Што ако вашиот партнер/ка ви пренесе полова болест?

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Закачувањето на паѓа од небо, а освен тоа се подразбираше дадениот опишан случај, не биди буквалистка :).

Не мислев да се праи мутав у стилу: воздухот у таа кафана не чинеше, какви полови болести пренесува..., туку мислев дека може да закачи полова болест и ако не ги препознае симптомите и не оди на лекар нема ни да знае дека си ја има, а уште помалку дека си ја пренесува. :)
И за разлика од тебе ја не зборев за конкретниот случај, затоа ти ја извадив само таа реченица. :smir:

Пошо типот гарант не бил свесен дека пренесува болест, односно не ни знаел дека ја има, делот со ми пренел/не ми пренел болест е небитен.
Битно е неверството.
Све остало е нус-појава.

Не мислев да се праи мутав у стилу: воздухот у таа кафана не чинеше, какви полови болести пренесува..., туку мислев дека може да закачи полова болест и ако не ги препознае симптомите и не оди на лекар нема ни да знае дека си ја има, а уште помалку дека си ја пренесува. :)
И за разлика од тебе ја не зборев за конкретниот случај, затоа ти ја извадив само таа реченица. :smir:

Пошо типот гарант не бил свесен дека пренесува болест, односно не ни знаел дека ја има, делот со ми пренел/не ми пренел болест е небитен.
Битно е неверството.
Све остало е нус-појава.

Епа ако идете со такво несвесно суштество кое ем ќе ве превари, ем ќе ви пренесе полова болест и ем нема да му текне да се провери после тоа и ем нема ни за момент да помисли еј јас го ризикувам здравјето и на мојот (квази) парнер. Епа ако на такво суштество мислите тогаш само гиљотина заслужува, ништо помалку и ништо повеќе.

Епа ако идете со такво несвесно суштество кое ем ќе ве превари, ем ќе ви пренесе полова болест и ем нема да му текне да се провери после тоа и ем нема ни за момент да помисли еј јас го ризикувам здравјето и на мојот (квази) парнер. Епа ако на такво суштество мислите тогаш само гиљотина заслужува, ништо помалку и ништо повеќе.
Користел кондом и мислел дека е безбеден, рецимо. А, кондомот, јбг, не е 100% сигурен.
После, можда и пренел кандида, која направила инфекција и компилкации (а кандидата и други бактерии не се добиваат само преку сексуален пат...може особата да има опаднат имунитет, да е слабокрвна и сл. па да ја добие таа бактерија, без уопште да има секс со било кој).
Трето, немал симптоми...Зашо би идел на лекар (просекот, сигурно не би отишол)

Конечно, луѓе шо вараат има еден куп. Мал е процентот на оние што не го прават тоа. Затоа приказните за тоа, не си препознал дека може да те извара и ти си крив за тоа, не држат. Исто, не видов дека ординациите се преполни со луѓе кои се неверни и ради чиста совест се проверуваат.

Е сега, у случај ако има сифилис, сида (и уше некоја STD) не само што треба да каже на партнерот, него има и законска обврска да се јави у Министерство за здравство и неговите секусални партенри да одат исто на испитување.

Се на се, поентата ми е дека неверството е проблемот. А, ако ти пренел кандида или хпв...јбг, гратис поклон. И без бактерија/вирус, самиот чин на неверство е она што боли.

Болеста ќе ја излечам, а преку неверството нема да поминам.
...Се разбира, шансите да знам со сигурност дека ја закачил болеста од некоја друга додека бил со мене - се минорни.
Но веќе ако знам, се разбира дека нашата дружба ќе заврши тука.

Hm malku e glupava temata,ajde da receme sto ako nie preneseme nekoja polova bolest i go izneverime nasiot partner,kako toj treba da se odnesuva???

Што ако...
Па ке одам на гинеколог,нормално.
После ке признае со која бил.
А после...(пу,пу) се знае.

Па нормално дека попресуден момент е како ја стекнал,односно неверството,отколку фактот дека ми пренел,што воопшто не е за потценување,бидејќи последиците од неговото неодрговорно и незрело однесување ги плаќа моето здравје.

Но еве,да речеме дека болеста е излечива(не сакам ни да помислам на СИДА:nesvest:),по извесно време може да се заборави и да преминам преку тоа,но неверството е тоа што ќе ја уништи врската.

Е арно де. Зависи што болест е. Ами ќе дојде и ќе пројде биг дил ако е за онака, необавезна врска, без не знам иден брак, деца и слични идеи. А ако не пројде болеста тогаш е маката :nesvest:

Neznam iskreno ne bi mi bilo seedno zatoa treba da se vnimava so koj legnuvas i sto pravis ke si nuram care nema da obvinuvam nikoj samo ke gledam da si sredam problem na vreme kako za mene taka i na partnerkata i normalno bi ostanal so nea zaedno sme posilni :toe:

Хм..... кастрација...:pos2: не не, зависи и од болеста, не мора да значи дека е од изневерување, така да доколку не е од тоа секако ќе се помине покрај тоа, ама доколку се работи за изневерување ... не знам дали би простила зошто сепак сум во 4 годишна врска... па не би ми било сеедно...

Ke mu dadam karta za eden pravec, ke go zbrisam od mojot zivot ako doznaam deka me varal :pop:

Ke prekinam sekakov kontakt so nego. Da mu dadam nevinost na nekoj a on da me vara, pa na seta taa i bolest da mi prenese i pak da bidam so nego nema sansi. Mozebi toa so prenel bolest nema da mi bide tolku krivo ama stom me varal nema oprostaj za nego.

Ne bi te podrzal u voa ipak kolku i da ti e sakan AMA BOLEST da ti prenese haha ti mozes do smrtna postela da dojdes a toj pak da ziveee onda jbg i partner i se ostalo :D

Користел кондом и мислел дека е безбеден, рецимо. А, кондомот, јбг, не е 100% сигурен.
После, можда и пренел кандида, која направила инфекција и компилкации (а кандидата и други бактерии не се добиваат само преку сексуален пат...може особата да има опаднат имунитет, да е слабокрвна и сл. па да ја добие таа бактерија, без уопште да има секс со било кој).
Трето, немал симптоми...Зашо би идел на лекар (просекот, сигурно не би отишол)

Конечно, луѓе шо вараат има еден куп. Мал е процентот на оние што не го прават тоа. Затоа приказните за тоа, не си препознал дека може да те извара и ти си крив за тоа, не држат. Исто, не видов дека ординациите се преполни со луѓе кои се неверни и ради чиста совест се проверуваат.

Е сега, у случај ако има сифилис, сида (и уше некоја STD) не само што треба да каже на партнерот, него има и законска обврска да се јави у Министерство за здравство и неговите секусални партенри да одат исто на испитување.

Се на се, поентата ми е дека неверството е проблемот. А, ако ти пренел кандида или хпв...јбг, гратис поклон. И без бактерија/вирус, самиот чин на неверство е она што боли.

Pa site toa sakat da go kazat :D iako zenska e temava aj jas ke nadovrzam...... A sto ako vie izneverite a deckoto mazot ili neznam so.. dobie preku vas bolest togas kako ti SAMATA KE POSTAPIS vo toj slucaj AKO TOJ DOZNAE deka od tebe se prenesla bolesta :)

Јас не би се вратил па колку и да го сакам.Штом тој еднаш направил така тогаш тој не е за неа.А тоа што пренел болест е причина + за да го батали.Среќа што таа правела редовно прегледи иначе ќе го јаделе двајцата навелико.Тој се кладам дека незнаел дека имал фатено инфекција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom