Што би приготвиле на својата љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Пријатно би ја изненадил со...

download_zps7b8a25b4.jpg

:love:

Похован кашкавал, сочно полнета пирошка и шопска салата...знам дека ќе падне во несвест од толку јадење, веќе и го имам правено, и кога ќе почнеме да живееме заедно се плашам да не се направи крава, затоа што често сакам да готвам.

сега на зима, па подварок со сторено свинско месо, макало со лути пиперки, пченкарен домашен леб, на страна како предјело тро колбаси и џигери препржени со кромид и праз, полкило ракија, две кила вино, џимиринки и туршија за уз виното и ракијата.
Какво е тоа макало со лути пиперки ? Прв пат слушам :D

Сака да каже компири и лути пиперки (црвени везени пиперки) :)

Или лук, киселина + лути потпечени.... То е за мене макало... све друго е шит

Или лук, киселина + лути потпечени.... То е за мене макало... све друго е шит
Макало за романтична вечера е нешто прекрасно:D

Правилно се прави со компири, лути црвени суви везени пиперки, лук, сол и врел зејтин :)

Еј абе какво готвење какви бутури рецесија е, јас одвај се прехранвам самиот себеси уш нејзе да и готвам, па после мама да ми се дерит дома шо е ова еден куп пајнци за миење? Трошкој сјај, сунгерче леле бољерчено за топла вода струја ами? Еми оти мори ти не викниш ? :D
Не бе не и готвам ке си фатам беља, ке се испозтрескат ке се навикнит после гла ке неможам да кренам :pos:
Абе би ја понудил така биено сирење или мешано на едно тацне во круг наредени и по една ракија бела од ланската в чоканче, ова е крајно и неизбежно ак се морат.

Палачинки со крем и плазма. Пица:love: . Во комбинација можат да влезат тестенини и фунги.
За пиење црвено винце, а со десертот може некој благ шејк од банана, портокал и киви. :rolleyes:
Ама од месото дефинитивно ќе го одвикнам. Кога - тогаш. :)

Какво е тоа макало со лути пиперки ? Прв пат слушам :D

5ee8c97eb0280ac537f649f14230a44a47c868b7.jpg

во макалото се потопени подпечени лути пиперки
ми изгледа дека ќе останеш невин со вакво непознавање....
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:25 ---
Летко многу си стар за мене, иначе и ја би се тепала да те имам по дома. :pipi:

можам да замислам колку му олесна на еден број форумџивки ради тоа
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:26 ---
Не знам. На непробано ништо не можам да кажам.

колку дипломатски искажана желбата да бидам пробан

Carli-Bingam004.jpg

4-.jpg

the-most-expensive-wines-in-the-world.jpg

И на крај може да залиеме со едно добро вино :).....ама пред тоа треба и двајцата да заспиеме и да сонуваме ист сон :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom