Што би одбрале да купите за цена до 15.000 евра?

• Креатор на темата Креатор на темата Ibracadabra
  • Време на започнување Време на започнување
Ги имам скоро сите пробано на она тест возење, оваа што викаш Мицубуши ја немам пробано. А и досега не сум начекал некој што ја има неа да го прашам каква е..
Киата не ме бендиса нешто којзнае колку, голфот 6 е доста добар во однос на она што реков комфорност и удобност, ама онаа верзија која е за 15.000 евра има преслаб мотор за таа кола, мислам дека има 90 коњи, додека онаа другата 1.6 со 100 тина коњи е поскапа за 2-3.000 евра.

Од сите кои ги пробав досега за таа цена до 15.000 евра ме бендиса Фиат Бравото..

photo.jpg

Значи зборувам за оваа кола, 1.4 мотор, Т-Џет, 120 коња, кој е доста добар мотор за таа цена. Оваа беше најбрзата од сите оние кои ги пробав.

Исто така ми кажуваа дека е добра Королата, ова новава..

2009ToyotaCorolla1024x768_01.jpg

Kоја исто така е доста комфорна и за цена до кај 15.000 евра нуди мотор со 100 тина коњски сили.. ама сеуште не сум имал тест возење со неа.. оваа е тоа шти ми рекле за неа..

И за крај се мислам за Астрата, ама не оваа сега која е на пазарот, туку онаа новата која требало да излези на крајот од 2009 година, пребарав некои слики низ интернетов и ако не се лажам односно ако не се лажни сликите таа би требало да изгледа вака..

astra2009front.jpg

Сега чекам конечно уште таа да излези, дали ќе биде оваа или некоја друга незнам, па да купам нешто..

И за крај се мислам за Астрата, ама не оваа сега која е на пазарот, туку онаа новата која требало да излези на крајот од 2009 година, пребарав некои слики низ интернетов и ако не се лажам односно ако не се лажни сликите таа би требало да изгледа вака..

astra2009front.jpg

Сега чекам конечно уште таа да излези, дали ќе биде оваа или некоја друга незнам, па да купам нешто..
samo da znaes astrata sto ke iskoci siguren sum deka nema bas vaka da izglea sekagas finalnata verzija e dosta porazlicna od ovie koncepti. Se nadevam do nekade ti pomognav so izborot:helou:

Од горе наведениве королата....па ако сакаш гледај малце и пежо 308 мислам дака стандард има 92кс 1.4цц како што нагласе брза и комфорна кола...

За 15 000 има да земе поло ипол со последен пакет опрема и мотор :) Само ќе е класа подолу...

За 15 000 има да земе поло ипол со последен пакет опрема и мотор :) Само ќе е класа подолу...

Е тоа да, Полото е мала класа,, А човеков бара Средна класа.
Иначе за млад човек сега засега би му препорачач Поло ова шо ке искоче во Јуни.

Брате оди си и во MI-DA уплатиси еден Ford Focus за 13.700евра че добиеш машина од кола,ја мојот го купив лани ноември месец и досега да чукнам немозам да се пожалам а инаку го рушив од возење пред некој ден се возев низ град залутав во еден сокак и немозев да се вратам назад па се качив на еднен тротоар троа повисок па кога лупна доле ја реков сега му јебав матер арно нема гајле нема колата си продолжи да вози.Така мое мислење не му ја мисли многу.А иначе кога сме кај голфот 6 многу ми се свига ама незнам многу цврста амортизација имаат заразлика од фукусот со кој не се осечаат ни мртвите полицајци

Брате оди си и во MI-DA уплатиси еден Ford Focus за 13.700евра че добиеш машина од кола,ја мојот го купив лани ноември месец и досега да чукнам немозам да се пожалам а инаку го рушив од возење пред некој ден се возев низ град залутав во еден сокак и немозев да се вратам назад па се качив на еднен тротоар троа повисок па кога лупна доле ја реков сега му јебав матер арно нема гајле нема колата си продолжи да вози.Така мое мислење не му ја мисли многу.А иначе кога сме кај голфот 6 многу ми се свига ама незнам многу цврста амортизација имаат заразлика од фукусот со кој не се осечаат ни мртвите полицајци
da ama focusot ti e so 1.4 so 80ks ide za 14.1sek 0-100 v-max=164km/h toa i ne se nekoj performansi za respekt. Da ima dobro izbalansirano podvozje ama ne i sportsko, nemoj da me svatis pogresno kolata e super ama za luge koj sakaat brzi sportski koli ne e. Za tie pari moze po sportska i mnogu pobrza kola da se kupi.

Ако се работи за нова кола, земам Астра и покрај тоа што внатре е претесно! Пред некое време влегов во една гланц нова и се изненадив колку малку место има внатре, за вожња не знам. Ама тоа е, сакам Астра и готово :helou:

da ama focusot ti e so 1.4 so 80ks ide za 14.1sek 0-100 v-max=164km/h toa i ne se nekoj performansi za respekt. Da ima dobro izbalansirano podvozje ama ne i sportsko, nemoj da me svatis pogresno kolata e super ama za luge koj sakaat brzi sportski koli ne e. Za tie pari moze po sportska i mnogu pobrza kola da se kupi.

Која кола во тој ранг има подобро подвозје од Фокусот ???? Побрза кола ќе купиш но не и постабилна во свиоци.

Пред некое време се заинатив со еден леон тди кој е сигурно над 18000 евра. Истиот Леон кој има 130-140 кс низ свиоците на патот Скопје - Велес неможеше да излезе на крај со Фокус 1.4. Цело време бевме залепени. Да беше Фокусот со појак мотор (барем 1.6 100кс) тогаш Леонот лесно ќе го снемаше позади.

еве и еден цитат од коли.ком.мк

Кога сме веќе кај управувањето, вредно е да се спомене дека Focus е автомобилот со најдобри возни својства во класата. Каков правец и да му се даде, колку и немирно да се врти управувачот, Focus останува на зададената линија. Понекогаш дури и се добива чувство дека се вози по шини!

Управувачот ги следи динамичките својства на подвозјето и е максимално прецизен, што дополнително го зголемува уживањето. Менувачот добро лежи во рака и лесно и прецизно лизга меѓу брзините, како да се работи за спортски автомобил.

Со Focus, секој може да стане спортски возач. Подвозјето влева толку многу доверба при влегувањето во кривините, што тера на одмерување на силите и со некои спортски модели со спортско спуштено подвозје!

Наоѓањето замерки на возните својства на Focus е излишно, бидејќи ги нема! Навистина, на Focus можеби повеќе би му одговарал некој мотор на Honda, кој има многу повеќе спортски гени во него, но, како што кажавме, за спортистите има и соодветни модели.

Тука на Focus ќе му дадеме чиста петка – стабилноста при влегувањето во свиоците на Focus треба да биде репер во класата.

Ако почнува уше од сега да ствара кварој фрлиго во сава реката:))

Da fokusot ima edno od najdobrite podvozja no sto se odnesuva do izbalansiranosta megju sport-komfort, a toa izvadokot sto si go izvadil od stranata tamu nema na koja kola i nasle mana. Lancerot ima podobro podvozje, pobrz e mnogu i pogolem spored mene toa e podobra kola bidejki ja imam vozeno isto imam vozeno moviov fokus 1.4 i stariot fokus 1.4 gi imaat moi drugari taka da sum osetil razlika. Da ne se ubeduvame ovoj e podobar onoj e odi vo salonot na mitsubishi i zemi test vozenje mislam deka davaat uveri se i sam. Samo imam zamerka kaj lancerot sto nema mnogu sportski sedista da bi imal dobri kadicki filingot bo bil mnogu podobar.

За кој Лансер зборуваш за Ево?

Возни својства

Стабилноста со која Lancer ги поминува свиоците е на солидно ниво, но и покрај мултилинк оската назад, возните својства не се на ниво на најдобрите компакти. При побрзи влегувања во кривина, носот на Lancer знае да пролизга кон надворешноста од свиокот, и се добива чувство дека возите автомобил со голема маса. Слично е и кога се во прашање кочниците. Иако педалата се дозира лесно и не бара голем притисок за автомобилот нагло да забави, сепак кога кочењето е во прашање и тука Lancer e зад најдобрите во класата. Иако надворешниот изглед кажува нешто друго, сепак, во однос на возните својства, во класата има позабавни и поизбалансирани автомобили.

Некој лаже ? Во секој тест што го имаат давано било на ТВ или во весник кажуваат дека Фокусот има најдобро подвозје во таа класа до 15000 евра.

Паметна работа ова со фокусот....1.6 100ks мислам дека има 15.000е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom