Хммм...
Eпа кажете ми која е таа машка психологија: да не се врзувал со една повеќе од 2 недели,месец,да си пробал повеќе девојки,да нема обврски,да мува се што ќе стигне...Мислам Хелоооуу!!! Некој нека ми објасне од каде таа ваша филозофија...
Точно е дека машките се тие што повеќе преферираат мување. Но, не сите машки! Не секој сака да биде "фраер". Мувачиците мислат дека се пофатални и попривлечни и затоа нивниот критериум е
низок и завршуваат со условно "сите". А кога машкото гледа дека женската е "
јавен имот" губи интерес за секаква можна врска и само сака да и го пикне јазикот и, пардон, ку*от....
Е сега според мене,мувањето е измислено токму од мушките,за да се докажуваат као демек они се јаки фраеришта за другиот ден да се фалат кој која вечерта ја смувал...ПА според мене прашањето треба да биде обратно поставено: Што им е на машките,во кој ли филм се,па боље им е да се муваат,отколку да си фатат девојка и да си ја сакаат!?
Во овие времиња деведесет посто интимни работи се сведуваат на мувањето. После ако некој покаже воља и ако се сети со кој се мувал таа вечер (јбг алкохол, гужва, дрога и не се знае баш кој со кој) ќе се покрене иницијатива и за фаќање. Најчесто ова не се случува и затоа денес врие од таа "љубов за една ноќ" ...
Точно дека добар дел од машките сакаат да се прават фраери ама не сите. Повеќето пристапуваат на мувањето за сметка на имање девојка затоа што и нивните другари тоа го прават.
If you can't beat them join them...
Знам дека барем 80% од девојките не прифаќаат мување,сакаат озбилна врска(добро сега не толку озбилна) ама до некаде,ама машките се оние кои се фураат нешо у стилот " не сакам да се врзам", па на цурите и не им останува ништо друго освен да ја прифатат нивната игра и да се муваат или како оние "паметните" - едноставно да не ги прифатат нивните ефтини игри.
И јас мислам дека мнозинството од женските се помируваат со мувањето и тоа им станува пракса. Тоа не е изговор ако сакаат сериозна врска! Затоа што после повеќето не можат да се приспособат на партнер и тој круг на мување продолжува... А тие исто продолжуваат да се жалат дека машките не чинат...
Е сега не дека нема такви женски,на кои хоби му е мувањето,ама главно,90% тоа е машка глупава игра,и нормално тоа е измислено од нив,а од кои причини не знам...Да,нештп као страв ми е да се заљубам...Па ај ќе се муваме.
Генетски душо. Секој маж во основа е програмиран што повеќе да го "рашири своето семе". Е сега разликата помеѓу луѓето и останатиот жив свет е тоа што ние имаме развиен
РАЗУМ и треба да го
контролираме сексуалниот нагон. Повеќето од нас машките за жал не можат... Не е изговор тоа за женските да престанат да бараат соодветен дечко кој ќе има здрав сексуален апетит, но нема да мисли само на секс како повеќете припадничи на неговиот пол. Има и поинакви ама полесно е нели да се
генерализира него да се бара здраво јаболко меѓу многуте скапани.