Што е потешко: Донесувањето одлуки или нивното спроведување?

Да донесеш одлука е многу лесно.Лесно можеш да кажеш што сакаш да направиш,како сакаш да се однесуваш.....
Од друга страна и во зависност од чекорите кои треба да се превземат,и реализацијата може да биде многу лесна.
http://forum.kajgana.com/member.php?u=24794
Не е тешко да донесеш одлука и да ја спроведеш. Тешко е да ја донесеш правата одлука и да ја спроведеш.
И ова е многу точно но сепак секогаш постои простор за сомнеж во нашите одлуки а и секогаш постојат различни начини за да се постигне нешто.
Иако тежината на некоја одлука во главно зависи од личноста која ја носи и колку таа се замара со таа одлука сепакво принцип спроведувањето на одлуките е речиси секогаш потешко од нивното донесување.

хахахахахаха какво прашање ејјј :ha::ha:
5 годишно дете ќе прашаш..
што е полесно да замислиш куќа или да направиш?
ќе рече да замислиш ...
сите донесуваме одлуки....секакви ...но тешко е да се споведуваат тие :ha::ha:

е зш да не може ја си мислам сега леле како да му се скарам на дечкото дали да му се скарам шо ќе биде полсе тоа...
додека ја мислам ми е тешко, а нема д ми биде тешко да отидам и да му речам крај, ако веќе сум решила нема што да ме спречи...реалозацијата????малку потешко...
Тоа е друга ситуација затоа моментна одлука не е секогаш иста ситуација.Ама сепак ке ти биде тешко да одлучиш во прв моменат гарант ке се двоумиш како да му кажеш сигурно нема со шипка да му влезеш :)Има цела лекција за оваа тема да знаете само

хахахахахаха какво прашање ејјј :ha::ha:
5 годишно дете ќе прашаш..
што е полесно да замислиш куќа или да направиш?
ќе рече да замислиш ...
сите донесуваме одлуки....секакви ...но тешко е да се споведуваат тие :ha::ha:
Ти така мислиш има цели теории за ова :helou:

interesno navistina no bi trebalo koga veke pravime odluka taa da bide zasnovana na realnost odnosno da bide izvodliva toa e isto kako koga nekoja firma pravi plan za prodazba e sega ako vo planot ocekuvaat zgolemena prodazba na cevli vo letno vreme planot nikogas nema da se ispolni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom