Што е моментов со државно знаме на свадба?

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Значи кој очај владее овде на темава, уствари кој ќе размислам подобро во државава. Не сакам да цитирам никого зашто не би сакала да се замарам со глупости, ама сериозно - очајни сте.

Ние самите сме си криви за се што ни се случува, никој не ни е крив, а згора на тоа и малку ни е. Реално за ништо не не бидува, дури ни за да се избориме за подобар живот во државава ама затоа пак за гомна јадење сме први.

Ме интересира зашто вас ви смета знамето на нечија свадба? Не можете оро да изиграте или не ви пропаѓа јадењето што ви го сервираат? Не, стварно ме интересира, што е проблемов. Како што викаше професорката моја на времето "Никој не гледа за себе, само гледате на комшијата да му умре овцата" и стварно е така. За греота сме луѓе.

п.с. Да не бидам сфатена погрешно, ја не сакам да веам знаме на мојата свадба уствари не ни сакам свадба и такви церемонии, ама ако комшијата сака, па која сум да јадам гомна наоколу дека е прост, глуп, грд (и не знам што уште не кажавте на темава) ?

Бот да не си ти? Во секоја тема општеството е криво, менталитетот ни е таков, само за јадење гомна, комшијата, што се случува, сами сме криви! Дај опрај се. Преку кур.

Чудно е. Неповрзано. Нема ти да јадеш гомна ако идеш на погреб и жената на покојниот носи batman cape?
Aман од продавања морал и етика. Сите сте перфектни, само остајте не да си дискутираме за смрта на овцата на комшијата, пошо ионака смрдеше и во мојот двор од истата.

Значи кој очај владее овде на темава, уствари кој ќе размислам подобро во државава. Не сакам да цитирам никого зашто не би сакала да се замарам со глупости, ама сериозно - очајни сте.

Ние самите сме си криви за се што ни се случува, никој не ни е крив, а згора на тоа и малку ни е. Реално за ништо не не бидува, дури ни за да се избориме за подобар живот во државава ама затоа пак за гомна јадење сме први.

Ме интересира зашто вас ви смета знамето на нечија свадба? Не можете оро да изиграте или не ви пропаѓа јадењето што ви го сервираат? Не, стварно ме интересира, што е проблемов. Како што викаше професорката моја на времето "Никој не гледа за себе, само гледате на комшијата да му умре овцата" и стварно е така. За греота сме луѓе.

п.с. Да не бидам сфатена погрешно, ја не сакам да веам знаме на мојата свадба уствари не ни сакам свадба и такви церемонии, ама ако комшијата сака, па која сум да јадам гомна наоколу дека е прост, глуп, грд (и не знам што уште не кажавте на темава) ?

А кој спомна дека му смета знамето на комшијата или да му се распара знамето на комшијата? Има луѓе кои мислат дека е патриотски тоа со знамето и има луѓе кои мислат дека не е на место знаме на свадба и е претерано. Никој не спомна дека е против знамето.

А и да, тоа со моралот,општеството - I will go with the wot.

Мене ме интересира као сум 100 години поназад пошто ја сакам татковината:)?И ја ке веам македонско знаме..убаво е чуството,и онака 80% ке ја напуштате државата,што го тупите ондак.

Бот да не си ти? Во секоја тема општеството е криво, менталитетот ни е таков, само за јадење гомна, комшијата, што се случува, сами сме криви! Дај опрај се. Преку кур.

Чудно е. Неповрзано. Нема ти да јадеш гомна ако идеш на погреб и жената на покојниот носи batman cape?
Aман од продавања морал и етика. Сите сте перфектни, само остајте не да си дискутираме за смрта на овцата на комшијата, пошо ионака смрдеше и во мојот двор од истата.

Нема да јадам гомна, што сака нека носи, нејзин проблем. Во животов си имам доволно работи кои треба да си ги завршам сама за себе, така што ич не ми е гајле кој што прави, како прави и ти реков и ми рече. Ако барем 80% си гледаја за себе до сега ќе бевме многу подалеку од кај што сме, ама за жал поголемиот дел се вакви како тебе па овде сме кај што сме.
--- надополнето: Aug 26, 2011 10:26 AM ---
А кој спомна дека му смета знамето на комшијата или да му се распара знамето на комшијата? Има луѓе кои мислат дека е патриотски тоа со знамето и има луѓе кои мислат дека не е на место знаме на свадба и е претерано. Никој не спомна дека е против знамето.

А и да, тоа со моралот,општеството - I will go with the wot.

Никој не спомна дека му смета ама затоа рековте дека се прости и еве како што кажа не доликува знамето на свадба. А по кој критериуми доликува или не доликува?

Никој не спомна дека му смета ама затоа рековте дека се прости и еве како што кажа не доликува знамето на свадба. А по кој критериуми доликува или не доликува?

Поради неколку причини.
Едно - свадбата не е национален празник па да акнеш знаме. Уствари за некои и би напраиле национален празник што би било толку чудно...
Второ - знамето претставува национален симбол. Зарем треба на таков убав чин како свадба, да се вадат национални симболи за да се покажеш дека си патриот?
Трето - рече демек гледаме у комшии па им коментираме? Повеќето заради и тоа го прават. Да види комшијата Албанец дека тука се раѓа син на Александар.

Ај се ти кажи зашто доликува знаме на свадба.

Нема да јадам гомна, што сака нека носи, нејзин проблем. Во животов си имам доволно работи кои треба да си ги завршам сама за себе, така што ич не ми е гајле кој што прави, како прави и ти реков и ми рече. Ако барем 80% си гледаја за себе до сега ќе бевме многу подалеку од кај што сме, ама за жал поголемиот дел се вакви како тебе па овде сме кај што сме.
--- надополнето: Aug 26, 2011 10:26 AM ---

Што би рекла една членка - продавам огледала, како punchline на крајот на постот.
Нели ти бе муце форсираше некоја квази overused идеологија у стилом живеј за себе, не го глеј комшијата, си имам мои проблеми доволно кои ме научија како да живеам, јас сум натчовек, не јадам гомна. Епа шо се деси, да не огладне? Зошто ти пречиме воопшто, или контрадикторноста ти е уште некоја поента каде општеството ќе е криво поради некој драстичен степен на високост на скалата околу wошотија каде сме заглавени поради "вакви" како мене?

Дете, опрај се. Сите знаеме да бидеме како тебе. Ама не го правиме. Пошо е идиотско.

Поради неколку причини.
Едно - свадбата не е национален празник па да акнеш знаме. Уствари за некои и би напраиле национален празник што би било толку чудно...
Второ - знамето претставува национален симбол. Зарем треба на таков убав чин како свадба, да се вадат национални симболи за да се покажеш дека си патриот?
Трето - рече демек гледаме у комшии па им коментираме? Повеќето заради и тоа го прават. Да види комшијата Албанец дека тука се раѓа син на Александар.

Не реков дека доликува нити па дека не доликува, кажав дека не сакам свадба (барем не свадба со адети) и не сакам ни знаме на моја свадба... ама сеедно ми е на пример ако ти сакаш да имаш знаме на твоја свадба. Ти плаќаш, твоја свадба, ако сакаш и со трактор донесија невестата... еднаш се жениш, прај шо сакаш :P
--- надополнето: Aug 26, 2011 10:44 AM ---
Што би рекла една членка - продавам огледала, како punchline на крајот на постот.
Нели ти бе муце форсираше некоја квази overused идеологија у стилом живеј за себе, не го глеј комшијата, си имам мои проблеми доволно кои ме научија како да живеам, јас сум натчовек, не јадам гомна. Епа шо се деси, да не огладне? Зошто ти пречиме воопшто, или контрадикторноста ти е уште некоја поента каде општеството ќе е криво поради некој драстичен степен на високост на скалата околу wошотија каде сме заглавени поради "вакви" како мене?

Дете, опрај се. Сите знаеме да бидеме како тебе. Ама не го правиме. Пошо е идиотско.

Хахахаха, а каква сум јас? Мислим што е идиотското во мене?

Иначе не сум натчовек, јадам гомна ама за работи кои ме засегаат, ама за твоја свадба, што кур ми е гајле.

Па според второто за тебе национален симбол не е убаво,за некој е.Затоа на таков убав чин како свадба,се вади национален симбол што нас 100 години заостанатите ни дава пријатно чуство:)
А кај мене баш и нема комшии албанци,така да тешко дека е ради тоа.А и сега во мода е да се космополит па ако извадиш знаме повеќе си сељак нели.Повеќе е обичај,не е од сега тоа,а и сепак за Македонска свадба станува збор.

Јас искрено никогаш, ама никогаш не сум видел Албанец да го вее македонското знаме, па макар било сунет, Бајрам, Рамазан, Нова Година или свадба. Никогаш! И никогаш нема ни да видам. Бидете реални. Да не си прајме Бајрам на умот. Иако законот вели дека мора да се вејат двете знамиња, сепак нив ги заболе.

Инаку, сум бил на 100тина свадба, на 3-4 сум бил кум и само на една свадба се вееше македонско знаме од почетокот на свадбата па до крајот. Се играше и оро со тоа знаме, а не само низ маало да се помине додека се зема невестата па да се помафта малку. Свадбата беше на еден мој другар кој живее во Англија и женет е за Англичанка и сакаше да им покаже на сите колку е патриот и колку си ја сака земјата, пред да замине од неа за навек, што ми е тотално безвезе.

Единствена добра работа беше што цела свадба имаше само македонски песни, не српски, не бугарски, не турски... само македонски. За разлика од некои други свадби каде што се чукаат во гради дека се патриоти, а после бараат нешто од цеца да се запее.

Заклучок: Мене тој момент со мафтање на знаме не ми се допаѓа и сметам дека е глупост, а на кој му се допаѓа нека си го прави тоа, ама ако го прави да го прави до крај, а не кога ќе му се пушти српски турбо фолк да заборави на „адетот“.

пс. а кое знаме го мафтате? Старото или новото !? м !? :)

Поради неколку причини.

1. Каде е кажано па мора стриктно да се придржуваме дека знаме можеш да извадиш само на национален празник ..

2. Да нациоанален симбол кој на секого треба да му биде гордост да го истакнува безразлика дали е на свадба, роденден или што ти знам.. значи буквално каде ти сакаш и ти прави мерак да го истакнуваш истото.. не е битно каде конкретно и нема ништо лошо во тоа. И најбитно тие што ги вадат не ги вадат за другите да мислат дека се патриоти (односно да покажат) туку нив оти им е убаво оти им прави мерак разбираш ?

3. Ти така мислиш, и баш таквите започнуваат да креираат такви мислења и прават такви поделби.

Европско педерче сум бе, ми е сељачки со знаме на свадба. И сеа што? :)

Нека ти биде бе, мене не ми е и шо ? и мене ми е сељачки турбофолк на свадби па 90% тоа го имаат. Јас барем знам со знамето нишо лошо не правам ниту го трујам народот оти знам Македонско е, за разлика од турбофолкот да речеме.

Знаме веам само на натпревари, на свадби повеќе за шише се држам.
Така да јок знаме на свадба.

Па поубаво чувство од тоа нема бе,не знам дали сте биле во Албанија ама на секоја ново изградена куќа,уште на темелите ја ставаат кокошката.
Ама од нашиве европски педерчиња сега се очекува да се напише дека и јазиков не треба да го користиме бе,може на Англиски да пишиме.:tapp:

МНОГУ ГО ДРВИТЕ ЗА НИШТО!тоа што јас сум сељак и мене ми е убаво на некоја свадба да има знаме на некој НЕ му е..И ОБРАТНО..така да кулирајте и на кој како му чини така нека праи..

Видите прво што само се тропа на другите теми бе...а ако си пуштел србско на свадба не си бил патриот.Господе голтни меее...:notworthy:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom