Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Психичката бидејки ако некој ме повреди, каже зборови кои можеби не ги мисле нема толку брзо да ги заборавам оти баш сум од тие луѓе што не забораваат толку лесно, додека физичката трае 5-6 минутки и после се смеем скокам ко ништо да не ми било :pos2:

Па зависи, ако го погледнете Saw - 1, 2, 3, 4, 5 i 6, може да се каже дека физичката не треба да се занемари, па уште и ако си замислам неколку варијанти кои би ги додал во филмот, дефинитивно ќе кажам дека физичката повеќе боли, мада и психичката не е за потценување....:nesum:

tesko e da se kaze, ali od fizicka mozes da umres, dodeka psihicka moze da bide i 100 pati pogolema a nekogas moras da ja nosis cel zivot.... taka da ja bi odbral psihicka

Физичката трае додека трае повредата а можеби и пократко, а психичката болка трае се додека се сеќавам на неа.

Спортист сум, сум имал и некој потешки повреди за кој ми требало и месец, два па да можам нормално да одам, но .... Психичката болка е нешто посебно ...

Психичката секако, нема дилема :)
ама и физичката боле, ако си јако опчешан :vozbud:

Физичката болка предизвикува психичка, затоа што сеќавајќи се на мигот кога некој те удрил, ти повторно го преживуваш тој миг и страдаш. Не знам, зависи од личноста која повредува, но сепак мислам дека и психичката и физичката болка доведуваат до ПСИХИЧКА болка која е најголема и од која нема бегање. Два пати имам почувствувано онака, права психичка болка која се манифестира со стегање во душата, како да сакаш да излезеш од својата кожа а нема бегање и тоа те плаши дури...

Ова го читав во еден расказ од братучет ми од една читанка.

Eден Лав отишол да се шета и сретнал некоја Пума и се скарале.
Пумата го навредил Лавот многу, и му станало многу тешко на Лавот.
По некое време Лавот рекол удри ме во плешки !
Овој се збунил и рекол добро !
Лавот го удриле и си отидол.
После некое време пак се сретнале Лавот и Пумата .
И Лавот рекол: E се секаваш ти што ме удри во плешки?
Тоа помина, но ти што ме навреди толку многу никогаш нема да помине !

Па според мене мислам дека Психичката повеке боли ! :helou:

Според мене .. Психичката многу повејќе боли.. физичката ќе ти помине за некое одредено време ама ова го вметнеш ли во глава и може да ти се мота кога сака... едноставно да се пореметиш...

Физичката дефинитивно...
Да паднеш со точак од 4 метри височина ќе осетиш...
Дури и сега кога го видам местото од каде сум паднал почнува да ми се врти во главата, а тоа беше пред 2 години...

se sekavata na prikaznata za covekot i meckata? Koga on i rekol deka zdivot i srmdi - ona mu kazala da ja udri so sekirata po glava i da se vrati posle izvesno vreme. Koga se vratil - ona mu pokazala kako zarasnala ranata, ama mu rekla deka zborovite negovi uste ja bolat.

Psihicka bolka boli poveke

Нема физичка ,психичка....болка си е болка .Без разлика дали таа била физичка или психичка таа е БОЛКА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom