Што кога се ке ви се собере!?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.523
Сигурно сите се имате најдено во ситуација кога се ви е собрано на куп и повеќе не можете да издржите... ви се ближат колоквиуми/испити не сте наспани ве нервираат во школо/работа/факултет љубовни проблеми и ред други икс работи - Како постапувате? што правите за да се соочите со сето тоа (да не кажам да се справите)? ја истурате сета нервоа и цел гнев врз првата личност што најмалце ке ви згреши без разлика дали е тоа некоја блиска роднина комшија дечко девојка мајка татко... излагате надвор на една долга прошетка со мислите некаде на некое сосем друго место, исфрлате негативна енергија трчајки у маало покрај кеј. се затварате дома у соба или нешто друго?

ајде драги мои повелете искажете си се па може некој и ке превземе некоја идеа која токму вие ја правите и ке почне да ја применува.

Едноставно одлетувам со мозокот, шетам во парк, или се качувам на некое високо место, природата е прекрасна и најдобар лек за смирување..

земам 5 минути одмор и уште 10 правам распоред... потоа се фаќам за работа :) обично почнувам од најмалите работи па кон најголемите

Кога се ќе ми се насобере, не можам да се одморам 10-15 минути. Ни цел ден нема да помогне, ми треба нешто брзо да се издувам, како лупање саат време у боксеркса вреќа и после спијам саат време :D Еден ладен туш и мислам дека сум како нов :D

Некогаш размислувам, некогаш си викам ма не се замарам, си пуштам музика и дремам на нет :)

Кога ќе дојде тој момент а многу често ми се има случувано обично излезам на прошетка и размислувам..
Правам тајм-аут буквално на се и пробувам да се смирам и да направам распоред на проблемите и да најдам соодветно решение за се.

Кога ќе ми се собере односно преполни садот ,едноставно си го галим и гушкам моето " МАЧЕ".:back:

Кога се ќе ми се собере најчесто сакам да сум сама,си пуштам музика и се опуштам.Инаку кога не би направила така најверојатно би дошло до конфликт со најблиските и други кои ќе ми се најадат на патот...се шалам знам да се контролирам.

Изминатиов период само се полни чашата, само се собира, се` е на куп. Прашање на време е кога се` ќе пукне... Јас се затворам во себе и пробувам да селектирам, ако најдам од каде е проблемот ќе го решам. Последниов период тешко ми иде со расчистување на нередот кој е во мојата глава :(

Пред компјутер и си наоѓам некоја занимација.Ке најдам нешто на нет да читам и да се внесам во тоа и да заборавам на проблемите.Музика добра ке си пуштам и ме смирува тоа многу.

За вакви ситуации си набавив боксерска вреќа.Не ме фати кизнај колку :) Пред 1 месец бев во ваква слична ситуација.МИ бесе се преку К.Р дојдено.Вреќата ја убив од мавање како таа да е крива за се,прстите ми се правеа крвишта,енергијата ми ја исцрпуваше до крај.Потоа ке легнев на кревет кај мене во соба и ке си ги пуштев Прљаво Казалиште и така на некој начин пробвав да заборавам на се.

се туширам со часови или спијам 24 часа , се регенерирам како терминатор
а ако се унапредам ке бидам како Хајлендер- ќе отсечам нечија глава...

Вриштам, урлам се дерам на првиот кој ми е во близина, па излагам надвор си праам кругчиња низ населба и после се е океј.

Ништо страшно. Седнуваш, го разделуваш целиот куп од обврски и проблеми и правиш ранг-листа, која може да биде од приоритетен или временски карактер (често двете листи се поклопуваат). Со убава организација, без паничење и одговорност, може доста работи да се средат и направат онака како што посакувате, дури и во ''5 до 12''. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom