Што да направиме за да НЕ ни го сменат името?

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
Ne smeat da go smenat imeto site politicari vetuvaa deka imeto nema da se menuva ako se smeni znaci ne razbiraat niso od politika :nerv:

treba da se organizira golem protest za prekin na pregovorite dodeka ne e kasno. Se dodeka se pregovara znaci deka ke ne obezlicat vo vestacka drzava i nacija koja e formirana vo najnovo vreme. (ovoj pat navistina a ne samo kako propaganda na sosedive)

Голем протест се организираше лани и убаво им се даде до знаење на политичарите дека народот е против промена на име,ама очигледно се слепи и глуви како и за се останати па си фураат филм.........само што забораваат дека нивниот филм е сериски.
А и колку што ме држи сеќавање,некој лани коа се врати од Букурешт со вето од гејците кажа дека ќе се прекинат преговорите:nesum:
ako zabelezavte so posledniot predlog ni se pusta nekoj vid trojanski konj, prvo da se resi imeto a za jazikot i identitetot ke go ostavele da se razgovara za pokasno za nekoja godina.
Тоа веќе беше јасно и пред последниот предлог.Само коа идиоти ни ја водат државата,виткаат кичми пред секаков предлог,друго не може да се очекува.

Pa neli ne se razgovara za identitet i jazik. I koja e taa glupost da se piselo makedonsko drzavjansvo i makedonski jazik na kirilica, latinica i ne znam kako uste ne, mozebi ke ima predlog i da se koristi glagolica.
Не се разговара за идентитетот и јазикот.......ама пред избори.Исто како што некој ветуваше дека никогаш нема да коалицира со терористи(а после избори коалицираше) така сега после избори "нема" да се преговара за јазик и идентитет.:nerv:

Ne smeat da go smenat imeto site politicari vetuvaa deka imeto nema da se menuva ako se smeni znaci ne razbiraat niso od politika :nerv:

Ветуваа и дека ќе се намали невработеноста,ќе се зголемат платите....викаа дека нема да не фати економската криза,за да ни кажат два дена после избори дека платите се замрзнуваат,нема да има нови вработувања,а и економска криза не фати:nesvest:.........ама ќути барем воздухот не ни го наплаќаат.
Битно они да си ги наполнат џебовите,а за името не им чуе.За народот па ич не се замараат.Се знае кога се цени народ бе.....пред избори.

a poveke imaat pravo umrenite i nerodenite?
ako kazes nikoj nema pravo
pravoto e korist na posilniot
a nie sme tolku razedineti i neorganizirani
sto ne se bunime za nisto za nevrabotenosta i siromstijata
pa za ova ke sme se bunele
ke pokaze vremeto
a na gladen covek koga ke mu dades hrana ili ime
sto ke odbere?

Спремен ли си ти да го ризикуваш својот живот бранејќи ја оваа теза:
Со влезот во ЕУ ќе бидеме побогати.

Како прво, влезот на ЕУ не не прави побогати и тоа е факт:

Кризата затвори 70.000 фирми во Романија

извор: http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=111366

Како второ, што сме ние поразлични од ороспиине што се плескаат за 500 денара. што го продаваат своето тело за пари? Доколку ние сме спремни за некаква материјална корист(којашто јас тврдам дека нема да ја имаме) да го продадеме името на сопствената држава а со тоа и Македонскиот народ, тогаш ние сме најголеми ороспии.

За да не ни го сменат името, треба да излеземе на следно-најавениот референдум и да гласаме против промена на името. Ниедна владина гарнитура нема храброст, ниту пак треба да ја има, за да самостојно одлучи без да го праша народот. Вистина е-ние ги биравме, ама ова е историско прашање за кое секој еден треба да се изјасни.

И едно прашање на коешто до сега не сум добил одговор.

Зошто преговараме со Грците пред да бидe решена тужбата во Хаг во која Македонија ја тужи Грција за прекршување на привремената спогодба?

За да не не лажат и замајуваат политичарите, фала богу има интернет па еве ви ја привремената спогодба во интегрална верзија.

http://untreaty.un.org/unts/120001_144071/6/3/00004456.pdf

Посебно важен е членот 11 за нас.
Article 11

1. Upon entry into force of this Initerim Accord, the Party of the First Part agrees not to object to the application by or the membership of the Party of the Second Part in international, multilateral and regional organizations and institutions of which the Party of the First Part is a member; however, the Party of the First Part reserves the right to object to any membership referred to above if and to the extent the Party of the Second Part is to be referred to in such organization or institution differently than in paragraph 2 of United Nations Security Council resolution 817 (1993).

Или во превод:

Член 11

1. Со стапувањето на сила на оваа привремена спогодба, првата страна(Грција) се сложува дека нема да се противи на членството на втората страна(Македонија) во ниедна интернационална, мултилатерална, регионална организација или институција во која првата страна(Грција) е член. Сепак, првата страна(Грција) го задржува правото да се противи на членство на втората страна(Македонија) доколку на неа и се обраќаат со име различно од она кое што е наведено во параграф 2 од резолуцијата 817 на Советот за Безбедност(Поранешна Југословенска Република Македонија).

Единствена шанса за ојакнување на нашата позиција ни е овој спор во Хаг, со позитивна пресуда за нас би имале легитимно право да ги прекинеме преговорите.

Изгледа ова го гледаат и нашите „пријатели“ и нашите квазиинтелектуалци па притискаат што побрзо да си го смениме името.

ne velam deka ќе се збогатиме со евентуалниот влез во Нато
и не велам дека треба по секоја цена да влеземе во Нато
но ако политичките елити одлучат да се промени меѓународниот назив на нашата држава ние нема ништо да направиме, тоа ми беше зборот, сакав да кажам таков народ сме неорганизиран покорен ( зборам за досегашното искуство, дај боже да се буниме како што се бунат низ Европа и светот) но досега и покрај наглото осиромашување и пад на стандардот македонскиот народ беше пасивен, кој има да купи ќе си купи и ќе гледа сеир како мнозинството живеат во беда, без пари, без работа, без достоинство. Тоа ми беше поентата.

Како второ, што сме ние поразлични од ороспиине што се плескаат за 500 денара. што го продаваат своето тело за пари? Доколку ние сме спремни за некаква материјална корист(којашто јас тврдам дека нема да ја имаме) да го продадеме името на сопствената држава а со тоа и Македонскиот народ, тогаш ние сме најголеми ороспии.

Нели викаат, сé има своја цена :).

За да не ни го сменат името, треба да излеземе на следно-најавениот референдум и да гласаме против промена на името. Ниедна владина гарнитура нема храброст, ниту пак треба да ја има, за да самостојно одлучи без да го праша народот. Вистина е-ние ги биравме, ама ова е историско прашање за кое секој еден треба да се изјасни.

Ама свесна си дека референдумот е меч со две острици!

ne velam deka ќе се збогатиме со евентуалниот влез во Нато
и не велам дека треба по секоја цена да влеземе во Нато
но ако политичките елити одлучат да се промени меѓународниот назив на нашата држава ние нема ништо да направиме, тоа ми беше зборот, сакав да кажам таков народ сме неорганизиран покорен ( зборам за досегашното искуство, дај боже да се буниме како што се бунат низ Европа и светот) но досега и покрај наглото осиромашување и пад на стандардот македонскиот народ беше пасивен, кој има да купи ќе си купи и ќе гледа сеир како мнозинството живеат во беда, без пари, без работа, без достоинство. Тоа ми беше поентата.

И ти си во право :).

Ама свесна си дека референдумот е меч со две острици!
Аха, меч со кој ќе се види што сака овој народ. Јас лично, сум категорично против менување на Гоце Делчев, за нов компјутер.

Аха, меч со кој ќе се види што сака овој народ. Јас лично, сум категорично против менување на Гоце Делчев, за нов компјутер.

Не сум баш сигурен дека народот знае што сака, поверојатно е дека ќе гласа како ќе му советуваат дека е најдобро.

Не ми е познато народ да гласал за сопствено има под притисок на странска држава ама ете нека биде прв пат :).

Па со среќа!

Не сум баш сигурен дека народот знае што сака, поверојатно е дека ќе гласа како ќе му советуваат дека е најдобро.

Не ми е познато народ да гласал за сопствено има под притисок на странска држава ама ете нека биде прв пат :).

Па со среќа!
Има две алтернативи:
1. Возљубено да си го сака идентитетот и нацијата, притоа чувствувајќи ја одговорноста од предците која ја носи како должност.
2. Лакомо сака бенефиции, независно од тоа колкав е влогот.:smir:

Ииии општи муабети новата политичка дестинација:aplauz:

Има две алтернативи:
1. Возљубено да си го сака идентитетот и нацијата, притоа чувствувајќи ја одговорноста од предците која ја носи како должност.

Кога не би постоеле предавници............до сега ќе бевме вистинска држава.
2. Лакомо сака бенефиции, независно од тоа колкав е влогот.:smir:
Влогот го одредува "власта"......ама странската:helou: Т.е политичарите(предавнициве наши)играат како што им свират странците(Солана,Нимиц,Рикер и слични идиоти),а не НАРОДОТ МАКЕДОНСКИ.А зашто играат така?За пари:toe:

Ииии општи муабети новата политичка дестинација:aplauz:

Па се додека не се спомнуваат нашите партии кои и онака не се вредни за споменување, мислам дека темава нема потреба да биде избришана.

Зошто некој мисли дека проблемот ќе биде решен ако си го промениме името во Северна Македонија? Тогаш, допрва ќе почнат проблемите за овој народ со негирање на неговата посебност од секого и секаде.

Кога не би постоеле предавници............до сега ќе бевме вистинска држава.

Влогот го одредува "власта"......ама странската:helou: Т.е политичарите(предавнициве наши)играат како што им свират странците(Солана,Нимиц,Рикер и слични идиоти),а не НАРОДОТ МАКЕДОНСКИ.А зашто играат така?За пари:toe:

Точно! Ние немаме гаранција, дека по евентуалната смена на името во општо-циркуларната ,,Северна Македонија", ќе имаме право да се напишеме како Македонец и македонски јазик... Стравот е голем од изведувањето на ,,северно-македонец" од името, како што изведоа ,,севернокореец" од Северна Кореја.

Точно! Ние немаме гаранција, дека по евентуалната смена на името во општо-циркуларната ,,Северна Македонија", ќе имаме право да се напишеме како Македонец и македонски јазик... Стравот е голем од изведувањето на ,,северно-македонец" од името, како што изведоа ,,севернокореец" од Северна Кореја.

Новинарка, не само што ние немаме таква гаранција туку таква гаранција не постои. Кој ќе му каже на microsoft дека за јазик и националност треба да стави Macedonian.

Име=Идентитет кој мисли поинаку, подлегнал на пропагандата на нашите „политичари“ и „интелектуалци“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom