Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
психичката болка може да трае и да не измачува долго!

Оооооооооо па психичката повеке боли

Дали тоа јас не разбирам или пак прашањето не е добро поставено. Мислам дека физичката болка повеќе боли, додека психичката болка во многу случаи оној кој што ја има не е свесен за неа.

П.С. Да не мислеше кога го поставуваше прашањето на болка нанесена преку искажан тежок збор или навреда од некој? Ако мислеше на тоа, тогаш нормално дека тоа боли повеќе отколку некој физички да ти нанесе болка.

Психофизичката :toe:

Шега на страна, психичката болка.

И јас мислам дека психичката е полоша и дека многу повеќе боли...
Физичката за многу краток период може да исчезне,а психичката не...:toe:

Па,нормално психичката.
Ако ти удри шамар,болката ке исчезне за неколку минути,но понижувањето од шамарот ке остане...

Па мене лично повеке ме боли психичката болка отколку физичката..Не дека физичката не боли ама психичката боли и трае многу повеќе..

Да ви ја одерат кожата, да ве ослепат со вжештено копје, да ви ја откорнат косата од корен и да ви ги исечат прстите на рацете и на нозете ќе ве видам после психичката повеќе болела...

Психичката може некако да се надмине ама физичката кога боли боли...

:pos2::pos2:

Да ви ја одерат кожата, да ве ослепат со вжештено копје, да ви ја откорнат косата од корен и да ви ги исечат прстите на рацете и на нозете ќе ве видам после психичката повеќе болела...

Психичката може некако да се надмине ама физичката кога боли боли...

:pos2::pos2:
Обратно е, физичката се надминува, а психичката кога боли боли...некогаш толку те притиска, што мислам дека нема нешто што би предизвикало таква физичка болка.

Fizickata trae odredeno vreme i pominuva, ja zaboravas, kako i nikogas da ne se slucila. Psihickata e taa sto tesko deka ke se izleci 100% i koja cel zivot moze da ne boli, kolku i da mislis deka si ozdravel od taa bolka eden den pak ke ti tekne na nea i pak ke te zaboli.

Е сега зависи некој има појак карактер некој послаб....

Физичката е релативно минлива...Психичката е онаа која останува подолго и многу повеќе боли за жал.

Без разлика на се, сепка физичката болка знае да биде ужасна и неиздржлива.
Кога во прашање се некој од најклучните органи за преживувуање системот реагира ужасно бурно за да ти даде до знаење дека нешто не е во ред, понекогаш таа болка е толку силна што и настанува смрт.

Но и психичката си има свој моменти на ужас.
Многу е подолготрајна и не постои 100% ефикасен начин за одстранување...и таа има толкаво влијание што можеме да доведе до најтрагичното.

Двете се ужасни, и им ги посакувам само на политичарите и шупаците.

Без разлика на се, сепка физичката болка знае да биде ужасна и неиздржлива.
Кога во прашање се некој од најклучните органи за преживувуање системот реагира ужасно бурно за да ти даде до знаење дека нешто не е во ред, понекогаш таа болка е толку силна што и настанува смрт.

Но и психичката си има свој моменти на ужас.
Многу е подолготрајна и не постои 100% ефикасен начин за одстранување...и таа има толкаво влијание што можеме да доведе до најтрагичното.
Физичката болка е аларм кој не предупредува за загуба(смрт) на некои клетки од нашето тело. Додека пак психичката болка е загуба на нешто што го сакаме (личност, предмет). Психичката болка често се помешува со физичката, па така чувствуваме болка во дел од нашето тело иако немаме загуба (смрт) на клетки. Физичката болка е основата, додека пак психичката е врз нејзе.
По правило би требало физичката болка да биде поинтензивна, но се случува психичката болка во нејзиниот најголем потенцијал да биде интензивна колку и физичката.
Секогаш кога без да бидеме физички повредени чувствуваме болка во дел од нашето тело, имаме претходна физичка повреда на тоа место на која што не се сеќаваме.

физичката брзо ми поминува, хо психичката може да ме уништи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom