Што е ислам?

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Останав збунет ,загубен и малце депресивен после овој коментар.

Нема ни да спомнам дека не го сватив ни во најмала мера туку ќе одам дирекно на ова прашање шо има везе исус со ислам ?

Или мислиш дека алах и христијанскиот бог се едно исто ??

Верувај дека немаш потреба нити од забуна, нити од малодушност а најмалку од мајтап!

Нема друг бог (елоах, алах) освен единствениот БОГ (Елоах, Алах)!

ИСУС (Иса, Јахшуах) е отелотворението на БОЖЈОТО Вечно СЛОВО и ДУХ, во Кого е потполно присатен СОВРШЕНИОТ БОГ (Алах, Елоах) како на ниедно друго место во безкрајниот универзум а СОВРШЕНАТА ВЕРА (Совршениот Ислам, Јудејство, Христијанство) е дело на Оној Кој вистински живее во Неговото СОВРШЕНО СРЦЕ!

Ниеден од пророците и ангелите неуспеал да ја достигне СОВРШЕНОСТА и БЕЗГРЕШНОСТА на Единствениот БОГ како што е тоа во Совршениот ИСУСОВ пример!

Сите обиди пред Него се само обиди и упаства на Него а сите после Него, упаства и потврди за тоа дека Тој е СОВРШЕНИОТ!

Знај дека ИСУСОВИОТ ИСЛАМ е најубавото нешто што можело да и се случи на планетата земја и нејзините жители.

неверувај им на оние безбожни луѓе што го мразат Исламот и верата во БОГА воопшто, што постојано измислуваат некакви си лажни приказни како би се израмнувале со БОГА и ХРИСТА Спасителот!

Шалом и на тебе, роде

Ниеден од пророците и ангелите неуспеал да ја достигне СОВРШЕНОСТА и БЕЗГРЕШНОСТА на Единствениот БОГ како што е тоа во Совршениот ИСУСОВ пример!

Крис Енџел и Дејвид Коперфилд успеале да го надминат Совршениот ИСУС (иса, аса, саса) со своите ЕПТЕН СОВРШЕНИ МАГИИ али со тоа само покажале колку ЕДНИОТ БОГ (алах, шарлах, ејвалах) е еден ЕПТЕН КУЛ ТИП

Хакуна Матата куме

Nemo,brat kakov avgustin kakvi drndupki,te molam ne siri dezinformacii.
Cisto za informacija na kratko,Muhamed a.s e roden vo 571 vo meka.Sirace bez tatko a podocna i bez majka.Bidejki ostanal sirak na mnogu mali godini,go zel negoviot cicko i go izrastil.Inaku bil neuk covek.Niz zivotot bil ofcar,podocna koga se zenal za hatica trguval.Objavata kuran ja primil na 40 godisna vozrast i se do negovata smrt ja sirel.

Prasanja za tebe:Te molam dovedimi dokoazi deka se druzel so nekojsi avgustin i deka hatica bila hristijanka,please.
Muhamed a.s bil covek koj ja propovedal vistinskata vera,taa istata vera koj sto sakal da ja propoveda isus no ne uspeal i zatoa e muhamed a.s ispraten na zemjata kako posleden pratenik od boga i islamot kako pravata religija.I please ne go tupi celo vreme obiduvajki se da dokazis deka islamot poteknuva od hristijanstvo nego razmisli.

Evo nesto sto ke te zainteresira:

Se nadevam deka nikogo ne go navrediv i ako nekoj voopsto se osetil navreden ne mi bese toa namerata:smir:.

Ноу комент ,ти дечки на лоши дроги си а ??

Ова го пишувам ако овие реченици се однесуваат на мене.

Јас пријателе, од моја страна - преку Милоста БОЖЈА - од својата 17та година па навака се немам опиено! Во некоја друга прилика можеби ќе се осврнам на тоа поконкретно.
Впрочем, алкохолот не го сатанизираме како апсолутно лош (харам)бидејќи во одредени случаји и количини е лек, но пијанството во ниеден случај не е благословено од БОГА!

Биди ми поздравен

@ Let 3

Твојте мајтапи во однос со најважното ме болат до срце, но ни оддалеку не толку колку што ме боли неверата на оние кои се наречуваат верници а посебно од семитските народи.

Би се радувал безкрајно кога би престанале и мајтапите од страна на неверниците и неверата од страната на верниците!

Однапред ти благодарам за твоето разбирање.

спирос

...
Muhamed a.s bil covek koj ja propovedal vistinskata vera,taa istata vera koj sto sakal da ja propoveda isus no ne uspeal i zatoa e muhamed a.s ispraten na zemjata kako posleden pratenik od boga i islamot kako pravata religija ...

Se nadevam deka nikogo ne go navrediv i ako nekoj voopsto se osetil navreden ne mi bese toa namerata:smir:.

Шалом BREAKER7777777!

Јас ти верувам дека не ти беше намера да повредиш некого, иако ја повредуваш СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е во БОЖЈАТА Милостива СВЕТЛИНА и ДУХ, Која/Кој - наместо земја, семе од маж или билокаква друга творевина - се отелотвори во ИСУС и од Совршено раѓање, преку Совршен Живот до Совршена смрт и воскресение, го покажа СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ!

Зборот ИСЛАМ значи СОВРШЕН (надприроден) МИР и оддаденост на Единствениот БОГ!

ИСУС е Тој што го донесе СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ и единствениот Кој безпрекорно го практицираше до самата смрт!
Да, до смрт на крст од страна на неверниците и книжниците кои беа и се водени од најголемиот непријател на ИСЛАМОТ а тоа е сатаната (шејтанот). тој истиот, постојано измислува најразлични приказни како луѓето да не се поклонат на БОЖЈАТА Милостива СВЕТЛИНА и ДУХ (Исус Христос) и не го следат Неговиот СОВРШЕН ИСЛАМ!

СОВРШЕНИОТ (ИСУС ХРИСТОС) немаше потреба на насилството да возврати со насилство бидејќи Тој верува на БОГА повеќе одколку на смртта што му ја зададоја неверниците, книжниците, лицемерите ...!

Исто така Тој СОВРШЕН МУСЛИМАН (ИСУС) немаше нити потреба некого да убие, нити похлепа сексуално да (зло)употребува други возрасни или малолетни луѓе, бидејќи во Неговото СОВРШЕНО СРЦЕ беше СОВРШЕНИОТ СЕЛАМ!

ИСЛАМОТ и ЏИХАТОТ како што ни го покажа ИСУС (Иса) а е веродостојно посведочен од очевидците на Живото ЕВАНГЕЛИЕ е единствениот СОВРШЕНТ ИСЛАМ и истовреме погубниот удар за шејтанот како и за сите тие што (свестно или несвестно) му веруваат негирајќија ВИСТИНАТА на Живото ЕВАНГЕЛИЕ (ХРИСТОС)!

Се надевам одсрце дека набрзо сите ќе ја разберат ВИСТИНАТА и ќе се спасат од отровот книжнички и шејтански.

Во Името на Јехшуах хаМешиах

Иншалах

Шалом

Јас ти верувам дека не ти беше намера да повредиш некого, иако ја повредуваш СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!
Салам Алекум.

А СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е дека никаков „бог“ не постои.
Мојсеј и Мухаммед, двајца добри политичари, државници и војсководци на времето, барале начин трунка морал да им всадат на војниците.

Шалом BREAKER7777777!

СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е во БОЖЈАТА Милостива СВЕТЛИНА и ДУХ,

Која е разликата помеѓу ВИСТИНА и СОВРШЕНА ВИСТИНА.
Што тоа има свршена вистина што го нема само вистината?
Јас ко што знам има ВИСТИНА и НЕВИСТИНА, а за СОВРШЕНА ВИСТИНА прв пат слушам.

Е ај живеј од совршената љубов на бог да те видам.

Шалом BREAKER7777777!

СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е во БОЖЈАТА Милостива СВЕТЛИНА и ДУХ, Која/Кој - наместо земја, семе од маж или билокаква друга творевина - се отелотвори во ИСУС и од Совршено раѓање, преку Совршен Живот до Совршена смрт и воскресение, го покажа СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ!

Зборот ИСЛАМ значи СОВРШЕН (надприроден) МИР и оддаденост на Единствениот БОГ!

ИСУС е Тој што го донесе СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ и единствениот Кој безпрекорно го практицираше до самата смрт!
Да, до смрт на крст од страна на неверниците и книжниците кои беа и се водени од најголемиот непријател на ИСЛАМОТ а тоа е сатаната (шејтанот). тој истиот, постојано измислува најразлични приказни како луѓето да не се поклонат на БОЖЈАТА Милостива СВЕТЛИНА и ДУХ (Исус Христос) и не го следат Неговиот СОВРШЕН ИСЛАМ!

СОВРШЕНИОТ (ИСУС ХРИСТОС) немаше потреба на насилството да возврати со насилство бидејќи Тој верува на БОГА повеќе одколку на смртта што му ја зададоја неверниците, книжниците, лицемерите ...!

Исто така Тој СОВРШЕН МУСЛИМАН (ИСУС) немаше нити потреба некого да убие, нити похлепа сексуално да (зло)употребува други возрасни или малолетни луѓе, бидејќи во Неговото СОВРШЕНО СРЦЕ беше СОВРШЕНИОТ СЕЛАМ!

ИСЛАМОТ и ЏИХАТОТ како што ни го покажа ИСУС (Иса) а е веродостојно посведочен од очевидците на Живото ЕВАНГЕЛИЕ е единствениот СОВРШЕНТ ИСЛАМ и истовреме погубниот удар за шејтанот како и за сите тие што (свестно или несвестно) му веруваат негирајќија ВИСТИНАТА на Живото ЕВАНГЕЛИЕ (ХРИСТОС)!

Се надевам одсрце дека набрзо сите ќе ја разберат ВИСТИНАТА и ќе се спасат од отровот книжнички и шејтански.

Во Името на Јехшуах хаМешиах

Иншалах

Парите ли се твојот бог, пријателе?

Pozdrav Spiros,

Stvarno ne mi bese namerata nekogo da go navredam niti povredam no toa sto go kazav jas go smetam za vistina kako i nie site muslimani.
Za mene i za site muslimani islamot sovrsena vistina i kuranot sovrsen patokaz.
Brate spiros celo vreme gledam deka pisis GOSPOD=ISUS ,pa te molam ako toa go smetas za vistina najdi mi edno mesto vo biblijata kade sto Isus sebe si se deklarira kako gospod?

Inaku za cista informacija Isus bil samo covek niti bog niti nesto posebno,se sto pravel pravel so dozvola od boga.Ova e moe veruvanje i neka ne te navreduva posto isto taka mene me navreduva disrespektot i nepriznavanjeto na Muhamed a.s kako posleden pratenik od boga.:smir:

Pozdrav Spiros,

Stvarno ne mi bese namerata nekogo da go navredam niti povredam no toa sto go kazav jas go smetam za vistina kako i nie site muslimani.
Za mene i za site muslimani islamot sovrsena vistina i kuranot sovrsen patokaz.

Brate spiros ...

Здрав да бидеш, BREAKER7777777!

Одсрце и со радост ти простувам сё што (свестно или нествесно) го негираш, а посебно мие драго што ме наречуваш брат бидејќи тоа е целта на мојот живот: Сёопфатната БОЖЈА фамилија!

Кога зборуваш за ИСЛАМОТ и Муслиманите, ти предсё мислиш на сунитскиот ислам и со тоа следбениците на мухамедановата (с.а.в.с) традиција (суната). Притоа нешто многу важно ви се губи од визирот, а тоа е дека Исламот и Муслиманите биле и се одамна пред пророкот мухамед (с.а.в.с) и куранот а ќе бидат и после него, засекогаш!

Замене и нас - сакан побратиме - Исламот како што го живееше ИСУС е СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и печатот!
Повеќе и подобро од Тој, нема!

Таа СОВРШЕНА ВИСТИНА е пред сё втемелена на БОЖЈОТО Сёопфатно СЛОВО и ДУХ Кое/Кој - наместо земја, семе од маж или билокаква друга творевина - се отелотвори во ИСУС!

Таа СОВРШЕНА ВИСТИНА е повеќе од куранот, талмудот и од секоја друга света книга (тука се мисли дури и на најсветата), повеќе од секој пророк, повеќе од секој ангел или билошто друго, во безкрајниот универзум!

Значи уште еднаш: СОВРШЕНАТА ВИСТИНА, СОВРШЕНИОТ ПАТ и Патоказ е Тоа/Тој што се отелотвори во ИСУС и ништо друго освен Тоа/Тој, не е вистински совршено!

Brate spiros celo vreme gledam deka pisis GOSPOD=ISUS ,pa te molam ako toa go smetas za vistina najdi mi edno mesto vo biblijata kade sto Isus sebe si se deklarira kako gospod?

Би ти било ли тоа доказ за да се ослободиш од неверата, да поверуваш на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА или го велиш само како закачка за да ја воздигнеш сунитската исламска традиција над Христовиот Евангелиски ИСЛАМ?

Ако твоите намери се искрени, одсрце ќе те послужам, ќе ги свиткам моите грешни колена и дури нозете ќе ти ги мијам!

Inaku za cista informacija Isus bil samo covek niti bog niti nesto posebno,se sto pravel pravel so dozvola od boga.Ova e moe veruvanje i neka ne te navreduva posto isto taka mene me navreduva disrespektot i nepriznavanjeto na Muhamed a.s kako posleden pratenik od boga.:smir:

Исус Христос бил и е 100% совршен човек, но тоа што е во Него отелотворено - наместо земја, сперма или билокаква друга творба - е многу, многу повеќе од човек, ангел или билошто друго!

Верникот е обврзан да го респектира секој човек дури и најголемиот грешник неверник а колку повеќе пророкот мухамед (с.а.в.с) кој е (можеби) најголемиот пророк роден после ИСУС и кој од неговите (значи мухамедановите) следбеници - по грешка и недоразбирање - е израмнуван дури со ИСУС и преставуван (исто по грешка) како последениот пратеник.

Дека тоа не е така, би требало на секој човек кој што поседува балем малку здрав разум, да му биде јасно, бидејќи Тоа/Тој што во ИСУС се отелотвори е пред секој Ангел и пророк, дојде во светот како човек за спасение на сите - отприлика околу 500тини години пред пророкот мухамед (с.а.в.с) - а набрзо ИСУС (иншалах) и пак ќе се појави како вистински последниот !

Те поздравувам со најљубезни родбински поздрави

Селам + Шалом!

Е ај живеј од совршената љубов на бог да те видам.

Зарем навистина модерниот човек, неможе да види дека: Самото постоење на Небото и земјата, Животот, процесот на стварање, на растење, развивање, одржување, лечење, ... е безкрајно повеќе од илузијата наречена пара?

Од ЉУБОВ световите ги создаде
Од ЉУБОВ и ги одржува
Од ЉУБОВ Христа ни го даде
Преку Него сите ги повржува

За Него пеам
За Него мислам
За БОЖЈИОТ Христос живеам
И Неговиот Совршен Ислам !

Исус Христос бил и е 100% совршен човек, но тоа што е во Него отелотворено - наместо земја, сперма или билокаква друга творба - е многу, многу повеќе од човек, ангел или билошто друго!

А зошто ако бил совршен го сунетисале ко се родил. Како тоа од тоа совршено тело некој рабин му отфикарил со нож кожичката од пенисот на тоа “совршенство“ ??

Телесното обрезание (на 8иот ден после телесното раѓање) укажува баш на Него, на СОВРШЕНСТВОТО!

Мислиш ли случајна беше верата на Св. татко Авраам која беше толку голема за да го жртвува дури и својот најсакан син?

Мислиш ли дека БОГ случајно го заповеда обрезанието (на 8иот ден) на Св. татко Авраам?

Мислиш ли случајно беше спасена 8 члената Ноева (нуева) фамилија?

Мислиш ли случајно се случи Воскресението ИСУСОВО на 8иот ден?

Мислиш ли случајно е изградена генетиката, информатиката, музиката, ... врз Каментемелот на Животот Кој е БОЖОТО вечно Милостиво СЛОВО и ДУХ (ХРИСТОС)?

Што и да речеш LET 3 , колку и да неверуваш, колку и да се противиш на ВИСТИНАТА, тоа нема ништо да промени на фактот дека дури и јас покрај сё ќе те сакам. БОГ е ЉУБОВ!

Телесното обрезание (на 8иот ден после телесното раѓање) укажува баш на Него, на СОВРШЕНСТВОТО!

Мислиш ли случајна беше верата на Св. татко Авраам која беше толку голема за да го жртвува дури и својот најсакан син?

Мислиш ли дека БОГ случајно го заповеда обрезанието (на 8иот ден) на Св. татко Авраам?

Мислиш ли случајно беше спасена 8 члената Ноева (нуева) фамилија?

Мислиш ли случајно се случи Воскресението ИСУСОВО на 8иот ден?

Мислиш ли случајно е изградена генетиката, информатиката, музиката, ... врз Каментемелот на Животот Кој е БОЖОТО вечно Милостиво СЛОВО и ДУХ (ХРИСТОС)?

Што и да речеш LET 3 , колку и да неверуваш, колку и да се противиш на ВИСТИНАТА, тоа нема ништо да промени на фактот дека дури и јас покрај сё ќе те сакам. БОГ е ЉУБОВ!

A кој е тој рабин кој со нож со кој обрежувал стотици пред него и стотици по него му отсекол дел од телото совршено.
И каде заврши таа кожичка од совршенството
Што се случи со неа?
Знаиме дека Исус воскреснал телесно а дали и кожичката воскресна па ојде на небесата или скапе - изгниа негде фрлена?

Знаиш ли нешто за оваа?

ИСУСОВИОТ СОВРШЕН ИСЛАМ е многу повеќе од целокупноста и содржината на стомакот или подстомакот!

Ако вистински те интересира Исламот на Оној Сёдржителен БОГ (Алах, Елоах) Кој ВИСТИНСКИ беше и е во СОВРШЕНОТО СРЦЕ ХРИСТОВО, тогаш повели достојно !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom