Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене повеќе боли психичката болка физичката ќе те боли нешо ово оно ќе помине после неколку дена недели или месеци а психичката може да остане цел живот...

Psihichkata boLka boli poveke, fizickata ke pomine brzo ali psihickata tesko deka moze brzo da pomine...

Psihickata mnooogu poveke fizickata mozes da ja izdrzis nekako ama psihickata tesko.

Како што може психички да заболи неможе ништо и никако друго.Психата влијае на се останато и така да ако психички имаме болки тогаш се не боли.

Физичката боли ..ама зараснува.
од друга страна, мислам дека ништо не можи да се спореди со повредата шо ќе ти ја нанесат психчики ..љубов, другарство понекогаш, лош збор ..сеќавањата не можат да избледат & секогаш колку и време да поминало кога ќе се навратиш на нив ..пак боли :) :nesum:

исто е и физички и психички...
немој да мислите дека физички бол е ако паднете од точак... има разлика помеѓу физички и физички бол. Психички може да се контролира, физички не се контролира.

Според мене психички поише боли.
Зашто ако паднеш психички или ако некој те повреди психички тогаш нема да препознаеш чуства а ни бол, а физички да се повредиш ке помине за брзо време.и нема да ти остаи траги.

За жал повеќе боли психичката.Те прогонува,те прогонува се додека не те сотре целиот.Секој барем по еднаш ја има осетено и знае како е.Физичката е нула,те боли но поминува,психичката тешко.

физичката! сите тука кои постирале очиглено неможат ни да замислат низ какви болки поминуваат болните од рак на пример....
психичката болка е состојба на умот, и справувањето со неа зависи од карактерот. Можеш сам себе да си помогнеш, да си простиш или да простиш што и да е it's managable.

Физичката боли повеќе. Со физичката болка се појавува и психичката, а со психичката никако физичката. Односно, физичката болка полесно еволуира во психичка болка. Гласам за физичката.

пешковци кои не осетиле по критична физичка болка неможат да проценат што е полошо. За нив кршење срце после 2-4 години досадна врска е премногу болна и мислат дека тоа е врх на боловите.
Да затоа има справи за мачење психички а не физички. Тамо идат оние кои не попуштаат физички болки. Тамо и супермен признава све. :D

Мене подобро некој да ме натепа отколку да ми создаде психичка болка. Инаку за психичка болка неколку дена немошам да се смирам.

PSIHICKA.....Znaci sum bil praven operacija i e bilo premnogu tesko, ne znam kako sum izdrzal prvata vecer, Kosmari na site strani... No sum bil i vo bezizlezna psihicka situacija, vo koja mi se sprzil mozokot i ne znaev dali e den ili nok. Coek, se ti prevrtuva, tolku emocii, cuvstva, abe boli be u dusata ej...Kine, a ne mozes da se spravis so toa, osven ako si nekoj profesionalen psiholog.... Toa e moe mislenje...E sea, get it how you want it...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom