Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
@chef_cook разгледа ли, очекувам мислење од тебе...ценам каква и да е критика од професионален, нормално дека би била корисна. Ако не сакаш тука може слободно во пп да ми пишеш.

@chef_cook разгледа ли, очекувам мислење од тебе...ценам каква и да е критика од професионален, нормално дека би била корисна. Ако не сакаш тука може слободно во пп да ми пишеш.
Друже,ќе разглеам покасно,излезен сум,ќе ти пишам,сакам внимателно да разгледам

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 275658
,,,abe glejte tuka i ligi neka vi techat,,,so prazche i sirence,,, :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

,,,a ovoa od Vuhan da ne e , neshto kineski pishuva,,,:facepalm:

japonski majonez samo od zolcka. porano thomy kupuvav ama ova mnogu poveke mi se sviga. domasen ne sum pravel, obicno koga pravam domasni sosovi sakam da e nesto pounikatno nesto sto ne mozam da kupam, taka da i da pocnam majonez da pravam garant ke mu stavam avokado i use nekoj drugi raboti i ke dojde na kraj nesto treto lol...

@EmilijaS @Matthias
Вегански мајонез од две состојки. Соево млеко и зејтин. (знам обеќав видео,али камерманот потфрли затоа идам со фотки)
20201122_170157.jpgScreenshot_20201122-170245_Video Player.jpg20201122_170308.jpg

20201122_171113.jpg

@EmilijaS @Matthias
Вегански мајонез од две состојки. Соево млеко и зејтин. (знам обеќав видео,али камерманот потфрли затоа идам со фотки)
Прегледај го приврзокот 275675Прегледај го приврзокот 275676Прегледај го приврзокот 275677

Прегледај го приврзокот 275678
Најдобар веге мајонез ми е со аквафаба (водата од наутот) и се останато што иде со класика мајонез. А домашен секогаш правам во блендер со бокал, 1 јајце (полесен ми е со цело јајце), лажиче сенф дижон, пола лажиче сол и пуштам на најјако, додавам масло околу 200мл на 1 јајце и увек лажам и оставам 50-80мл негќ го ставам цело масло, на крај додавам пола цеден лимон и ако ми фали сол додавам. За нас дома највекусен мајонез!

Што се тиче мк фуд блогерство, во коронава сите запнаа да станат фуд блогери. Ги ценам само Софка и Фичо, друго се е уанабефудблогери. Дејв не го можам. Не се лоши и Готвиме со Маја и Готвиме со Маја од а до ш, две различни Маји се. Брза кујна е булшит, Викса дабетер. Има на фб една група Здрава храна мк верзија, има ок готвачи, ама се друго е шминка и фото. Не ставам слики јер се што готвам ставам и кај мене на Инста и Фб а држам до анонимност, колку може поише, али готвам многу. Моментално не баш, јер трудна и ми се лоши од мириси, али вчера имав напредок и месев и пита и правев и торта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom