Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека се надминав себеси со мусакава. Класичниот рецепт + со мои тајни зачинчиња и од ѓутуре љубов. Плус, јорганче од матени јајца, млеко и малку фета озгора.
mus.jpg
 
Гравче тавче и мислам дека киснењето цела ноќ му е мајката. На дното на садовите ставив листови суво месо, истурив грав чорба со обична запршка со црвен пипер и сол и се крчкаа половина час. Во варењето имаше еден цел кромид, две морковчиња, суво нане и една пиперка. Украсив со домат.
gravce.jpg
 

Attachments

  • 20171001_113951.jpg
    20171001_113951.jpg
    3,2 MB · Прегледи: 48
Последно уредено од модератор:
Шпагети со ракчиња ( сос од домат млеко магдонос чили)

22237395_10212821759772593_1276804566_n.jpg
 
Кој е тој македонски шеф со два мишелина а никој не го дознал до сеа? БТЊ за кој хотел Москва станува збор?
 
Eve vaka eden peanut butter chocolate cheesecake[DOUBLEPOST=1507058000][/DOUBLEPOST]
уфф тоа погачата...marry me
Може да споделиш како го правиш ова, ако не ти тешко?
 
Може да споделиш како го правиш ова, ако не ти тешко?

Искрено ја утнав по грешка сум земал топена зденка ама не беше солено и брзо го снема[DOUBLEPOST=1507403937][/DOUBLEPOST]Амерички палачинки
 

Attachments

  • 20171007_211619.jpg
    20171007_211619.jpg
    3,6 MB · Прегледи: 39
Последно уредено од модератор:
Вчера, домашни пралини со путер од кикирики
Потребно е:
15 мини калапчиња за бомбици
100 гр темно чоколадо
4 лажици млеко
1 лажица несолен путер

2 лажици путер од кикирики

На пареа се топи чоколадото со млекото и несолениот путер, да стане густо, но не течно. Ако е течно, додадете какао, ако е густо, млеко.

Одвојте ги калапчињата за бомбици и прво ставете тенок слој чоколада (јас во ѓезве топев и ми е многу практично за истурање) и оставете да се стегне (може и во фрижидер 10 минути).
Потоа ставете по малку путер од кикирики на секое калапче и повторете со втор слој чоколада.
Оладете во фрижидер околу половина час и служете. Се вадат од хартијата и се како мини Сникерс :)
22290095_10155686610888516_2280064993538758278_o.jpg
 
Искрено ја утнав по грешка сум земал топена зденка ама не беше солено и брзо го снема
Дома може да си направиш маскарпоне.

Иначе со шумско овошје е поубава комбинација. Еве едно од мене.

22220015_1291279547647629_8079549215672407179_o.jpg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom