Штип

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
abe momak,ne mi kazuvajte prikazni za veleski sv.nikolski ili so ti znam kakvi....da be tie ubavi tamu ke bese fabrikata za maslo i tamu ke se pravese pastremalijada ! dojdete probajte pa posle mi zborite,\.

абе полека,не трескај глупости...велес нели имаше компанија шо произведува зејтин??? ако го фалеш нашио град,фали го...ама не ги вреѓај другите. :)

abe momak,ne mi kazuvajte prikazni za veleski sv.nikolski ili so ti znam kakvi....da be tie ubavi tamu ke bese fabrikata za maslo i tamu ke se pravese pastremalijada ! dojdete probajte pa posle mi zborite,\.

*поткашлува*
Девојка сум :smir:
Не кажувам никакви приказни. Ако не се лажам, а не се лажам, во Велес има фабрика за масло. И да, секоја година се одржува пастрмалијада. Зошто по другите градови во Македонија (не зборувам за Велес) има места каде што како реклама им стои "Повелете на велешки пастрмајлии"? Сигурно има причина за тоа...

Мора да видам каква ви е дневната шема.
Ноќната е :vozbud:

Многу ветер има некако у Штип бе...
Али градот не е лош...
И многу пари имате бе...Секогаш коа одев на сабалје на факс,гледав луге застанати пред банкомати,вадат пари...и тоа редици од луге.
Дијалектот е лудило.Цитирам:Ојде ја вчера...блаблабла:pos2::pos2:...али добро,у споредба со тие од Делчево,штипскиот е мноооогу поразбирлив.:smir::)
п.с Велешката пастрмалјија е многу поубава,баш затоа шо има јајце...штипска е сува некако...:)

па добро бе мајке му! потражи јајце да ти стават, и ќе бидеш добитен...тоа е штипскио начин... хехе ајде дечки,остајте тоа пастрамајлиите...не се ваљда најбитното нешто у Штип,мислам дека има и други рабтои освен тоа.

добро сеа,имаме некои зборови што ви се смешни на вас пр:
ја беше,ти беше :)
и во струмица имат некои смешни зборови- смех или бех :)

Ооооооо уживам кога го слушам тој акцент. Дефинитвно најинтересен е. Полека полека почнувам и јас да го учам, ќе ми треба :vozbud:
Го сакам Штип, ги сакам луѓето, ама еден од таму си сакам најмногу на свет.
Стварно дува многу ветер кај вас...

Хехе еднашка сум бил у Штип, се сеќам недела беше, уличките Ви се закон, иначе тогаш немаше жива душа по градот,:):), а Кај излегувате навечер по Штип, тоа ме интересира?...

или ICE, сеа глеам у последно време Ројал(форум)...ама там не сум бил...Сквер... уствари...секаде се излава,зависи шо тражеш :)

ШТИПЈАНКА СУМ ЕЕЕЈ! :) не јади слатки :)
инаку градчето е супер, малце ни е ридче долче, :)
луѓето се 90% малце надувани али...
а за ноќен живот нема баш...летно време да ... али овај период ц ц ц ... една дискотека шо се има и не можеш да прднеш у неа :) ...
надевам се, отворија ни факултети, идат деца од страна , да се инвестира и у ноќен живот... али дневна шема е супер!!!

хехехе зошто се љуташ кажав без навреди ама така е .. :) како што слушам низ струмица :):vozbud::vozbud:

струмица пате од комплекс на нижа вредност,така е било и секогаш ќе биде така,според тоа они ни се љубоморни ептен та крај нема...затоа не слушај они шо ќе кажат хехе ајде штипјани...кај сте

E aj bidete nesto od korist, sakam da odam vo Stip na pastrmajlija pa predlozte nekoe dobo mesto za ako go tepam patot barem da bide kvalitetno. Bidete konkretni malce go poznavam gradot.

ако сакаш добра пастрамалија SAN REMO is the place to be! моментално најдобрите пастрамалии ги праат,тесто и месо-топ! нема подобро,барем според мене. :)

ако сакаш добра пастрамалија SAN REMO is the place to be! моментално најдобрите пастрамалии ги праат,тесто и месо-топ! нема подобро,барем според мене. :)
Drugar kazi potocno kako da dojdam do nejze daj nekoj opis pa pisav deka Stip malku go poznavam. Gi znam nekoi delovi kako kasarna, promaja, nama, TC i dr.

во домот на културата е.ќе прашаш некој каде е сан ремо или поубаво прашај каде е Ректоратот на Универзитетот и сигурно ќе се снајдеш. поздрав и пиши ги тука впечатоците после хаха :)

E aj bidete nesto od korist, sakam da odam vo Stip na pastrmajlija pa predlozte nekoe dobo mesto za ako go tepam patot barem da bide kvalitetno. Bidete konkretni malce go poznavam gradot.

Jaс во San Remo немам јадено.Во Roma ми се најубави од она што го имам јадено од пастрамајлии во Штип.А се наоѓа во една уличка меѓу едносмерната(кај намата улицата) и излага кај промајата.Ако јас не сум грешка:bilokojzbor:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom