Pred pomalku od mesec imav prilika da se zapoznaam vo zivo so covekov na edna tribina od zatvoren tip koja ja organizirase Crven Krst na grad Skopje...navistina e zalno seto toa,a uste pozalno e koga ke go slusnes kako ja raskazuva ovaa svoja prikazna vo zivo,se gleda neuk covek,no seuste se bori,se gleda kolku e skrsen od toa sto zivotot mu go donel.Ne se raboti samo za prilepcani tuku cela Makedonija e takva.Jas razbiram da se plasat lugeto i jezivo e i mene mi bese taka koga zboruvav so nego,no sepak site znaeme kako se prenesuva sidata,toa sigurno ne bese nacin da se prenese,megutoa se zgadiv koga edna majka koja bese povikana na tribinata zborese kako e moderna,kako im kupuva prezervativi na decata,kako za nea nema tabu,kako ne treba da se izoliraat bolnite od sida i sto jas znam...se do momentot koga covekot bese povikan i sedna tocno do nea za da diskutira,da raskaze za sebe,za toa sto go boli...zenata preblede i se zalepi na drugiot kraj na stolceto,usta ne otvori do kraj na tribinata...tolku mi bese odvratna...i kako kapak na se,po tribinata imase koktel prva istrca da zeme za jadenje i za pienje (mislam wtf?!) za da covekot ne prijde pred nea da zeme pa da ja zarazi...mislam aloooo do koga so malogragjanstinava...
P.S.Neznam kolku ke dozvoli da go posetite,ne zaradi nego tuku zaradi vas,zatoa sto imam kakov takov kontakt so novinarkata (ne ovaa od VEST) i koga bila da go poseti covekot prvo odbuval pa potoa ja primi,no sepaj ja primil samo koga nemalo sansi drugi da vidat zatoa sto lugeto posle ke ragirale i ke im pravele problemi.Covekov sakale da go ubijat mnogu pati pa duri i tie sto go posetuvale.Taka imam informacija ne me sfakajte 100% kako da e tocno.