wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.784
- Поени од реакции
- 34.440
Значи кој очај владее овде на темава, уствари кој ќе размислам подобро во државава. Не сакам да цитирам никого зашто не би сакала да се замарам со глупости, ама сериозно - очајни сте.
Ние самите сме си криви за се што ни се случува, никој не ни е крив, а згора на тоа и малку ни е. Реално за ништо не не бидува, дури ни за да се избориме за подобар живот во државава ама затоа пак за гомна јадење сме први.
Ме интересира зашто вас ви смета знамето на нечија свадба? Не можете оро да изиграте или не ви пропаѓа јадењето што ви го сервираат? Не, стварно ме интересира, што е проблемов. Како што викаше професорката моја на времето "Никој не гледа за себе, само гледате на комшијата да му умре овцата" и стварно е така. За греота сме луѓе.
п.с. Да не бидам сфатена погрешно, ја не сакам да веам знаме на мојата свадба уствари не ни сакам свадба и такви церемонии, ама ако комшијата сака, па која сум да јадам гомна наоколу дека е прост, глуп, грд (и не знам што уште не кажавте на темава) ?
Бот да не си ти? Во секоја тема општеството е криво, менталитетот ни е таков, само за јадење гомна, комшијата, што се случува, сами сме криви! Дај опрај се. Преку кур.
Чудно е. Неповрзано. Нема ти да јадеш гомна ако идеш на погреб и жената на покојниот носи batman cape?
Aман од продавања морал и етика. Сите сте перфектни, само остајте не да си дискутираме за смрта на овцата на комшијата, пошо ионака смрдеше и во мојот двор од истата.