Што им препорачувате на политичарите за Новата година?

• Креатор на темата Креатор на темата SeXy LiPs
  • Време на започнување Време на започнување
sekoj politicar si e individua sama za sebe, pa zatoa za sekoj bi preporacal lazlicna terapija

na jani bi mu preporacal da se samozapali pred parlament
na stavre da si se vrati od tamu od kaj sto dosol
na trifun da si pee pesnicki i da si snima klipcinja
na ljube da se kandidira za pretsedatel
na ahmeti da ne ja zaboravi redovnata terapija
na djaferi da si legne da se odmori
na imer selmani, isto sto i na ljube
na bocevski da gi vrati parite za post-diplomskiot vo USA i da mu se vrati na mincev da go posovetuva vo ovie teski momenti na metalurskata granka
na trajko da cita malku poveke od sodrzinata na "economist" i "financial times", a ne samo da gi lista nautro so kafe
na taskovic da se vrati vo skopje i da gi vrati parite sto gi trosel za privlekuvanje stranski investitori
na brane da ja promeni bojata na sdsm od plava vo tirkizna
na gordana da stane ministerka za vnatresni raboti
na portparolot vo ministerstvoto da si se vrati vo telma
na bicikliski da si kupi bicikl i stane biciklist
na konjanovski da ne se obiduva da ne vnesuva vo nato, posto nema da mu uspee
na mile da svati deka e minister a ne student
na antonio da odi na kurs za jaknenje na samodoverba
na ljubco da se kandidira za gradonacelnik ama ne na skopje
na zingo da si otide vo penzija oti mu e vreme veke, i da go ostavi narodot na raat
na sema neka ne go imitira brane
na rada neka si se posveti konecno na semejstvoto
na amdi da dade uste eden gol so peta
na zaev neka ide na nekoj kurs "kako da stanam lider vo 100 lekcii"
na grujo uste e rano, ke mu posakam za bozik, posto e golem vernik

dali nekoj zaboraviv, ne mozam na site da se setam sega (redosledov bese sosema slucaen)

a na site zaedno, sto pomalku, ako e mozno voopsto da ne gi upotrebuvaat zborovite -nato-, -eu- i -imeto-

P.S. ako mi tekne za nekoj drug, ima vreme do nova godina, pa ke pisam pak

Да престанат да си играат курташак со државата. Благодарам на вниманието. И многу здравје и љубов и среќа. Пари не, пошто доволно ги имаат што не искрадоа.:icon_lol:

aaa go zaboraiv bucko

da ne se tusira so sapun, tuku so tecen body gel
ili ako se tusira so sapun da se tusira so tilot prema zidot i da ne rotira mnogu
ili da si pobara povlasten status, posto sepak e prof. dr. i da si dobie edno-tushna kabina
a ako ne e vo moznost da ja dobie od prostorni pricini (bidejki tamu kaj sto ke odi ne e prestojuvaliste so 5 ***** (5 sonca, posto the sun too is a star), neka si rezervira poveke-tushna kabina vo odreden period od denot samo za sebe

ova, normalno, ako stigne tamu vo toa prestojuvaliste

Da ne jadam mnogu mrsno po restorani praznicive.Stetno e za zdravje,ako ni pcovisa nekoj od niv, ne znam sto ke bide so Makedonijava!:pos2:

Ми избега темава од општи:icon_lol:

Оние што сега ја држат фотељата:
-Да не држат приказни за мали деца
-Да намалат со неефективни закони кој ни трошат пари
-Да почнат да се слушаат меѓу себе што зборуваат
-Да гледаат долгорочно
-Да намалат на непотребни трошоци и да пренасочат средства за студенски домови
-Трајко Славевски да почне да се разбира самиот што зборува
-Да го тргнат визниот режим како знаат и умеат
-Да организираат фер демократски избори
-Да не вработуваат партиски неспособни членови
-Да не ми се сликаат со лопати во рака,туку нека почнат да ги користат
-Излетувања со милионски суми за кој нема услови,да не им се повторат
-Да ја одржат земјата економски наредната година
-Да не претеруваат со експанзивна политика,за политички поени

Оние што ја изгубија фотељата:
-Да платат за се што направија
-Да им се мавнат по сто стапа,за катастрофалното водење на државата
-Да изгнијат во затвор сите до еден
-Да не им ги гледам фаците по телевизии расплакани,не не фаќате на сентименталност
-Младите од нивните партии нека извадат поука,како не треба да се води држава
-Бранко нека се тргне од политика,пренапорен е
-Љупчо нека пасе овци во Бугарија

нека им е среќна новата

Што и да им порачате на политичариве за Нова Година,бидете сигурни дека нема да ви го исполнат.Политичар е нешто како “Анти Дедо Мраз“,секогаш гледа да ви го загорчи животот,за сметка на својата комоција.:helou:

До крајот на оваа тековна 2009-та год.
сакам да видам како се служи блага пченица за Гвујо Тупото...
инаку...нема да има Македонија.

1.Да не се расфрлаат многу со буџетски пари оти ќе не изеде инфлацијата и рецесијата, па ќе се чешаме за година дена, кога ќе не изеде немаштијата.
2.Да прекинат малоумните реклами каде што не советуваат да го опуштиме срцето, а уствари секој ден ни го стегаат се повеќе и повеќе.
3.Вечерта за нова година да не пушат на јавни места и да не уринираат кога ќе излезат од кафана.

На нашите политичари им препорачувам да се самозапалат сите насред Софија.Тоа ште ми б'де нај добриа новогодишен подарок

Абе џабе новогодишни желби не помага тоа, дури и Дедо Мраз кај нив не иде :icon_lol:
Зашто да иде кога имаат доволно вреќи со пари.

Али сепак би им посакала да се потсетат кој ги одбира нив за таа функција и треба да им бидат благодарни на тие луѓе, поточно на народот и да им возвратат со добро.
На добро со добро се враќа :smir:

А на Македонија ќе и посакам што повеќе радост и среќа и што помалку корупција и партиски намештаљки и вработувања :smir:

Како да ги баталивме малце нашите водачи и пастири, па само ние кавгаџиите т.e. кајганџиите меѓусебно си честитаме и си посакуваме убави работи (тоа ти е соживот, па макар траел и само еден ден)
А да не заборавиме дека од нив во најголема мерка ќе ни биде одредена дозата на среќа, пари, а со тоа и здравје (за жал така е) во новата година
Јас веќе им посакав желби уште предвреме, ама еве сега пак онака куртоазно на првиот ден од Новата година
На Грујо му посакувам да ја одведе Македонија таму каде што замислил (под услов да знае каде ја води)
На Бране да стане претседател на СДСМ и да му порачам “You can’t invent a new colour”
На Амди да подразмисли, бидејќи има сеуште време (а за ова сум инспириран пред се од неговото гостување во пирамида, а и врз основа на неговиот минат труд) и да се кандидира за Претседател на Републиката (јас меѓу првите ќе до дадам својот потпис за неговата кандидатура)

на Куроманлиски да си го смени презимето пошто му е многу вулгарно
а на Бакојанова да се откаже од болните амбиции за атински премиер, пошто едноставно не ја бива, градоначелник и беше врвниот домет на нејзините можности (нека не се залажува со потеклото и нејзината фамилија со долгогодишна традиција во политиката)

а на двајцата заедно, да си го зачистат прво својот двор, оти зима е па наскоро ќе почне да падне снег, па да не им се натрупа многу у двор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom