M
MIL
Гостин
Ne smeat da go smenat imeto site politicari vetuvaa deka imeto nema da se menuva ako se smeni znaci ne razbiraat niso od politika :nerv:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
treba da se organizira golem protest za prekin na pregovorite dodeka ne e kasno. Se dodeka se pregovara znaci deka ke ne obezlicat vo vestacka drzava i nacija koja e formirana vo najnovo vreme. (ovoj pat navistina a ne samo kako propaganda na sosedive)
Тоа веќе беше јасно и пред последниот предлог.Само коа идиоти ни ја водат државата,виткаат кичми пред секаков предлог,друго не може да се очекува.ako zabelezavte so posledniot predlog ni se pusta nekoj vid trojanski konj, prvo da se resi imeto a za jazikot i identitetot ke go ostavele da se razgovara za pokasno za nekoja godina.
Не се разговара за идентитетот и јазикот.......ама пред избори.Исто како што некој ветуваше дека никогаш нема да коалицира со терористи(а после избори коалицираше) така сега после избори "нема" да се преговара за јазик и идентитет.:nerv:Pa neli ne se razgovara za identitet i jazik. I koja e taa glupost da se piselo makedonsko drzavjansvo i makedonski jazik na kirilica, latinica i ne znam kako uste ne, mozebi ke ima predlog i da se koristi glagolica.
Ne smeat da go smenat imeto site politicari vetuvaa deka imeto nema da se menuva ako se smeni znaci ne razbiraat niso od politika :nerv:
a poveke imaat pravo umrenite i nerodenite?
ako kazes nikoj nema pravo
pravoto e korist na posilniot
a nie sme tolku razedineti i neorganizirani
sto ne se bunime za nisto za nevrabotenosta i siromstijata
pa za ova ke sme se bunele
ke pokaze vremeto
a na gladen covek koga ke mu dades hrana ili ime
sto ke odbere?
Како второ, што сме ние поразлични од ороспиине што се плескаат за 500 денара. што го продаваат своето тело за пари? Доколку ние сме спремни за некаква материјална корист(којашто јас тврдам дека нема да ја имаме) да го продадеме името на сопствената држава а со тоа и Македонскиот народ, тогаш ние сме најголеми ороспии.
За да не ни го сменат името, треба да излеземе на следно-најавениот референдум и да гласаме против промена на името. Ниедна владина гарнитура нема храброст, ниту пак треба да ја има, за да самостојно одлучи без да го праша народот. Вистина е-ние ги биравме, ама ова е историско прашање за кое секој еден треба да се изјасни.
ne velam deka ќе се збогатиме со евентуалниот влез во Нато
и не велам дека треба по секоја цена да влеземе во Нато
но ако политичките елити одлучат да се промени меѓународниот назив на нашата држава ние нема ништо да направиме, тоа ми беше зборот, сакав да кажам таков народ сме неорганизиран покорен ( зборам за досегашното искуство, дај боже да се буниме како што се бунат низ Европа и светот) но досега и покрај наглото осиромашување и пад на стандардот македонскиот народ беше пасивен, кој има да купи ќе си купи и ќе гледа сеир како мнозинството живеат во беда, без пари, без работа, без достоинство. Тоа ми беше поентата.
Аха, меч со кој ќе се види што сака овој народ. Јас лично, сум категорично против менување на Гоце Делчев, за нов компјутер.Ама свесна си дека референдумот е меч со две острици!
Аха, меч со кој ќе се види што сака овој народ. Јас лично, сум категорично против менување на Гоце Делчев, за нов компјутер.
Има две алтернативи:Не сум баш сигурен дека народот знае што сака, поверојатно е дека ќе гласа како ќе му советуваат дека е најдобро.
Не ми е познато народ да гласал за сопствено има под притисок на странска држава ама ете нека биде прв пат.
Па со среќа!
Има две алтернативи:
1. Возљубено да си го сака идентитетот и нацијата, притоа чувствувајќи ја одговорноста од предците која ја носи како должност.
Влогот го одредува "власта"......ама странската:helou: Т.е политичарите(предавнициве наши)играат како што им свират странците(Солана,Нимиц,Рикер и слични идиоти),а не НАРОДОТ МАКЕДОНСКИ.А зашто играат така?За пари2. Лакомо сака бенефиции, независно од тоа колкав е влогот.:smir:
Ииии општи муабети новата политичка дестинација![]()
Кога не би постоеле предавници............до сега ќе бевме вистинска држава.
Влогот го одредува "власта"......ама странската:helou: Т.е политичарите(предавнициве наши)играат како што им свират странците(Солана,Нимиц,Рикер и слични идиоти),а не НАРОДОТ МАКЕДОНСКИ.А зашто играат така?За пари![]()
Точно! Ние немаме гаранција, дека по евентуалната смена на името во општо-циркуларната ,,Северна Македонија", ќе имаме право да се напишеме како Македонец и македонски јазик... Стравот е голем од изведувањето на ,,северно-македонец" од името, како што изведоа ,,севернокореец" од Северна Кореја.