Што би се случило доколку ги прекинеме „преговорите“ за името?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Јас може се да ти напишам...прашај ги админите по пп, најверодостоен одговор ќе добиеш.
Спомнување интелигенција не е баш најпаметна работа...:toe:

Кажи ми бе батка, тука си или не си?

Ќе ти верувам на збор.

Кажи ми бе батка, тука си или не си?

Ќе ти верувам на збор.

Тука сум....и живеам во етнички мешан дел од ск..и што прави разлика тоа кој каде е....имавме тукашни кои кога требаа беа на летување....

Тука сум....и живеам во етнички мешан дел од ск

Ок батка, извини што бев вака нападен, ама од кожа ме вадат, МАКЕДОНЦИВЕ кои не се тука, а ми викаат од далеку не идете во НАТО и ЕУ заникаде е.

Со тебе ќе умирам лавовски:smir:

тенеќе, јас сум во Газа.
Што праиме сеа ?

Ок батка, извини што бев вака нападен, ама од кожа ме вадат, МАКЕДОНЦИВЕ кои не се тука, а ми викаат од далеку не идете во НАТО и ЕУ заникаде е.

Со тебе ќе умирам лавовски:smir:

Тоа какви се НАТО и ЕУ е друга приказна..
Лоша е работата што некој однапред се предава и вика ако не сме таму ни се еба мамата......со таков став и таму ќе те нагузат (не тебе лично:pos2:)

Многу е битно, и јас да станам ВИСОКОИНТЕЛЕГЕНТЕН и да си го сместам газот во некоја ЕУ или НАТО земја, и јас ќе велам не ни треба НАТО и ЕУ, се е корумпирано овде, немојте да идите, заникаде се овие ќе се распаднат...

Јаоо.. немој само високо ироничен да бидеш :pos2:

Што би се променило во твојот став доколку би бил во некоја ЕУ членка?

Дали воопшто имаш информации кој како живее и што работи за да преживее, можеби причината поради која заминал ?

А уште побитно, што лесно согорливиот мозок неможе да го сфати преку дискусијава сега, е да ги провериш моите ставови пред 6 месеци и да ги споредиш и да ми кажеш каде се разликуваат?

За твоја лична неинформираност, бидејќи се најде оправдано увреден, пред 6 месеци заминав на постдипломски во Варшава. Кога ќе ми заврши студентскиот престој, си доаѓам дома.

Можеби според тебе, сега мене не би требало к*р да ме боли за Македонија и за Тенеке, за семејството и блиските пријатели кои останале.

Но, се е до способноста да се перцепираат работите на правилен начин.
Доколку ти мојот став сакаш да го оспориш, пробај со НЕ продавање лажни надежи за влез во ЕУ како Македонци. Доколку биде донесена таква одлука за смена на името, која патем може да биде донесена исклучиво од оние кои моментално се наоѓаат во земјата, ме засега директно и мене. Бидејќи од тој момент ниту јас повеќе нема да бидам евидентиран во личните документи како Македонец.

Тоа нема да го прифатам, во ниту еден случај.

тенеке: никој не вели “не одите во НАТО и ЕУ’’.

НАТО и ЕУ ти велат: заради принципот на консензус во овие организации, мора Грција да се сложи Македонија да влезе. Грција ни во бунило нема да се сложи Македонија да влезе во НАТО и ЕУ.

И откако не знам по кој пат е објаснето горново, сега кажи ми ти мене за што се залагаш?!?

Ама не иронии и приказни од типот кој каде живее, туку навистина нацртај за што си и како ќе се оствари тоа.

Тоа какви се НАТО и ЕУ е друга приказна..
Лоша е работата што некој однапред се предава и вика ако не сме таму ни се еба мамата......со таков став и таму ќе те нагузат (не тебе лично:pos2:)

Ќе влезиме, бе оти да не влезиме, никој нема да не пердаши отпозади, има бајги педери таму, па сите женски ќе бидат за нас.

Значи и јас велам
"Лоша е работата што некој однапред се предава" и вика дека мора да го смениме името, за да влеземе во НАТО, па сетете се луѓе бе, не беше така одамна кога ГРЧКИОТ КОНЗУЛ во Скопје изјави дека Македонија го доби спорот со името, еј противникот ти вика дека спорот е добиен, а ние ....

Ќе влезиме, бе оти да не влезиме, никој нема да не пердаши отпозади, има бајги педери таму, па сите женски ќе бидат за нас.

Значи и јас велам
"Лоша е работата што некој однапред се предава" и вика дека мора да го смениме името, за да влеземе во НАТО, па сетете се луѓе бе, не беше така одамна кога ГРЧКИОТ КОНЗУЛ во Скопје изјави дека Македонија го доби спорот со името, еј противникот ти вика дека спорот е добиен, а ние ....
Еби го ти конзулот, тој може што сака да дрнда, затоа и го сменија..
Глеј ти официјално што прават грчките педери таму кај што се носат одлуки...уствари мисирков ти објасни...

тенеке: никој не вели “не одите во НАТО и ЕУ’’.

НАТО и ЕУ ти велат: заради принципот на консензус во овие организации, мора Грција да се сложи Македонија да влезе. ПОПГрција ни во бунило нема да се сложи Македонија да влезе во НАТО и ЕУ.

И откако не знам по кој пат е објаснето горново, сега кажи ми ти мене за што се залагаш?!?

Ама не иронии и приказни од типот кој каде живее, туку навистина нацртај за што си и како ќе се оствари тоа.

Не сум сигурен дека се е направено и дека сите наши чекори беа исправно водени.

Значи сега засега и така нема што да се секираме за тоа, затоа што мора да се завршат сите закони за ЕУ, да ги стокмиме тие работи како што треба да дојдиме на дупка што се вели. Па после со уште едно ВЕТО од Грција ќе си бараме, чаре.

Инаку посебно ќе биде интересно како ќе се одвива Словенско-Хрватскиот спор во контекст на нашиов проблем.

АМА НЕМОЈ ДА МИ ВЕЛИТЕ ДЕКА СЕГА НЕ НЕ САКААТ ВО НАТО И ВРЕМЕ Е ДА ВЛЕЗИМЕ ВО ШАНГАЈСКА ГРУПА!!!

Еби го ти конзулот, тој може што сака да дрнда, затоа и го сменија..
Глеј ти официјално што прават грчките педери таму кај што се носат одлуки...уствари мисирков ти објасни...

Еби го овај, еби го онај, и на крај не ебаваат нас.

Грција според спогодбата НЕМА ПРАВО НА ВЕТО и сега ќе се судиме со нив за тоа.

Нека стават уште едно ВЕТО за влез на Македонија во ЕУ, дури тече судскиот спор да ги видам.

Тенеќе, ако не примат ќе има славље на плоштад, биди сигурен.

.

Грција според спогодбата НЕМА ПРАВО НА ВЕТО и сега ќе се судиме со нив за тоа.

Нека стават уште едно ВЕТО за влез на Македонија во ЕУ, дури тече судскиот спор да ги видам.
Уште 10 ќе ни лупнат и око нема да им трепне!:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom