Што јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата ecarnik
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
од благо се!!! од солено чипс,смоки и др, од месо само свинско:toe:

Солено исклучително!

Прасетина,Кајмак,пецива.........:baeh:

Е ја да си кажам право од се по нешто си милувам да каснам, ама некако во последно време, не знам што ми е, се преоринтирав на увозни патки од Пекинг. Па не рекле американците за џабе: Кај и да си, пред празник по лов на патки у Пекинг да си. Ма чувството е неопишливо, толку е вкусна и единствена, толку заводлива и префинета, со еден збор патка. Кога ќе ја вкусам едно задоволство кога ќе се створи у мене, кога ќе ме обземе една милина не знам дали да плачам или да се смеам, и така целиот мераци напраен у лицето, со полн стомак паткини крилца, искачам на тераса да палам цигара, и ете го глеам комшијата струмичанецот од таму ми вика: "Е комши шо е, шо си толку оклештен, нова момичка а" - а ја му враќам ноншалантно:" Не бе батка, маѓоса ме пекиншка патка":toe:. Морам да кажам дека пробав и други деликатеси како што се супа од див афрички голуб и јазик од ајкула на марокански начин, али џабе патка си е патка, од патка нема боље.

Од солено се!А после од се по малку.
:salut:

Се јадам! И солено и благо. Многу тешко да постои нешто а да не го јадам.

Зеленчук свеж ако го има ако не руска салата, месо скоро се, леб многу, милка чоколада и сите видови на торти и слатки.

Пошо сум зависник од благо освен наполитанки нишо не одбивам.. Само нив не ги можам.
Од грицки најмногу од Штарк смоките а јадам и презачинети чипсови.. Ама тоа поретко.. Смоки додуша јадам чат пат ама чипсови ептен ретко.. Реков по благото сум појше..
А вака општо од храна многу малце работи има што не јадам.. Скоро све бутам.. Само најмн сакам домашна храна и обавезно повеќе работи па по помалце од све.. И без леб да е.. Али нејќам само едно нешо да јадам.. Без супа и салата нема ручек и вечера кај нас дома.. Така мама ме научи од мало:pipi:
А од пијалоци - Цедевита и Алкохол само др нишо.. И кафе де добро..
Тоест други сокови освен Цедевита САМО за сечење алкохол.. :pipi:
Јадач на мајка! :pipi:

се и свашта освем пача и лутица хихи ааа да заборавив и цвекло:jaj::jaj:

Јадам благо све шо не е домашно направено,за овошје и зеленчук немам гајле, а од солено не бирам многу само спанаќ не можам да сварам.

Од солено лебарки, а од благо само нозе од мравки, мора да се пази на линија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom