Што ако вашиот партнер/ка ви пренесе полова болест?

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Локација
Скопје.
Пред некој ден седнав со другарка од средно на кафе.
Девојката одеше со еден тип 3 години и раскинаа пред да завршиме средно. Бидејќи немаше време да седнеме тогаш муабет да направиме сега се пружи прилика. Имено дечкото со кој одеше толку долго, го сакаше, му даде невиност и му беше верна. Пред да направат 3 години типот ја изварал со некоја и и пренел болест. Доброто во целава ситуација е што девојчево редовно си посетуваше гиниколог така да во прва фаза се откри болеста па пиела антибиотици за да се повлече. Кога ја прашав што понатаму мисли да прави, ми кажа дека биле одвоени некој месец, но планира да му се смири затоа што го сака. Да сум јас лично на нејзино место да ми земе некој невиност да не го варам и на сето тоа болест да ми пренесе не би поминал туку така лесно па колку и да го сакам.

Како вие би изреагирале да се најдете во иста или слична ситуација?

Би го акнал(а) од чименто.

Ова од примеро е типично глупо чупе.Кој му даде на овие жените од кујна да излезат? Who let the dogs,ова bitches out ?

Ќе го откачам и веќе никогаш повеќе очи нема да сакам да му видам нормално. Да ми направи такво нешто (пу, пу, скраја да е, да се поместам од место и да си гризнам прсти и тастатура), па уште назгора да размислувам да му се смирам??? Нема шанси ни во лудило, ни во сон.

Недај боже да и се деси таква работа... Нема да ме налути тоа што ми пренесла болест, ке ме налути тоа што се онадела со друг, а ваму пуфки ми продава.

А човек во кого сум ја загубил довербата, исто како да не постои.

Многу би се изнервирала и разочарала од дечкото. Па три години не се малку за такво нешто да направи! Настрана тоа, ај што иделе три години, што ја изгубила невиноста со него, ај што ја преварил, ама па Бог да чува, 21 век сме, не можел ли типот да си стави кондом??? :nerv::nerv:

Ја искрено (не дај Боже да ме снајде вакво нешто) никогаш не би му се смирила и тоа не поради фактот што ме преварил туку поради тоа што имал односи со некоја и тоа без да користи никаква заштита и потоа доаѓа да спие со мене!!!
Алоооо, па таа можела и СИДА да има...кај му бил паметот незнам...:pishtoldz

Пред некој ден седнав со другарка од средно на кафе.
Девојката одеше со еден тип 3 години и раскинаа пред да завршиме средно. Бидејќи немаше време да седнеме тогаш муабет да направиме сега се пружи прилика. Имено дечкото со кој одеше толку долго, го сакаше, му даде невиност и му беше верна. Пред да направат 3 години типот ја изварал со некоја и и пренел болест. Доброто во целава ситуација е што девојчево редовно си посетуваше гиниколог така да во прва фаза се откри болеста па пиела антибиотици за да се повлече. Кога ја прашав што понатаму мисли да прави, ми кажа дека биле одвоени некој месец, но планира да му се смири затоа што го сака. Да сум јас лично на нејзино место да ми земе некој невиност да не го варам и на сето тоа болест да ми пренесе не би поминал туку така лесно па колку и да го сакам.

Зависи на што мислиш.Што се однесува до изневерувањето,ДА,не би си поминал толку лесно без разлика на околностите.Но доколку се работи само за полова болест (а не и изневерување) тогаш тоа е жално и за двајцата.Половите болести не се пренесуваат само преку односи,иако тоа е најчестиот начин.Но доколку ја земеме конкретнава ситуација за пример тогаш тешко да се смириме....

Па....би ја тепал едно 30 минути, после би ја пукал со пушка, на крај би ја фрлил низ тераса од петти спрат.....

Пред да направат 3 години типот ја изварал со некоја и и пренел болест. Доброто во целава ситуација е што девојчево редовно си посетуваше гиниколог така да во прва фаза се откри болеста па пиела антибиотици за да се повлече. Кога ја прашав што понатаму мисли да прави, ми кажа дека биле одвоени некој месец, но планира да му се смири затоа што го сака. Да сум јас лично на нејзино место да ми земе некој невиност да не го варам и на сето тоа болест да ми пренесе не би поминал туку така лесно па колку и да го сакам.

Се надевам дека девојката се излечила и дека не било нешто ептен опасно :toe:.

Тој што навистина те сака нема да ти пренесе болест. Варањето можам некако безволно да го разберам но не значи и да го простам (хормони, момент на страст и слични бла, бла) иако би преферирал ако сум со разумна личност пред да се случи да се разговара за таква можност, зашто во тајност ако веќе некој има таква желба? Подобро да знаеш на што си него да доживееш шок еден ден!

За пренесување болест ради варање нема оправдување, тоа не се толерира во никој случај. Зашто твојот ќеиф да го плаќа некој друг?

Сепак во дадениот случај штом му простила значи типот добро проценил дека ќе помине без последици, ептен комотна ситуација.

Многу би се изнервирала и разочарала од дечкото. Па три години не се малку за такво нешто да направи! Настрана тоа, ај што иделе три години, што ја изгубила невиноста со него, ај што ја преварил, ама па Бог да чува, 21 век сме, не можел ли типот да си стави кондом??? :nerv::nerv:

Ја искрено (не дај Боже да ме снајде вакво нешто) никогаш не би му се смирила и тоа не поради фактот што ме преварил туку поради тоа што имал односи со некоја и тоа без да користи никаква заштита и потоа доаѓа да спие со мене!!!
Алоооо, па таа можела и СИДА да има...кај му бил паметот незнам...:pishtoldz

За простување не станува збор, проблемот е да не се изнервираш па да му ја скинеш главата на тој другиот во момент на афект. Но како кажа Blackout кондомот не е стопостотна гаранција посебно ако има допири по полните органи.

Половите болести не се пренесуваат само преку односи,иако тоа е најчестиот начин.Но доколку ја земеме конкретнава ситуација за пример тогаш тешко да се смириме....

Тој што навистина те сака нема да ти пренесе болест.

Тој што те сака и понатаму ќе те сака, ама и ќе ти пренесе болест ако не знае и самиот дека има закачено нешто.

We ride together... We die together... :back:

Се случило веќе, никакво тепање/измачување/убиство нема да го промени. Ќе пробам да најдам сила да живеам со тоа (во случај на горе дадениот пример, со изневерување and stuff...). А доколку е несакајќи, од не знаење пренесена (без изневерување, врската да е сериозна...), тогаш знам дека таа ќе биде тука заедно да поминеме низ таков период. :pipi:

Ke prekinam sekakov kontakt so nego. Da mu dadam nevinost na nekoj a on da me vara, pa na seta taa i bolest da mi prenese i pak da bidam so nego nema sansi. Mozebi toa so prenel bolest nema da mi bide tolku krivo ama stom me varal nema oprostaj za nego.

Da bidam iskrena ne bi mozela da sudam za taa vrska.Kako prvo neverstvo moze na sekomu da mu se sluci,ako toj ja izneveril ne znaci deka ne ja saka devojkata,ne e strasno da mu se smiri tuku kako ponatamu ke se odvivaat rabotite vo nivnata vrska,ja nema istata taa doverba tuka toj gubi,ke treba posle toa mnogu da se trudi za da ja pridobie devojkata,,,,,sakam da kazam deka nema sovrsena vrska,nema sovrsena ljubov,zatoa sto nema sovrseni luge,,,,a za toa so polovata bolest,treba mnogu da se vnimava,ako bilo izlecivo ok ama treba da se vnimava,mnogu od mazite ne koristat kondomi toa e pogresno zatoa ima tolku mnogu bolesti!

Само две прашања, онака, од радозналост.

- Знаете дека полова болест може да закачите макар и вашиот партнер да не шврљал наоколу, така?
- Знаете дека кондомот не нуди 100% заштита од полови болести, така? Јајцата тешко дека може да ги набутате во кондом, а женскиот орган е познат по тоа што се „лигави“...

...А ако ви пренесе и откриете дека всушност ви ја пренел/а од друг/а, тогаш слободно шамарајте, палете и жарете.

Тој што те сака и понатаму ќе те сака, ама и ќе ти пренесе болест ако не знае и самиот дека има закачено нешто.

Закачувањето на паѓа од небо, а освен тоа се подразбираше дадениот опишан случај, не биди буквалистка :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom