Што ако вашиот партнер/ка ви пренесе полова болест?

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Закачувањето на паѓа од небо, а освен тоа се подразбираше дадениот опишан случај, не биди буквалистка :).

Sifilis, i preku baknez se prenesuva, isto moze da se prenese i Hep B, taka da ne mora deckoto da imal sex...

Mnogu strasno ...zatoa sex so kondom pa kolku i da ti e dolga vrskata da ne si ja cukas posle glavata cel zivot:uvo:

koga covek pocnuva vrska, nikogas ne znae za minatoto na partnerot.Moze da se pretpostavuva no nikogas ne moze so sigurnost da se znae.
bez razlika koja e dolzinata na vrskata, izneveruvanjeto boli, no verojatno treba da se rece fala mu na Boga sto covekot si go pokazal svoeto lice na vreme, pa verojatno vremeto ke izleci se.
DEVOJKATA NE TREBA DA MU SE VRATI NA MORONOT.

I uste nesto, polovite bolesti se prenesuvaat i preku oralen , kako i analen sex.

lele takvo neso mene nema da sakam veke da go pogledam,kolku i da go sakam ima da go prebolam najbrzo sto moze da bide,takvi maski ne zasluzuvaat 2ra sansa:nenene:

Ништо што, нема вени да сечеме.Ќе се помириме со судбината тоа е.:toe:

Нема да ја тепам(читај убијам) заради тоа што ми пренесла,туку заради тоа што и мрдал гзот лево десно и така ја закачила!!!

Ako ми пренесе полова болест веднаш ќе ја оставам и ќе одам да се лечам.........:toe::angry3:

Од друга страна...на некој начин она прави да имаме нешто заедничко...

Ми се има случено истото и откако дознав не сум веќе со личноста бидејќи ако некој сака да биде со некој друг прво нека расчисти со тој што е во моментот а после нека крши глава :tapp:,нека прави што сака

Ми се има случено истото и откако дознав не сум веќе со личноста бидејќи ако некој сака да биде со некој друг прво нека расчисти со тој што е во моментот а после нека крши глава :tapp:,нека прави што сака

Да затоа што тоа Е поврзано со сексуално пренесливи болести. :tv:

Прво, сметам дека неверството е доказ за непочитување. Без разлика на кои околности, колку и да бил/а пијан/а, не го оправдувам. Ако некој знае дека кога е пијан прави работи што после ќе му штетат, значи прво не треба да пие, а второ е неодговорен. Ако он мене ме сака, треба да си пази на тоа. Значи во моментот кога ќе дознаам дека не знам од која причина сум изневерена, ќе си свртам грб и не се вртам назад. Знам дека ќе патам и ќе плачам и ќе се трескам, ама едноставно мислам дека ќе покажам непочитување пред се према себе ако останам со личност што била со мене 3 години за после тоа само да отиде и да се изебе со некоја друга. Ако во еден момент од нашата врска реши дека сака да почне нешто со некоја друга, нека повели, нека ме седне на муабет, нека ми каже. Ќе патам, ќе се нервирам, ама ќе помине. И ќе го почитувам како човек ако го направи тоа, утре и на улица да го сретнам, од срце ќе го поздравам. Ама неверство, во никој случај не оправдувам. А уште да спие со некоја додека е со мене позади мој грб, и да ми пренесе болест... И да му простам?! Како и да е, не е за болеста, тоа се лечи. Освен добро, СИДА да речеме. Ама тоа да ми го направи ќе го плукнам у фаца ќе му речам да иде сеа пак со таа кутра изнаебана болна гуска. :)

Прво, сметам дека неверството е доказ за непочитување. Без разлика на кои околности, колку и да бил/а пијан/а, не го оправдувам. Ако некој знае дека кога е пијан прави работи што после ќе му штетат, значи прво не треба да пие, а второ е неодговорен. Ако он мене ме сака, треба да си пази на тоа. Значи во моментот кога ќе дознаам дека не знам од која причина сум изневерена, ќе си свртам грб и не се вртам назад. Знам дека ќе патам и ќе плачам и ќе се трескам, ама едноставно мислам дека ќе покажам непочитување пред се према себе ако останам со личност што била со мене 3 години за после тоа само да отиде и да се изебе со некоја друга. Ако во еден момент од нашата врска реши дека сака да почне нешто со некоја друга, нека повели, нека ме седне на муабет, нека ми каже. Ќе патам, ќе се нервирам, ама ќе помине. И ќе го почитувам како човек ако го направи тоа, утре и на улица да го сретнам, од срце ќе го поздравам. Ама неверство, во никој случај не оправдувам. А уште да спие со некоја додека е со мене позади мој грб, и да ми пренесе болест... И да му простам?! Како и да е, не е за болеста, тоа се лечи. Освен добро, СИДА да речеме. Ама тоа да ми го направи ќе го плукнам у фаца ќе му речам да иде сеа пак со таа кутра изнаебана болна гуска. :)

Повеќето не сакаат да раскинат туку да бидат со две или три истовремено или да имаат повремени излети кога им се сака. Знаат дека ќе им раскинеш ако дознаеш и затоа не кажуваат се додека може.

Знам жена на која маж и често нешто и пренесува од други а оваа ради децата, финансии а и дека го сака не го остава и трпи.

Кје си карам мајката што не користев заштита и што го одложував разговорот со неа на тема - лекарски преглед. Јас во принцип, за време на првите сексуални односи користам заштита, едно време дури не се заозбили врската што би се рекло, и за да одлучам да се сексаме без заштита ја убедувам да одиме да се провериме. Секако тоа се случува откако ќе се зближиме. Не можам од прва : ааа ако сакаш да се тресиме прво на лекар. Според мене воопшто не е глупо ни срамно, и нема потреба од вреѓање : - Шо ти е бе тебе јас не сум курва !!! Јас не реков дека си ти курва, можда предходниот твој партнер бил курвар. А и тебе кје ти е мирно дека јас нема да те сјебам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom