Што е Македонец? (реална слика)

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
leandra напиша:
Токму ова ми е главната поента на муабетот,толку е болно да се признае дека не сме идеални,ниту совршен народ кој е неопходен на светов?Толку боли што главната одлика ни е сеирот,а не гледање на сопствениот живот?

Веруј народот воопшто не го мисли тоа.
Само понекогаш му треба утеха, малце подигање на духот, барем за сопствена фрустрација.
Знаат дека кога ќе се разбудат наредното сабајле ќе бидат свесни повторно дека не значат ништо за светот, ама им носи некоја тажна насмефка у моментот.

А ова погоре не го изјавувам за глупавата младина која ја имаме! Со извинение форумџиска младино, ама така е и точка! :tapp::tapp:

Нашето ни пусто и напатено народче вика вака:"Ја сум фин, сакам да помагам, добродушен, без предрасуди...(гледа девојка у мини)Курвооо....чекај шо ми беше муабетот.. а да...значи сакам да помагам, сочувствувам со луѓето(слуша викање...трча до тераса...се враќа)...Чекај на комшијата му умре козата, идам малце сеир да му фатам, се враќам за 5 мин"
Барем мое видување.
НЕ велам дека ова е слика за целиот народ, ама за поголем дел...

Незнам зошто би требало сеирот да биде лоша особина? :toe: Ако не е тоа, ние ќе бидеме исти како бугарите или србите. Сакаме да бидеме такви? :nenene: Нормално дека не сакаме.

Vizniot rezim da se ukini i da setnime malce po svetot , togas nema da se kjudite tolku .
Od ubajte luge sme :)

Викторгг напиша:
Незнам зошто би требало сеирот да биде лоша особина? :toe: Ако не е тоа, ние ќе бидеме исти како бугарите или србите. Сакаме да бидеме такви? :nenene: Нормално дека не сакаме.

Едно е сеир,ама нашиов народ повеке го интересираат туѓи животи и невољи отколку својот

Ја викам гледај си го твојот живот и тебе да ти биде убаво,ако можеш помогни му на некому но не му одмогнувај...има премногу клошари во Македонија (тоа со мобилните,тангата...) но не ги гледај нив,прави како тебе што ти одговара без разлика што ќе кажат другите па у ку*ац ти го правиш тоа а не тие,ако не им одговара кој ги врти

Реална слика за македонец.
Станува сабајле...У пичку матер се разденило....
У пичку матер врне надвор...
Иде на работа...УПМ гужва има....на работа ...што бе ја ке му работам на шефот а тој има 3 пати поголема плата од мене...не му работам ке си седам така...Седи пред телевизор гледа вести ги пцуе политичките противници.Сака без работа да зема епа нема епа нема ни пари....
П.с.глеа со двоглед на балкон комшиката се наведнала.

mRnO напиша:
Едно е сеир,ама нашиов народ повеке го интересираат туѓи животи и невољи отколку својот
Не, така ти се чини бидејќи народот нема пари па нема ни што да прави. Ако може да си дозволи да оди у кино, на базен, на миниголф, масажа, маникир и изложби на кучиња парактично нема да има време за сеирење во онаа смисла која ти ја кажуваш. Значи тоа не е одлика на народот, туку на една економско транзициона ситуација во овој дел на светот...

Сега читајќи ги вашите постови ме чуди како воопшто и имаме ваков рејтинг во светот кој што го имаме моментално?!
Има ли некоја добра страна Македонецот спрема вас?
Светло на крај на тунелот?
За жал, од секогаш другите имале подобро мислење за нас отколку нас самите!

Johnny Stulic напиша:
Кој мисли така ?
Johnny Stulic напиша:
Колку ги имаме запознато другите нации за да ја омаловажуваме својата.
Живеел некој во Шведска,Данска,Аргентина шта ти ја знам па да кажи искуство со нив
Таму нема типови кои се пулат по танги,нема фалбаџии,лицемери

Оние што садат тутун,не гледаат во нивата на комшијата,колку пораснал неговиот тутун?Не си ги крадат балите навечер?Комшивката што го загорела ручекот не ја зборуваат на сред село?Или они само работат и спијат,ниту сеир, ниту трачеви.Еве сега земјодолскиот попис помина,сите по две кози пријавија,1 декар нива и по еден плуг,а после се бара помош од државата,субвенции,стимулации.Само за дај,за на нема.
Сум била и во село,и на тутун,и на нива,не пораснав во стаклено ѕвоно и со компјутер пред мене.Од ист калап сме сите,дали сме живееле во град или во село,дали работеле во фабрика или на нива,сите сме исти,тоа ни е во крвта.

Gravity Grave напиша:
Има ли некоја добра страна Македонецот спрема вас?
Светло на крај на тунелот?
За жал, од секогаш другите имале подобро мислење за нас отколку нас самите!
За да биде реална сликата мора да има и позитивни страни.Подоцна преку цитати ќе се добие позитивната страна:smir:
Ние ако не се цениме,кој треба друг да не цени?!Но не би требало да бидеме како Србите-Причај српски да те разуме цео свет,ми смо необедливу нациу,нико није као нас...

Сеир секаде има нема само кај нас Америка и Европа цела индустрија создаде од тоа биг брадр,џери спрингер,ток шоуа,специјални филмски канали шта ти ја знам.

Ти некако многу ми генарализираш дека сите Македонци се сеирџии само некој случај пар екселанс кој е нормален за твои критериуми.

Работата е кај нас што имаме вишок време(70% невработени) и нешто мора да се разговара меѓу другото и за манџата на комшиката(ова свати го манџата фигуративно пошто ти ја спомна да не вика некој после дека се фатив за минџата опс манџата на комшиката)

Во Запад едноставно немаат време тоа да го прават па се забавуваат со овие горенаведени тин-шунд емисии или пак фино лепо ќе си платат договор со психијатар и ќе му кажат нему дека жената мисли дека му се ебе или пак дека сака комшиката да ја задави оти фрла од тараса најлонки и ќе му наплатат 100 долари и ќе си се олесни типот .

Е сеа ние имаме време ,а немаме пари па секој со секого си правиме третмани

Homo homine lupus est оваа не е македонска поговорка секаде има зајадливост

Еден период бев и јас "мрднат " чоек верувај дека најмалку 3 пати во неделата ја пуштав следнава песна на репит она баш по мои стандарди доловува јабана мада има некоја љубовна нота

Ja nisam odavle

Ovdje noc pada grubo
uz naceto pivo i skripu kocnica
traje duze no u ostalom svjetu
bez skrupula i zelje za pomilovanjem

Ljudi su ovdje drcni i odlucni
tesko je reci da ista vide
oni jure po jazbinama
s namjerom da ubiju
u sebi i poslednje znakove svjesti

Tvoje usne kontrolisu pokrete moje
tvoja sjena pada preko pola Beograda
ja je pratim bez daha
od vrata do vrata
kao slijepac sto prati udarac stapa

Kao pravi zadnji papak
kao snijeg u prolece
kao Bosna bez mira
kao usran bez papira
kao uljez osjecam se
ja nisam odavle

Zene su ovdje meke i vrele
kao i svuda gde ne vlada Bog
one mazno kriju dijelove tjela
i cekaju da ih pokupi zlo

Klinci se jebu ko stuke
njihovo seme curi niz haustore
sprice bacaju direktno u Savu
iz Save u Dunav,
iz Dunava u Crno More

Znam da postoje razni putevi ka sreci
al' za zajeb nema puno vremena
nema ni mjesta za mala mastanja
u gradu bez prastanja

Ne vjerujem vise da cu te naci
ne vjerujem da mogu pratiti tvoj trag
opet me nespremnog docekuje jutro
bez ikog ko mi je drag​

Жити бога Џони каква врска има песнава со реалната слика за македонецот?

Абе доста!Какви сме такви сме(НИКОЈ НЕ Е КАКО НАС:wink:).Господ такви не напраил шо да праиме сеа.ееееее

Викторгг напиша:
Жити бога Џони каква врска има песнава со реалната слика за македонецот?

го прочита ова пред текстот на песната

Johnny Stulic напиша:
Еден период бев и јас "мрднат " чоек верувај дека најмалку 3 пати во неделата ја пуштав следнава песна на репит она баш по мои стандарди доловува јабана мада има некоја љубовна нота

За овој пример што е даден може нашироку да се дискутира.

Као прво, да расчистиме, женски долен веш, бикини, танги се дизајнирани да ја потенцираат убавината на жената што ги носи, не ли? Зошто е тогаш проблем доколку некој те гледа? Која е поентата на тангата доколку никој не ти ја погледне бе? Тоа ти е исто ко маж да има швалерка, а да не се пофалил никому!?!:pos:
И на која тоа плажа машките (а богами и жените) не фрлаат поглед (додуше дискретен) кон женските гради, или танги?
Што е решение?
Репетиција! Така најубаво се учи, и Перо најлесно ке свати дека танга и топлес се нормални појави дури и на нашите плажи, па на крају краева коа ке му издосади да гледа жени, ке си отиде на некоја друга дисциплина, пинг-понг да речеме:toe:

Bravos. Taka e. Se soglasuvam.Samo u Makedonija devojkite ke oblecat tesni pantaloni pa ke go pokrijat gazeto so neso:kesa: ili ke oblecat tanga na plaza pa ke se zavrzat so marama itn itn:uvo: koja e poentata ako imas gz da go kupis toa neso imaj gz i nosi go neli, za toa i si go kupil za da pokazes so imas za "marketing" da istaknes neso.Ne moze da sakas neso da se vidi a da go kries ili ili e rab,treba hrabrost luge, ama taka e toa vo mkd :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom