Што е Македонец? (реална слика)

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
пивски стомак и нишо друго

цел живот само се жали и цел живот кука дека нешто му фали, целиот живот работи како роб, потиснат од сите страни македонецот несФаќа дека само си го копа својот гроб.

e де, шо е толку проблемот? народ ко народ, заедно со дупките и непријатностите шо ги има народот како општа маса во оваа фаза од еволуцијата; плус општа култура на пониско ниво поради неразвиеноста која е одамна актуелна да не набројувам зошто; и малце од онаа специјална балканска атмосфера, минато, фолклор, традиција.

И нормално, не пече гзот додека се обидуваме да го соблечеме старото, а веќе се познати причините зошто воопшто сакаме да го направиме тоа, а тоа не е вистинска, искрена и длабока причина и желба, е затоа не пече толку многу.

Најдобра дефиниција за Македонец/ци мислам дека има дадено Петре М. Андреевски во ”Пиреј”, само не знам како би му ја превеле на некој странец за да ја свати суштината на дефинирањето.

„Пиреј е троскотна трева, а некои ја викаат и Коштрева. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, таа пак не умира. Само малку да се допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева.”

Убаво кажано од Леандра да не го тупам и јас со истото...особено ме погоди овоа
Не сме ние народ за вакви зафати ке има безброј сељачки испади не верувам некој од нашава околина да се соблече пошто уште наредниот ден ке дојде некој да ја праша ''за колку пари''.Пред 2 години на Градиште таа една се ''заеба'' со танга да дојде имаше едни дибеци со маваа со камчиња по гз-от далеку сме ние од такви сценариа со нудистички плажи на таа плажа не и предвидувам повеќе од еден месец

абе чим успеавме да ја промениме народната Да му умре козата на комшијата во Да умре комшијата за да му ја земам козата
што друго треба да се каже

точкест напиша:
абе чим успеавме да ја промениме народната Да му умре козата на комшијата во Да умре комшијата за да му ја земам козата
што друго треба да се каже

Еве нешто и на кој начин се фалиме,не само што се критикуваме...

I golemi ebachishta sme (megunarodniot termin LOVERS ne go upotrebuvam zashto mi zvuchi glupavo), shteta shto sme mala nacija i 80% od svetot voopshto ne ne poznavaat za da ne ima na top listite ama kolku shto jas imam internacionalno iskustvo se pokazalo deka e taka! Btw, ednash edna ungarka se napali kako 'mlad majmun' koga kazav deka sum makedonec! Dobri sme dobri, celo sosedstvo se readuva na nas.
I aj dakazam eden vic(vistina) t.e. makedonska tragedija: Zashto 90% od devojkite od makedonskite pechalbari si idat vo makedonija po soprug? Nema koj da gi zadovoli vo stranstvo!. Ova ne sum go izmislil jas, sami si kazuvaat! E sega ova e za mashkite!!! Za zenive ne treba jas da zboruvam a i nemam slushnato nekoj komentar od 'tuginec'! Ako znae nekoj povelete....

Хахахахаха....тоа се случуваше и кај мене у школо. Само што трудни остануваа 17 годишни глупачи кои што се „заљубиле„ у 26-7 годишни мрсни клошари, кои не се доволно едуцирани и за кои поимот кондом е нешто шкарт, глупаво или ко што викаат „Секс со кондом ти е ко да лижеш сладолед преку стакло„. Жити мајка? И така тие неспособни дечки немајќи два грама мозок и 5минути школо затруднуваат девојчиња и автоматски си наоѓаат најмлади и најубави жени. Сега да не биде све против машките, и жените Македонки(ДЕЛ) се за ќотек

Seir i nishto drugo ebago!
Osnovno: Ej vidi go/ja....
Makedonec e chovek shto saka da se fali i da pokazuva kolku postignal/napravil, makedonec e chovek shto zivee za drugite kolku i da nesakame da prifatime ama taka e
Osnovno: Shto ke rechat...

Само една мала додавка, заборавив прееска.
Да беше ова писмена у школо 90% ќе имавте 1 за утната тема.
Прашањето е Дефинирање на Македонец, а не човекот Homo Sapiens.
Мислам кога се дефинира некој со поими како секс, сеир, смеење, мрчење и сл тоа се карактеристики за сите луѓе а не за нас Македонците. Демек никој друг у светов не е пивопија и сеирџија?

Колку ги имаме запознато другите нации за да ја омаловажуваме својата.

Живеел некој во Шведска,Данска,Аргентина шта ти ја знам па да кажи искуство со нив

Таму нема типови кои се пулат по танги,нема фалбаџии,лицемери :nerv:

leandra напиша:
Еве нешто и на кој начин се фалиме,не само што се критикуваме...
И уште нешто да надополнам,знам дека Леандра и Дивајн го виделе,ама сепак не е спомнато
Снимање за време на секс
Sakav da otvoram tema za ova ama imalo!
Pa aj da napisham neshto: Korisna rabota od prichina shto dokaz si e dokaz imalo eden kup situacii koga pomaga, koga nekoj/a ke proba da laze togash nastapuvash u stil: -ajde dojdi da ti pokazam eden film i GG! ili za da znesh kako da nastapish mora da i/mu gi nauchish slabostite/jakite strani! Losho e koga nekoj shto ne treba ke se dobere do niv! Do 25.09.2006 chuvav snimki skoro dve godini i toa imav snimeno skoro sve! E sega neshto shto se povtoruva go birshev ama vo globala skoro so sekoja devojka shto sum bil imav snimka(samo edna NE- Nemashe kako ) Itoa imav ne samo moi tuku i od drugari -pravevme razmena za devojki shto ne interesiraat u stil:
-Ej peder ja znaesh onaa 'Valentina'?
-Da! Dobra e! Dojdi ke ti ja pokazam na snimka!
Nekoj ke kaze umobolni luge ama pomaga koga ke probat da te lazat ili da se pravat svetici vo nashiot sluchaj(imashe edna tema-zboruvav za ova)!
Zoshto gi izbrishav/isfrliv? Mi stana monotono odnapred da gi znam lugeto - nemashe iznenaduvanja, duri i si nabiv kompleks za sekoja devojka shto ke mi fati oko barav nekoj da mi pokaze kakava e ili neshto slichno... Offf kolku li gluposti!!! :pos: :pos: :pos:
Уште еден од многуте типци у Мк кој мислат дека што повеќе ебат,што појаки пички ебат стануваат се појаки фраери и се повеќе ценети... мислам :uvo:

A demek ima nekoj pogolem od nas, mislam seirdzija isl.? :zver:
Gledash replikava mi e na MAKEDONSKI NACHIN!

Johnny Stulic напиша:
Колку ги имаме запознато другите нации за да ја омаловажуваме својата.

Живеел некој во Шведска,Данска,Аргентина шта ти ја знам па да кажи искуство со нив

Таму нема типови кои се пулат по танги,нема фалбаџии,лицемери :nerv:

Кај виде омаложување,споредба со некоја друга нација да е подобра од нас?
Токму ова ми е главната поента на муабетот,толку е болно да се признае дека не сме идеални,ниту совршен народ кој е неопходен на светов?Толку боли што главната одлика ни е сеирот,а не гледање на сопствениот живот?

leandra напиша:
Кај виде омаложување,споредба со некоја друга нација да е подобра од нас?
Токму ова ми е главната поента на муабетот,толку е болно да се признае дека не сме идеални,ниту совршен народ кој е неопходен на светов?Толку боли што главната одлика ни е сеирот,а не гледање на сопствениот живот?
Кој мисли така ?

Некој џанак во Влае,Некој фејкер во Центар,Некој металец од Аеродром

Имаш појдено до Кривогаштани,Ропотово,Добрушево,Дедебалци,Пуста Река каде шо сега напучени на нивите го садат тутунот со помош на нивните соседи (дошле на помош оти ко тураше Стојан темели сите комшии му појдоја на помош без да ги викни)

Да не ги споменувам оние од Струмица под најлони или пак некои други ама тие немаат адсл конекција не седат пред компјутер,не читаат форуми тие сега се прибираат од нивите и не му тема на муабет дали Пепи имал слика од Рамбо над кревет или пак од Елтон Џон туку дали нафтата поскапе ,дали утре ќе даде господ дочд,дали ќе се плајча тутунот,пченицата

Не е македонија само кејот на Вардар

традиција.
.
koja crna tradicija... sve si prodadovme

ne sme se smenile... uste sme u stilot : da dade gospod da mu umre kozata na komsijata....
AMA DA UMRE I MOJATA ZA KOA KE DOJDE DA MI BARA MLEKO DA NEAM DA MU DADAM

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom