Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, колку што контам работиш у ресторан со две ѕвезди (не една него две). Каде е тој ресторан?
(или погрешно сум сфатил...)

Chef на ресторан со две ѕвезди споделува рецепти овде со СпанџБоб?
Ако си ти chef на ресторан со две ѕвезди, скидам капа и се поклонувам до земја.

Фала.Нема ништо лошо во тоа,позади секој од нас се крие професионалец во некоја област,па така и со мене.Јас сум само обичен човек кој се има предадено на професијата.Задоволство ми е да споделувам искуство.

Во моментов готвев, пред 10мин макарони..
ги напрајв за мерак ;D

прво мојте ги печеја таму се и сешто после во караванче пола ги истурив
турив

павлака
сенф
доматно пире
пипер
пиперка свежа сецкана
кашкавал
и уште некој зачин..

Не е баш во моментов, од прееска е...
Банана леб. Без брашно и без шеќер(ни во продуктите од крајната слика нема грам шеќер, ниту пак некој нездрав засладувач).
2017-07-09-13-08-12.jpg 2017-07-09-14-54-17.jpg 2017-07-09-15-54-04.jpg

Не е баш во моментов, од прееска е...
Банана леб. Без брашно и без шеќер(ни во продуктите од крајната слика нема грам шеќер, ниту пак некој нездрав засладувач).
Прегледај го приврзокот 174046 Прегледај го приврзокот 174047 Прегледај го приврзокот 174048
Пиши и рецепт. Вкусно изгледа(y)

Пиши и рецепт. Вкусно изгледа(y)

„Тестото“ е од:
3 јајца
3 банани
мед
кокосово масло(лупнав од око)
300гр мелени бадеми
лажичка и пол пециво
лажичка чиа семе(не мора ова, ама јас ставив)
мелени ореви(јас немав и ставив лупен мелен сончоглед)
кокосови снегулки

Се меша сѐ и се пече на 170 степени околу20-30 минути.

Тоа на крај е млечна хопла и чоколадниот прелив е од кокосово масло, какао и мед.

Мрсно. :)

Ладна крем супа од леќа со куркума и мента
IMG_9696.JPG
Сладолед од праска и ѓумбир...имавме веге вечера
IMG_9657.JPG
Фала.Нема ништо лошо во тоа,позади секој од нас се крие професионалец во некоја област,па така и со мене.Јас сум само обичен човек кој се има предадено на професијата.Задоволство ми е да споделувам искуство.
Хотел Русија има две Мишелин звезди?[DOUBLEPOST=1499696863][/DOUBLEPOST]
IMG_9696.JPG
IMG_9657.JPG
Хотел Русија има две Мишелин звезди?
Ги измешав "хотел, москва" и хотел русија хахаха а ја нема опцијата да го променам мислењето
Во кој хотел работиш? Ако може да те исшпијунирам малку ;) зошто кај нас не се збори дека македонец има две мишелин ѕвезди?? Тоа е баш вест!

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 174076
Прегледај го приврзокот 174075
Хотел Русија има две Мишелин звезди?[DOUBLEPOST=1499696863][/DOUBLEPOST]
Ги измешав "хотел, москва" и хотел русија хахаха а ја нема опцијата да го променам мислењето
Во кој хотел работиш? Ако може да те исшпијунирам малку ;) зошто кај нас не се збори дека македонец има две мишелин ѕвезди?? Тоа е баш вест!
Тие што ме познаваат знаат. ѕвездите се заработени во САД и Јапонија.Тие не се ништо,ништо не значат,обичен маркетинг и денеска служат повеќе за курчење сум бил во тој свет и го знам тоа.Има миљон готвачи без ѕвезда,и се подобри од миљон со две или три ѕвезди.Нејќам да се афиширам,да ме зборат,да ме има ваму таму.Коа ќе дојдам у Скопје,сакам да се одморам,да си поминам,со семејство со другари,да откачам итн итн.Јас сум професионалец и многу внимавам да не ми се меша професијата у приватнио живот,и обратно.Коа не сум на работа,сум сосем друг човек.
Иначе презентацијава ти е екстра.
Пробај да најдеш црвена леќа,и пробај сладолед манго чили,или ванила и црвен бибер )))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom