Што би приготвиле на својата љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Локација
Гостивар
Честопати се случува да треба да организираме романтична вечера или пак да зготвиме нешто за нашата љубов.

Што најчесто приготвувате за вашата љубов? Ако не приготвувате, што нарачувате како готова храна?
Која храна ви е најромантична...со каков пијалок би ја послужиле? :)

Бадеми и коњак.
Било кое лесно јадење со вино.
Овошна салата со шампањ.

Хм, само можам да и ја загреам вечерата. Дувајќи си ги јајцата со фен.

Максимум што можам да и приготвам печено лепче со кашкавали, зденки или штагод се наоѓа у фриждер за декорации.

За порачување обично ако не беше сендвичи/пици, лазањи со вино мене ми е ем романтично ем вкусно.

сега на зима, па подварок со сторено свинско месо, макало со лути пиперки, пченкарен домашен леб, на страна како предјело тро колбаси и џигери препржени со кромид и праз, полкило ракија, две кила вино, џимиринки и туршија за уз виното и ракијата.

сега на зима, па подварок со сторено свинско месо, макало со лути пиперки, пченкарен домашен леб, на страна како предјело тро колбаси и џигери препржени со кромид и праз, полкило ракија, две кила вино, џимиринки и туршија за уз виното и ракијата.

Marry me! :love:

Домашни тортелини карбонара,плус со додаток од печурки
со Александриа Куве розе

мада поише поштуем мрсничко како гиро со питарки на скара подпечени,или пилешко у кари сос,оноа горното е малце скап препич,али убаво у секој случај.

Сан снова. :love:
Посебно џигерчињата...

Za vakva prilika sovrsen izbor e miks od morski plodovi ( morski stapcinja, skolki, lignji, seto toa zaprzeno na tivok ogan so maslinovo maslo i malku lukce zaradi neutralizacija na vkusot) i kako prilog oriz, vo kombinacija so nekoe polusuvo vino zaradi opustanje. Sekako, seto ova dopolneto so tivko jazz muzice i svekicki, po moznost mirizlivi, dur zavrsime so vecerata da se stori ziva voda:свиркам: Baska sto morskata hrana e dobar afrodizijak, pa posle ova sledat celovecerni maratoni vo krevet.

No, sevo ova, so ogled na toa deka mojata ljubov e na dieta i ne jade skoro nisto, sega za sega e samo utopija. Ke ja pocekam da oslabi, taman vo meguvreme da naucam da ja pripremam vecerata:)

Летко многу си стар за мене, иначе и ја би се тепала да те имам по дома. :pipi:

Јас би подготвила некои тестенини како предјадење, свинско каре со сенф, сос со печурки и потпечен компир и за десерт еклери. :pipi: А бе тапан ќе го направам од јадење:pos:

моите специјални солени палачинки :pipi: со бело/црвено вино.
кажи драга, а? :sneaky:

• Ми се допаѓа
Reactions: ION

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom