- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.976
- Поени од реакции
- 25.639
Ај сега сајте ми мене целосен рецепт, како што треба.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај сега сајте ми мене целосен рецепт, како што треба.
Измиј го убаво оризот,да се исплакне од нишестето.И повремено промешувај.Еве го мојот ( ама земи го со доза резерва)
Пилешкото го сецкав во помали парчиња, на страна измешав брашно и нишесте, 3:1 + сол и бибер. Ги поховав парчињата во смесата и ги ставив да се пржат во масло, неколку минути се доволни, додека не се добие златно кафеавкаста боја. Откако завршив со пржењето, почнав да го спремам сосот. Прво лук и ѓумбир на малце загреано масло, после додадов унапред измешани соја сос, кафеав шеќер, кора од портокал и еден цел цеден портокал, и чили pepers. Го додадов ова на лукот и ѓумбирот и после една минута се додава растворот од вода и нишесте шо го напиша шеф, за да се добие убава густина. Потоа ако си како мене наместо густ сос добиваш мрсули и го фрлаш сосот во канта и продолжуваш со купечки, а ако се е во ред го додаваш пилешкото и само го пропржуваш во сосот минута две. Толку. Ориз сварив настрана, користев jasmin rice, и ако некој знае како да се свари убаво ориз во тенџере без пола ориз да ми се залепи на тенџерето, ве молам споделете.
Оризот го мијам дури водата не е скроз прозирна. Сакам да добијам ориз како во rice cooker, значи малце посув да е. Досеа сите туторијали шо ги гледав велат да не се крева поклопецот цели 10 минути, ама така па ми се лепи скроз за тенџерето.Измиј го убаво оризот,да се исплакне од нишестето.И повремено промешувај.
Епа нека ти лепи кога не прашуваш ))))лепи скроз за тенџерето
Мора малце по малце да го додаваш нишестето.Додаваш со паузи од по 30..секунди!Ај сега сајте ми мене целосен рецепт, како што треба.
Епа нека ти лепи кога не прашуваш ))))
Жасмин се вари 1*1.25 во полза на водата.
Ја подсолуваш водата и ка доведуваш до вриење.Пополека го додаваш оризот да се вари без поклопец 3 минути.Потоа го поклопуваш,и го вариш на минимум температура 10 мин.
После го ислучуваш,и 20 мин не го откриваш.
После 20 мин... волааа,топ ориз ))))
Folow me fore more recepies..
Автоматски споено мислење:
Мора малце по малце да го додаваш нишестето.Додаваш со паузи од по 30..секунди!
Пропарен излага,нема да се превари не се секирај.Али најбоље користи басмати голд.Шо е ова пола сат за ориз боооо......
Нишо за годишнина барам rice cooker, доста е со експерименти...Пропарен излага,нема да се превари не се секирај.Али најбоље користи басмати голд.
Дај напиши некое рецептуле, бајаги време се мислам за некој потаж не сум се осмелил да направам дека немам ни пробано, обично сакам да знам каков е вкусот на нештото пред да пробам јас дс го спремамПрегледај го приврзокот 288141
тиква, кориандр и лиметка[emoji173]️
Дај напиши некое рецептуле, бајаги време се мислам за некој потаж не сум се осмелил да направам дека немам ни пробано, обично сакам да знам каков е вкусот на нештото пред да пробам јас дс го спремам, А и каква тиква користеше
![]()
Нареден пат тиквата печи ja.Оваа тиква е squash butternut,се раскрива целосно кога ќе ја печеш.Значи крупни парчиња тиква на кожа ја печеш,и одкога ќе се иапече со лажица ја оделуваш од кората,и ја процесираш понатаму како шо си ја правиш.10 пати боље ќе биде пoтажот.Тиквата ја варам во вода колку да ги покрие парчињата
Нареден пат тиквата печи ja.Оваа тиква е squash butternut,се раскрива целосно кога ќе ја печеш.Значи крупни парчиња тиква на кожа ја печеш,и одкога ќе се иапече со лажица ја оделуваш од кората,и ја процесираш понатаму како шо си ја правиш.10 пати боље ќе биде пoтажот.
Прегледај го приврзокот 288221