Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Смешно е поради вакви банални работи да се растураат врските. Од друга страна ако веќе сме во врска, нема причина зошто да ги разгледуваме ваквите „проблеми“. Се` додека се има разбирање во најинтимниот дел од животот а тоа е разбирање за туѓите ставови (поготово кон музиката) не гледам зошто врската не би опстојала.

Повеќе би настанал проблем или не согласување кога двете страни би биле тежок карактер, а не поради музиката..ако се сака ќе се навикнеме на начинот на живеење на другиот и стилот кој го слуша.Бев во врска со металец и музиката не претставуваше никаков проблем,напротив супер ни одеше. Не можам да кажам за себе дека сум кафанска типка и некоја што сака да седи цел викенд по кафичи..едноставно уживам во седенки во парк и смеење.Секој си има право на свое мислење,но малце е претерано да се навредуваат и сметаат за накази и да се прават претпоставки дека немаат чуства.Напротив мислам дека внесуваат најмногу чуства во една врска кога би се споредиле со други луѓе што слушаат друг стил на музика. А за менување на едниот за да му одговара на другиот..па и не баш.Нема потреба, барем јас за никој не сум се менувала..сега не зборам за ситници кои и мене ми одговарале,на пример примање на тој стил во мојот живот..убава ми е музиката ме опушта и сакам да ја слушам и ја слушам , а не дека поради некој сум била принудена да ја слушам. :)
И дај веќе престанете да ги судите луѓето поради надворешен изглед. На прв поглед кога ќе се види металец, во црно со долга коса одма "знаете" дека се некои фрикоњи кои појма немаат за ништо и не се луѓе..навлезете малце подлабоко па тогаш создадете дефиниција за нив :wink:

Тоа де...

pisete na youtube vassula ryden i poglednete.ova vi e cista vistina.gledajte malce poise za nea i ke vidite.gospod i i diktira poraki za nas za site nas .ona ide po cel svet i gi prenesuva porakite sto gospod i gi diktira.inace kako sto pisuva u biblijata:ambasadorite ke doagaat od egipet.ona e rodena u egipet a po poteklo e grkinjka.inace gospod i ima kazano za kulite u amerika koga ke padnat ova i go ima kazano uste vo 1991 god ZAPISANO E.isto i za cunamito vo amerika karolina kako i da go narekuvaa u 2004 sto se sluci.znaci sve e zapisano.knigite se vo povekje od 60 zemji momentalno izdadeni.inace ona uste komunicira so nego i uste zapisuva.eve vi za kulite malce sto i kazal znaci ova se negovi zborovi:write immediately,there was a violent earthquake,and a thent of the city collapsed;seven thousand persons were killed in the earthquake,and the survivors,overcome with fear,could only praise the god of heaven,there is very little time left now,forgive your neighbour while you have still time,make reparations,fast;if you are a sinner who sows trouble between friends,repent,for the sake of my holy name return to me;you are a master of your will but not of my plans,and i urge you to serrender quickly;satan is sending his adepts untiringly to all of you,so be on your guard more then ever;his reign is near its end;this is why he will just for one last time vomit on this earth hoping to sweep away as many souls as he could;this is why there must be in constancy and faith in you,becouse you can avoid and even stop satan from vomiting on this earth,tolku ovaa poraka e pratena na 30.8.1991.znaci toa sto se sluci vo amerika ne bese za amerika za site nas.

Не мора да значи дека врската не може да успее. Се заљубив во другар кој е посветен турбофолкер, а јас слушам панк-рок. Не ми пречеше али немавме некоја сериозна врска, напротив е мн отворена. Ама приметивме дека ние сме спротивни во речиси сите сегменти на животот, не беше само музиката.Ама еве моментално сум затрескана во друг, со кој имам повеќе заеднички работи - вклучувајќи ја музиката. Додека бевме заедно цело време се потсетував на тоа дека „спротивностите се привлекуваат“. Мислам дека сепак има вистина во тоа

Ако веќе постои таква разлика, тогаш ништо од љубовното партнерство. Со личност која е во тие нешта различна од мене нема градење врска.

Па нема баш различен начин на живот ама има за музика,мене лично не ми смета има "нејзини" песни што мене ми се свиѓаат а има и "мои" песни што нејзе и се свиѓаат.

Ами ако е муслиман, тогаш ќе се косиш со твојот пост линкован тука http://forum.kajgana.com/showthread.php?1602-За-врска-брак&p=3907432&highlight=#post3907432
Ke go trpam kakov so e ,ali takov kako sto jas ke si go izberam so doblesti i MANI kakvi jas mozam da gi podnesam,za kakvo kosenje zboris ti,moze ne sum se izjasnala dovolno dobro pa ne si razbral pa baras doobjasnuvanje:jaj:

Ами ако е муслиман, тогаш ќе се косиш со твојот пост линкован тука http://forum.kajgana.com/showthread.php?1602-За-врска-брак&p=3907432&highlight=#post3907432
Ke go trpam kakov so e ,ali takov kako sto jas ke si go izberam so doblesti i MANI kakvi jas mozam da gi podnesam,za kakvo kosenje zboris ti,moze ne sum se izjasnala dovolno dobro pa ne si razbral pa baras doobjasnuvanje:jaj:

Не би имал турбо фолкерка за озбилно само да и прскам на фаца , би сакал некоја раперка да си најдам ама тие се редок вид ,металка онака две металки вамп стил ми се фетиш ама само за тоа, рокерите се обично паметни фаци интелегентна музика слушаат со нив може да си го иам муабетот, трансерките онака ми се чил аут ,трипови ,ексеричи, МДМА пред секс може да помине ,реге некоја да слуша мие нај нај боље, има влијание музиката на некој начин те одсликува водејки се од тој факт, не би можел со некоја металка сечач на вени ванаби сатанист што кисне у парк и мисли со тоа е хардкор да иам нешто озбилно, самиот начин на живот самите принципи, од кој се водат повекето металци ми се одбивни и крајно не реални рамно на религија нешто што се коси со логика и што е јавна навреда за интелегенцијата на лугето, рокерите ми се онака доста интригантни мистериозни најчесто паметни фацки слушаат рок онака музиката има мн добра порака а и рокерите имаат посебен шарм, ми се свига раперка некоја што го свака рапот ко идеа може да ме свати и мене може и да го свати животот но права раперка не ко овие мак рапериве идиотски онака без везе ради мода што се рапери и што исто мислат и сакат да бидат хардкор ко гореспоментатие металци ,трансерките ми се доста океј онака мозокот им е на друга фрекфенција мн мислат дека немаат мозок ама не е така, кога сме кај регето позитивна музика што ја слушаат позитивни луге ја сакам позитивни пичиња и они ме сакаат мене Перфекција брат, турбо фолкерка простоќа невидена би ја тепал би и ги праел најгадните работи што може да и ги праиш на некоја цура пошта како што кажав музиката те одсликува а стоја цеца Јелена карелуша и остали имаат некоја мороноидна порака у музиката онака демек пропагираат лјубов, најчесто кон локални мафијозо или некое тешко сељачиште т,ака да такви не ми требаат а тие што сум ги имал такви и што се горедееле со турбофолкот не си поминале најубаво ,сум запознал и некој што слушаат класика ама ретки се еквивалент на вид во изумурање така да неможам да кажам нешто повеке за нив.Заклучокот е да музиката и начинот на живеење има голема улога тој ти го одсликува карактерот и твојата личност со самото тоа те креира тебе како лик каква музика слушаш со такви идеи си ја полниш главата сакал ти или не музиката емотивно и психички влијае врз тебе што значи по музиката може да се примети каков човек си така да од горе наведените мој ставови за одредени музички видови и лугето што ги слушаат бирам кој ке ми бидат партнерици и едно од стандардните прашања ми е Дали знаеш како настанал човекот - никат не се знае кој ке ти го даде одговорот на ова прашање што е првото јајцето или кокошката -истото важи и за ова и што музика слушаш -хахахаха

pisete na youtube vassula ryden i poglednete.ova vi e cista vistina.gledajte malce poise za nea i ke vidite.gospod i i diktira poraki za nas za site nas .ona ide po cel svet i gi prenesuva porakite sto gospod i gi diktira.inace kako sto pisuva u biblijata:ambasadorite ke doagaat od egipet.ona e rodena u egipet a po poteklo e grkinjka.inace gospod i ima kazano za kulite u amerika koga ke padnat ova i go ima kazano uste vo 1991 god ZAPISANO E.isto i za cunamito vo amerika karolina kako i da go narekuvaa u 2004 sto se sluci.znaci sve e zapisano.knigite se vo povekje od 60 zemji momentalno izdadeni.inace ona uste komunicira so nego i uste zapisuva.eve vi za kulite malce sto i kazal znaci ova se negovi zborovi:write immediately,there was a violent earthquake,and a thent of the city collapsed;seven thousand persons were killed in the earthquake,and the survivors,overcome with fear,could only praise the god of heaven,there is very little time left now,forgive your neighbour while you have still time,make reparations,fast;if you are a sinner who sows trouble between friends,repent,for the sake of my holy name return to me;you are a master of your will but not of my plans,and i urge you to serrender quickly;satan is sending his adepts untiringly to all of you,so be on your guard more then ever;his reign is near its end;this is why he will just for one last time vomit on this earth hoping to sweep away as many souls as he could;this is why there must be in constancy and faith in you,becouse you can avoid and even stop satan from vomiting on this earth,tolku ovaa poraka e pratena na 30.8.1991.znaci toa sto se sluci vo amerika ne bese za amerika za site nas.

Како е ова поврзано со темата, чедо Божјо?

Викајте ги банални колку сакате, тоа баш фино звучи, меѓутоа праксата секогаш покажува обратно.
Фактот каква музика некој слуша или какви стилови на живот (барем) почитува, не постои изолиран од сите други елементи на неговата личност, туку ненормално многу влијае.
И ако е турбофолкер може да е паметен, и ако е металец може да е нежен и мил, но човечкиот вкус е далеку поизострен од тоа и бара еден куп финеси кај партнерот.
Од друга страна често се случува луѓе кои припаѓаат на различни социјални групи всушност да се суштински слични, се стремат кон исти нешта, само се 'оствариле' на различен начин.

Се зависи од случајот.

И што има врска ако партнерката има поразличен вкус од твојот :toe: ако ништо друго ќе ви биде поинтересно и со повеќе изговори за караници :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom