Што кога би биле повторно млади?

Темава очигледно е за лица над четириесет години(најмалку), така да не се мачи да пишуваш ако си некој дваесетгодишен лигуш.

Јас сум 23 годишен лигуш, ама бар сум млад. За разлика од тебе ( очигледно).

:icon_lol:

Јас сум 23 годишен лигуш, ама бар сум млад. За разлика од тебе ( очигледно).

:icon_lol:
И јас мислев така во твое време ама видиш радо би минустирал 10 а може и 20...

Инаку како што @blue ladybug спомна радо би работел на македонската „иднина“...

makedonska-idnina.jpg

Последно уредено:
Не дека со 23 години сум стар, ама кога би ги вратил младите години би бил лицемерен и би го газел/елиминирал секој оној кој ќе сека да ми наштети и да ми го попречи патот:)

Кога повторно би се вратил на почеток, повторно се исто би направил.
Но зошто Вие, кои едвај имате 20 и неколку години размислувате за ваква тема?

Смеам ли да коментирам со 37? :)
Да... ми се случува да си враќам филмот и да преиспитувам одлуки кои сум ги донел пред 5-10 па и 20 години... Некои, за мене, важни одлуки.
Не дека правам филмови што-би-било-кога-би-било, туку, едноставно, враќам филмот...
Не вреди човек да се замара со минатото, со оддамна апсолвирани работи, кои може само да ја заебат иднината.
Такви работи обично влијаат депресивно.
Во глобала, не жалам за ништо... сум направил како сум мислел дека е најдобро, бенефитите и последиците сум ги ползувал и поднел сам.
Реалноста е таа што е... Задоволен сум со себе што сум дотуркал до таму кај што сум.
Затоа, сигурен сум дека кога повторно би бил млад (а сеуште сум, хехех, затоа би рекол ако повторно би бил зелен), пак би одиграл во 95% од ситуациите како што сум одиграл.
Оние 5% се некои небитни работи, кои како и да би се одиграле, не би имале некое влијание.

Кога повторно би се вратил на почеток, повторно се исто би направил.
Но зошто Вие, кои едвај имате 20 и неколку години размислувате за ваква тема?

Поради недоволна изживеаност, претпоставувам.
Дали би направил нешто порадикално? Некоја неостварена авантура можеби(не мислам на љубовна)?

Поради недоволна изживеаност, претпоставувам.
Дали би направил нешто порадикално? Некоја неостварена авантура можеби(не мислам на љубовна)?
Агдо не се трипај. Сакаш нешто порадикално, неостварена авантура?
Напрај си дете. Од кога ќе го родиш секој ден има да ти биде права авантура, обврска и одговорност. И нема да размислуваш за средновековна криза у касни дваесетти.

Последно уредено:
Ај јас со 50+ да си кажам дека не се исплати ниту да се вракаш назад ниту да исправаш криви Дрини . У основа секој човек , како што рече Струмикс 95% би направил исто , епа сега помислете се исплаќа ли да се е..... за мочани 5% ?

Агдо не се трипај. Сакаш нешто порадикално, неостварена авантура?
Напрај си дете. Од кога ќе го родиш секој ден има да ти биде права авантура, обврска и одговорност. И нема да размислуваш за средновековна криза у касни дваесетти.

Не сакам деца.

Ти губиш тогаш, шо да ти кажам. Твој став, твој избор, твој живот. Моево беше само предлог.
Сакам да глумам лудило зошто животот ми е досаден. Или не, прерано изживеан? :pos:
Фејк.

Ти губиш тогаш, шо да ти кажам. Твој став, твој избор, твој живот. Моево беше само предлог.

Бубамаро, не ја отворив темава за некој да ме советува што да правам со животов, туку чисто ме интересираа мислењата на повозрасните членови.

Па поФторно ќе пораснеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom