Pozdrav Spiros,
Stvarno ne mi bese namerata nekogo da go navredam niti povredam no toa sto go kazav jas go smetam za vistina kako i nie site muslimani.
Za mene i za site muslimani islamot sovrsena vistina i kuranot sovrsen patokaz.
Brate spiros ...
Здрав да бидеш, BREAKER7777777!
Одсрце и со радост ти простувам сё што (свестно или нествесно) го негираш, а посебно мие драго што ме наречуваш брат бидејќи тоа е целта на мојот живот:
Сёопфатната БОЖЈА фамилија!
Кога зборуваш за
ИСЛАМОТ и
Муслиманите, ти предсё мислиш на сунитскиот ислам и со тоа следбениците на мухамедановата (с.а.в.с) традиција (суната). Притоа нешто многу важно ви се губи од визирот, а тоа е дека Исламот и Муслиманите биле и се одамна пред пророкот мухамед (с.а.в.с) и куранот а ќе бидат и после него, засекогаш!
Замене и нас - сакан побратиме -
Исламот како што го живееше
ИСУС е
СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и печатот!
Повеќе и подобро од Тој, нема!
Таа
СОВРШЕНА ВИСТИНА е пред сё втемелена на
БОЖЈОТО Сёопфатно СЛОВО и ДУХ Кое/Кој - наместо земја, семе од маж или билокаква друга творевина - се отелотвори во
ИСУС!
Таа
СОВРШЕНА ВИСТИНА е повеќе од куранот, талмудот и од секоја друга света книга (тука се мисли дури и на најсветата), повеќе од секој пророк, повеќе од секој ангел или билошто друго, во безкрајниот универзум!
Значи уште еднаш:
СОВРШЕНАТА ВИСТИНА, СОВРШЕНИОТ ПАТ и Патоказ е Тоа/Тој што се отелотвори во
ИСУС и ништо друго освен Тоа/Тој, не е вистински совршено!
Brate spiros celo vreme gledam deka pisis GOSPOD=ISUS ,pa te molam ako toa go smetas za vistina najdi mi edno mesto vo biblijata kade sto Isus sebe si se deklarira kako gospod?
Би ти било ли тоа доказ за да се ослободиш од неверата, да поверуваш на
СОВРШЕНАТА ВИСТИНА или го велиш само како закачка за да ја воздигнеш сунитската исламска традиција над
Христовиот Евангелиски ИСЛАМ?
Ако твоите намери се искрени, одсрце ќе те послужам, ќе ги свиткам моите грешни колена и дури нозете ќе ти ги мијам!
Inaku za cista informacija Isus bil samo covek niti bog niti nesto posebno,se sto pravel pravel so dozvola od boga.Ova e moe veruvanje i neka ne te navreduva posto isto taka mene me navreduva disrespektot i nepriznavanjeto na Muhamed a.s kako posleden pratenik od boga.:smir:
Исус Христос бил и е 100% совршен човек, но тоа што е во Него отелотворено - наместо земја, сперма или билокаква друга творба - е многу, многу повеќе од човек, ангел или билошто друго!
Верникот е обврзан да го респектира секој човек дури и најголемиот грешник неверник а колку повеќе пророкот мухамед (с.а.в.с) кој е (можеби) најголемиот пророк роден после
ИСУС и кој од неговите (значи мухамедановите) следбеници - по грешка и недоразбирање - е израмнуван дури со
ИСУС и преставуван (исто по грешка) како последениот пратеник.
Дека тоа не е така, би требало на секој човек кој што поседува балем малку здрав разум, да му биде јасно, бидејќи
Тоа/Тој што во
ИСУС се отелотвори е пред секој Ангел и пророк, дојде во светот како човек за спасение на сите - отприлика околу 500
тини години пред пророкот мухамед (с.а.в.с) - а набрзо ИСУС (иншалах) и пак ќе се појави како вистински последниот !
Те поздравувам со најљубезни родбински поздрави
Селам + Шалом!
Е ај живеј од совршената љубов на бог да те видам.
Зарем навистина модерниот човек, неможе да види дека: Самото постоење на Небото и земјата, Животот, процесот на стварање, на растење, развивање, одржување, лечење, ... е безкрајно повеќе од илузијата наречена пара?
Од ЉУБОВ световите ги создаде
Од ЉУБОВ и ги одржува
Од ЉУБОВ Христа ни го даде
Преку Него сите ги повржува
За Него пеам
За Него мислам
За БОЖЈИОТ Христос живеам
И Неговиот Совршен Ислам !