Шо кур сакаат комуњариве?

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Blagodaram na tolerancijata,koja retko koj tuka ja ima.Ti sega si gi izvrtuvas rabotite.Za nikakva garancija nikoj i ne zbori.Zboruvame za toa deka komunjarite niti ne sakale da dobijat nisto poveke od ona sto go zasluzile.Gradele drzava 50 godini,imale nekakvi ideologii koi sega nikoj ne gi esapi,go dale svoeto zdravje za ovaa drzava,od koja ne zele nisto poveke od drzaven stan i kakva takva penzija(sekoj sprema zvanjeto).Epa,sega koga dojdoa protivnicite na taa ideologija ,niovniter deca da gi izbrkaat od rabota posle 20,30 godini staz!Ne e vo red?
:back::smir:

Има два типа на “комуњари“.

Tochno...ednite slavea drzhaven praznik i napravija Sanstefanski Sobir i go izgazija svetoto ime na VMRO a drugite se na vlast.

Chitajki te tebe, samoutepaniot,.......i da ne ve brojam site, komunjarite dobivaat dostojni naslednici.

Chitakji te tebe kako Zoran Todorovski da te pratil da plukash po neistomislenicite narekuvakji gi komunjari i Srbi.Tipichna bugarska shkola za debatiranje.

P.S. Ne bile SDSM komunjari...vo zabluda si isto taka kolku i nickot tvoj za toa deka e makedonski, samo bugar mozhe da se potpishe so ime i prezime na najgolemiot krvnik na makedoncite.

Ama tie so osnovno drugite so fakultet i sredno na ulica. :smir:
Не бе тие се од дпмне! Единствено такви вработуваат од сопствените редови. Тешката сељачаана и дибеците полуписмени. Случајно се сретнав со едно другарче, одамна се неаме видено (дпмне-овец е, доктор) не го вработиле на клинички иако една година го мавтаат, а во меѓувреме сите децан на видни комуњарски професори се вработија и тоа сега во дпмне-овско време! Ебати тоа “плурализмот“ ебати! Изгледа не дудлал доволно кај фамилијата!

Не бе тие се од дпмне! Единствено такви вработуваат од сопствените редови. Тешката сељачаана и дибеците полуписмени. Случајно се сретнав со едно другарче, одамна се неаме видено (дпмне-овец е, доктор) не го вработиле на клинички иако една година го мавтаат, а во меѓувреме сите децан на видни комуњарски професори се вработија и тоа сега во дпмне-овско време! Ебати тоа “плурализмот“ ебати! Изгледа не дудлал доволно кај фамилијата!

Toa e dobro sho se vrabotil nekoj spored kvalifikacija i obrazovanie ama kako kaj nas vrabotuvanje na ulichari so 8mo vo kancelariska rabota vo lokalna samouprava i slichni rabotni mesta ne biva.Dojdi vo Prilep ke ja vidish VMROvskata masa i ke ja vidish onaa od SDSM pa naprai procenka koj shto zavrshil ili koj od koj e posposoben.Bar kaj nas se dokazha deka simpatizerite tuka od VEMERO se tipichni rasturikukji i reketari za kaj vas neznam.

Site se isti,sekoj samo za sebe misli pa i za ponekoj rodnina a drugite clenovi treba da dudlaat ako sakat nekoe rabotno mesto za 1000 € plata.Komunjarite ja poebaa celata industrija,toa e tocno a i uste kolku ke poebaat samo da dojdat na vlast?

Site se isti,sekoj samo za sebe misli pa i za ponekoj rodnina a drugite clenovi treba da dudlaat ako sakat nekoe rabotno mesto za 1000 € plata.Komunjarite ja poebaa celata industrija,toa e tocno a i uste kolku ke poebaat samo da dojdat na vlast?

Abe druzhe...tochno e deka Branko e najvinoven za privatizacijata ama vo sporedba so ova G'uevski sho go praj mu nema ramni...plus koga privatizacijata nastana drzhavata beshe seushte ranliva...nemashe bukvalno nishto po osamostojuvanje...cela tezhina beshe na Branko...morashe da se raboti na demarkacija na granicite vojskata i policijata i red drugi faktori..t.e. se sho treba za edna samostojna drzhava...a za patriotizmot vo prilep i partiski kadri nestruchni vrabotuvanja eve eden primer...primer brkaat so pedagoshki fakultet a primaat volonterki na rabota.I koj e tuka po oshteten...kaj e tuka diplomata i struchnosta.Ne si vo prilep pa znam i tvrdam deka mnogumina ke zastanat zad moite tezi...veruvaj deka e taka.

Abe druzhe...tochno e deka Branko e najvinoven za privatizacijata ama vo sporedba so ova G'uevski sho go praj mu nema ramni...plus koga privatizacijata nastana drzhavata beshe seushte ranliva...nemashe bukvalno nishto po osamostojuvanje...cela tezhina beshe na Branko...morashe da se raboti na demarkacija na granicite vojskata i policijata i red drugi faktori..t.e. se sho treba za edna samostojna drzhava...a za patriotizmot vo prilep i partiski kadri nestruchni vrabotuvanja eve eden primer...primer brkaat so pedagoshki fakultet a primaat volonterki na rabota.I koj e tuka po oshteten...kaj e tuka diplomata i struchnosta.Ne si vo prilep pa znam i tvrdam deka mnogumina ke zastanat zad moite tezi...veruvaj deka e taka.

Veruvam deka e taka ama ne moze sega BC da ni drzi predavanja deka BMPO ne cinelo,tie ne kradele,se grizele za drzavata...More mame mu e..m koj prv pocna so grabanjeto na ona koe go stvorile nasite tatkovci pa potoa bile izbrkani od rabota zatoa sto ne se pokorile na navodnata privatizacija?Koga ke dozivees tatko ti da go izbrkaat od rabota i sedi doma bez nikakva nadez a sto e najzalnoto ceka od sin mu da mu dade nekoj denar za cigari i da prezivee e togas ke znaes zosto nekoi gi prazat komunjarite.Koj sega ke go vikne tvojot tatko na rabota koga sekade baraat mladi i silni?

"Шо кур им е на комуњариве" како што гласи оваа тема,може да напише само простак!Поточноо вмрооооо овца!За разлика од овие на влас овие бар се исшлифувани и имаат стил и понашање!А не проста маса!За жал така е

"Шо кур им е на комуњариве" како што гласи оваа тема,може да напише само простак!Поточноо вмрооооо овца!За разлика од овие на влас овие бар се исшлифувани и имаат стил и понашање!А не проста маса!За жал така е
Уби ме прејака реч! :pos2: Ти мори многу чувствителна си била? Извини ја све заборавам дека и дами имаме на форумов. Патем прочитај некоја книга може ќе научиш да склопиш логична реченица, вака само тртљаш безвезе. Во една реченица два пати употребуваш ист збор “овие“ и тоа многу блиску, за дестинкција на две различни групи луѓе. При тоа конкретно ја имаш спомнато само првата група “вмро ооовци“. Која е другата “ишлифувана“ (ишлифувана се пишува без С, едначење по звучност ти текнуе?) група со “стил“ и “однесување“ (однесување е македонскиот пандан на сељачизмот понашање) за која по втор пат ја употреби заменката “овие“? Тоа така не се прави, седи, доволен два минус!

Кој се тие „ИСШЛИФУВАНИ„,кои беа на „ВЛАС„ ??????? И кој стил го имаат .Дај барем едно име .:toe:

Veruvam deka e taka ama ne moze sega BC da ni drzi predavanja deka BMPO ne cinelo,tie ne kradele,se grizele za drzavata...More mame mu e..m koj prv pocna so grabanjeto na ona koe go stvorile nasite tatkovci pa potoa bile izbrkani od rabota zatoa sto ne se pokorile na navodnata privatizacija?Koga ke dozivees tatko ti da go izbrkaat od rabota i sedi doma bez nikakva nadez a sto e najzalnoto ceka od sin mu da mu dade nekoj denar za cigari i da prezivee e togas ke znaes zosto nekoi gi prazat komunjarite.Koj sega ke go vikne tvojot tatko na rabota koga sekade baraat mladi i silni?

Abe brat...koj treba da mi drzi predavanje...nema tuka sho Branko ili Sranko mene da mi drzhi predavanje...ama za VEMERO sho ima pravo ima...osven privatizacijata drugo ne vidov losho od Branko...jas edno gleam na rabotite so gi napravil toj a nekoj drug poinaku i ne go sudam niti pak mozam da mu zameram...samo poentata mi e deka za vreme Brankovo vladeenje platite stigaa za se...a sega i da se zgolemat nema da stignat ni lek da si kupi chovek niti pak za jadenje ne stigaat...ne pa smetkite..se e duplo plateno...i sho dobivame so dupli davachki...samo novi promasheni reklami od tipot na "Sekoe semejstvo 3 deca" ili da ragjale zhenite po 3 ili 4 deca...Bog da chuva i da brani...seloto gori babata se ceshla...vaka nikogash ne bilo vo vreme Brankovo vladeenje.I spored mene najdobrite raboti se sluchija bash togash...vojnata prekina pred vojnata kako shto rekov Branko beshe toj shto ja sredi drzhavata so granici vojska i policija nasha makedonska i na kraj kraeva koga site gi obvinuvaa SDSM za predavnici vo 2004ta skoro cel svet i cela EU ne prizna pod ustavnoto ime R.Makedonija...ako se sekjavash na onie bedzhovi so Don't You FYROM Me! izlegoa bash togash na taa proslava na ploshtadot vo Skopje a togash VEMERO i simpatizerite plukaa po site sho bea na taa proslava narekuvakji ja komunjarska zhurka...pa bidi realen i otvori malku ochi.A za vreme G'uevski ni se sluchuvaat situacii da Bugari bidat nagradeni za negiranje na Makedoncite i skandali kako priznavanje Kosovo pred da ne priznae Kosovo nas i pred da se izvrshi demarkacija na granicata....nema smisla i glupo e da ima takov poteg...imeno toa na nikoj od Makedoncite ne mu e interes da se priznae Kosovo osven na DPA i DUI...ima eden kup raboti sho mozham da gi redam za glupostite na G'uevski ama vo sporedba so nego Branko e pomnozhen so nula.Plus Branko ne frla nashi pari da se reklamira ili toa go pravi edinstveno koga e prisilen ili primoran kako na primer prvoto eksponiranje po pritvorot na Zaev.I za Zaev ...pritvoraat chovek i go obvinuvaat deka naprail pronevera ama na sho...na pari koi ne se drzhavni a ushte pomalku koga investitorot i samata opshtina vleguva vo dobivka ili bezdrugo EU go nagraduva a nie go zatvorame...so koj pamet takov chovek vo zatvor...bog da chuva i da brani e G'uevski.I mesto da lobira za Grchkiot spor so imeto lobira vo Sviripichino i vo Vladimirovo i nosi Hunzi pa da bide ushte posmeshno ne praat Brakja...za da se kinat na zemja Srbite,Bugarite a ushte povekje Grcite.:tapp: Misli malku druzhe...bar reklama i glupost e lesno da se prepoznae.I za Ekonomijata...mesto Slavevski da se frli na rabota da ja namali inflacijata tvrdi deka e uvezena i se pravda...znaesh kako rekol narodot...nivata na saka molitva saka motika.Ili pak mesto da se otvaraat nekoi mini centri za rabota kaj sho kje rabotat nekoi socijalni sluchai i slichno nie crkvi ke otvarame....taka da bukvalno doagja rabotata seloto gori babata se ceshla.Rechi deka ne e taka bidi realen.

Ne bi se soglasil so toa sto go pisuvas a nemoj da mislis deka sum clen na BMPO,nemam clenska karta od niedna partija a sto se odnesuva do Zaev pak ne se slozuvam,dali treba da se zatvaraat samo lugjeto sto kradele od drzavata ili sto kradat od bilo koj?

Da be brat...taka neka e ama vo vrska so Zaev...odnapred se znae dali e ukradeno ili ne.Sega ke me prashash kako znaam...pa znaam zatoa shto drzhavata denar ne dala za Global...i samiot investitor e vo dobivka zaedno so lokalna samouprava Strumica.Prosto e da mu se snevidi...plus i tie za zemjishteto bile dvapati obeshteteni...ednash od drzhava ednash od lokalna samouprava.I kaj ima tuka krazhba...plus celiot proekt bil 15mill evra ne 8.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom