Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата city park boy
  • Време на започнување Време на започнување

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Вкупно гласачи
    238
Не може да му се помогне. Кога би ми бил добар другар би го скршил од ќутек и би го затворил у соба.

Ќе ги оставам по врват по патот по кој тргнале,ни сакам да ми се меша некој во мојот зивот, ни јас да се мешам во туѓ . Секој со свој памет , соништа и патишта, ако мисли дека тоа е правилниот избор, не сум јас тој кој ќе му суди и предоредува што да биде во зивотот.:helou:

Da be i odma ke te poslusa, stom trgnal po toj pat ne na roditelite, na koj sakas zakanuj se deka ke kazis, nisto ne pomaga
Епа ако родителелите се доволно паметни да го спречат нивното дете ќе го напраат тоа . Ако не се они паметни, некој друг паметен е верувај. :smir:

па искрено.. не би направил ништо... зш ако користат дрога.. тие веќе не се мое друштво:helou:

Ќе ги кажам на родителите :icon_lol:.

ќе пробам да му помогнам, доколку не сфати..на неговите
боље така неголи да си упропасти живот..

Би му помогнал ако сака да ја прифати помошта......

Pa prvo bi probal droga za ako mi se zasvigja i jas da stanam drogas i da si prodolzime da si igrame zaedno i da se druzime. Ako ne mi se svigja drogata togas nema da se druzam veke so nego i ke go odbegnuvam:nenene::nenene::nenene:

Pa prvo bi probal droga za ako mi se zasvigja i jas da stanam drogas i da si prodolzime da si igrame zaedno i da se druzime. Ako ne mi se svigja drogata togas nema da se druzam veke so nego i ke go odbegnuvam:nenene::nenene::nenene:
Ама тоа никат нема да се деси(барем со нас шо се дружиме)
Инаку ако би имало некој поединец би го дал максимумот од себе за да му помогнам, ако нема фајде тогаш тури му пепел...

Ќе го советувам дека тоа не е добро па ако сака нека свати ако не нека си продолжи по патот на кој што тргнал.:toe:

Ако е личност со која секојдневно и константно дружам, никако на цедило не би ја оставила.Муабетот не е на одмет никогаш, разглобување на причините заради кои почнал, чаре....Не ни очекувам од еден муабет да ја разгледа со други очи сериозноста на ситуацијата во која е, туку да си има на ум шо може да се случи и дали навистина вреди таа драматика за сите последици.Би кажала и на негови родители без мислење.
Е сега, ако ми е само познајник би се одтргнала од негово друштво и би избегнувала поблизок контакт со него.

Е сега зависи...
Зависи колку ми е блиска личноста и колку ми значи.Исто така е важно за што дрога се работи.Доколку се работи за трава,нема ништо да направам,еден куп мои другари консумираат ама онака чисто спортски и можам слободно да кажам дека нема никаква зависност кај нив.Ама ако се работи за потешка дрога и ако ми е блиска личноста е тогаш ќе направам се во моја моќ за да го извадам,како знам и умеам.Ако треба ќе го киднапирам и ќе го врзам во подрум за да се откаже.Нормално ќе ги информирам и неговите родители.Ќе направам се ама се што можам за да му помогнам.

Можеби многу дрзок и безобразен став, но...
Ако некој е доволно голем идиот за да се дрогира, не зборам за конзумирање дрога затоа што сите ја конзумираме повремено, што сака нека прави, ако сака сам да си го уништи животот, слободно, само напред нека оди. Факт е дека сакам да им помогнам на таквите случаи, ама која корист од тоа, не се во прашање цигари, туку дрога.

Do sega ne sum bila vo takvo drustvo a i ako sum bila odma bi izlegla zasto premnogu sum PROTIV DROGATA a na takvi luge ne im se pomaga zaludno e se zatoa na strana od takvi ne sakam da si imam problemi i rabota so narkosi :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom