Чварки
Свинско сало и свинско месо се сечат на коцки и се ставаат во тенџере да се динстаат. На две кила сало и месо се става пола кило вода...
Се динстаат дури водата не изврие и чварките не добијат црвенкаста боја...
Потоа се процедува маста преку цедалка...
На крај кога ќе се стават во чинија, се посолуваат...
И нека не ве лажат дека свинската маст е штетна...Баш напротив...
Во минатото се лечеле со ова...
А мене ми е меѓу омилените јадења, комбинирано со салата од марула, млад кромид и многу лимон...

Свинско сало и свинско месо се сечат на коцки и се ставаат во тенџере да се динстаат. На две кила сало и месо се става пола кило вода...

Се динстаат дури водата не изврие и чварките не добијат црвенкаста боја...
Потоа се процедува маста преку цедалка...

На крај кога ќе се стават во чинија, се посолуваат...


И нека не ве лажат дека свинската маст е штетна...Баш напротив...

А мене ми е меѓу омилените јадења, комбинирано со салата од марула, млад кромид и многу лимон...