Што кога се ке ви се собере!?

Порано во вакви периоди најчесто земав и цртав, онака турбо, па излегуваа и по 2-3 цртежа дневно.
Сега нешто се неќеме со моливот, па најчесто се изолирам од сите, читам некоја книга или чисто легам, пуштам музика на слушалици и пробувам да воспоставам рамнотежа. Ако ептен сум отишла од раце мојата најчеста жртва е една перница која е така поголемка, која ја гмечам се додека не ме заболат рацете.

..Koa све ќе ми се собере во главата си праам филм, како поголемите проблеми се всушност мали проблемчиња и се решаваат! И си легнувам и глеам филм или си слушам гласна музика:) :toe:

Вриштам, урлам се дерам на првиот кој ми е во близина, па излагам надвор си праам кругчиња низ населба и после се е океј.
Уфффф ова првиве зборови... :) ама нели ти олеснува после онака ептен откако ке му се истуриш некого :)

П.С глеам у 2 3 поста некој и боксираат у вреќа.. паметен избор - се надевам дека добро истекува негативната енергија од вас. а за вреќата.. немајте гајле и онака ништо не осеќа она :)

Кога се ке се насобере срање е..Обично правам склекови едно цел сат да неможам да мрднам е после не мислам ништо само гледам да се одморам :)

Па најдобро решение ми е теретаната..после тренингот немам и да сакам сила за да се карам,да се нервирам,да мислам...си идам дома слушалките на глава и филм или музика...а доста често забегвам у илегала.:smir:

хм прво еден ладен туш, после една мала дремка, малку фифа да исфрлам гнев врз брат ми, и после почнувам со решавање на проблемите...

Неколку минути паничам, за на крај психички да се смирам (кажувам психички оти физички не ни преземам некои посебни мерки... многу ретко може само да се изнавикам сама на себе или на некоја за жал поблиска личност) и си ставам некој си мој ред на работите кој скоро секогаш ми успева, освен ако на крај не заврши со спиење. :)

Кога ептен се ќе ми се насобере,едноставно идам Turn off и заспивам :)

Тешко дозволувам да ми се собере се’ и токму затоа од време на време знам да направам некој минимален испад за да се ослободам од тежината. Меѓутоа, кога подолго време собирам, најчесто некој сноси некаква последица - но не без причина.

1. Кажувам буквално се’ што мислам во моментот
2.Лутам со мислите 2-3 дена после тоа и барам некој нов фокус на работите, затоа што кога ’пукам’ стварно давам буквално се’ од себе за да не ми биде за џабе нервозата нели:)

odma sama vo soba pustam film i pokusuvam da se smiram ako ne mozam togas ili so kola se vozam ko luda ili odam da setam nekade

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom