Шо кур сакаат комуњариве?

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Оф-топик,има уште едно простено пукањае Вељанчето, ама простено од пуканиот.

Му благодарам на претседателот што го прави мојот Охрид побезбедно место на живеење.
Нареден, Верушевски. Или веќе е амнестиран и тој?

И Вечер ко тебе.
Секогаш ги изнесувате аргументите само од едната страна.

*********************************************... Зоран Александар Тасиќ осуден за кривично дело за производство и пуштање во промет на дрога, што е прв таков случај во правосудната пракса на земјава. [/U][/B]

Претседателот на Република Македонија, согласно неговата практика и убедување да не помилува лица за вакви кривични дела, овој предлог на Министерот за правда го одби.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ова е во корелација со горното помилување :))))))))))))))))))))))))))))))))

АААААААААААААААААААААААААААААААААААа, браво Бранко.... царе!

@ realen sega demek radi zdravstveni pricini branko se smiluval pa go pustil?

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ова е во корелација со горното помилување :))))))))))))))))))))))))))))))))

АААААААААААААААААААААААААААААААААААа, браво Бранко.... царе!

Кој како ќе разбере.

На пример Јас кога ќе ја прочитам само варијантата на огледало, мислам дека само Бранко е пеер.
А откако ќе ги прочитам и двете страни, идам до заклучок дека и оној што напаѓа не е китка за мирисање туку стара пеерана.

Значи во случајов имаме двајца.

Што ти значи информираност.....а ? :tv:

Што ти значи информираност.....а ? :tv:

Аха, информација злато вреди :)
Ако дилаш, нема слобода.
Ако дилаш и пукаш, терај друже.

И се дури ѓубрето ќе се шета по улици, бидејќи е партиски подобен материјал за кршење кутии или рекетирање, нема да сме нити безбедни физички - нити ќе се "помрднеме од умот".

Еве ти уште една информација.
Ај сега една опсервација:
Што ќе ми вреди мене и доживотен затвор или електрична столица за некој помилуван каубоец, доколку при процесот на негова рехабилитација во општеството, случајно му испука ауспухот и во рикошет настрада некој мој близок?

Информација, опсервација...
Одиме чекор напред.

И Вечер ко тебе.
Секогаш ги изнесувате аргументите само од едната страна.

Станува збор за млад човек, студент, со нарушена здравствена состојба, поради што од страна на затворските власти секојдневно е на третман во медицинските установи во Охрид и Струга.

А аргументите се дека: Станува збор за млад човек, студент :tapp:, со нарушена ментална состојба.

Значи за тие што не го знаат Вељаноски, тој е wannabe мафиозо тип, кој не еднаш се има пукано со многу од локалните шерифи, му ја имаат кршено главата и има скршено многу нечии глави. Тој треба да згние во затвор, а не да го пуштаат со оправдување дека бил студент.

Реален, само ти слушај го БЦ, тој секогаш ги изнесува правилните аргументи.

А муабетите од типот: " епа и другиве ослободија дилер, епа вие пред тоа ослободивте силувач, да, ама вие пред тоа ослободивте тип кој проневерил 8 мил. евра", можеме да си ги тераме до утре сабајле.
Работата е што ниеден од тие амнестирачки чинови не е оправдан и глупо е на таков начин да ги оправдуваш.

Не му крши филм бе....

Многу информации = overclock.

А аргументите се дека: Станува збор за млад човек, студент :tapp:, со нарушена ментална состојба.

Значи за тие што не го знаат Вељаноски, тој е wannabe мафиозо тип, кој не еднаш се има пукано со многу од локалните шерифи, му ја имаат кршено главата и има скршено многу нечии глави. Тој треба да згние во затвор, а не да го пуштаат со оправдување дека бил студент.

Реален, само ти слушај го БЦ, тој секогаш ги изнесува правилните аргументи.

А муабетите од типот: " епа и другиве ослободија дилер, епа вие пред тоа ослободивте силувач, да, ама вие пред тоа ослободивте тип кој проневерил 8 мил. евра", можеме да си ги тераме до утре сабајле.
Работата е што ниеден од тие амнестирачки чинови не е оправдан и глупо е на таков начин да ги оправдуваш.

Јас не знам за кого се работи.
Но ако е така како што велиш, зошто е осуден на само 18 месеци.

Ќе повторам, бидејќи знам дека се изоставаат информации ненамерно при процесирање:

И се дури ѓубрето ќе се шета по улици, бидејќи е партиски подобен материјал за кршење кутии или рекетирање, нема да сме нити безбедни физички - нити ќе се "помрднеме од умот".

Зошто секогаш има некој кој го штити, од охридските судии, од полицијата, а сега последно и нашиот ценет БЦ.

оф топик серпико , не го знам овој велјаноски и пуканја по кафичи, ама бев сведок додуше поднапиен бев на еден случај во американо негде 98-99 имаше еден мајорот го викаа на прекар и тој во 5 наутро револвераш изиграваше, ми се чини тоа утро како да бев на сниманје на некој ганг-банг филм

Не му крши филм бе....

Многу информации = overclock.

Друже Serpico.
Многу набрзинка носиш заклучоци :)

Само сакав да кажам дека зајакот му се смеел на магарето дека има големи уши. Во случајот зајко е Маневски.

Истиот Маневски чија фамилија го заузда судството во Македонија.
Истиот тој Маневски со истото ДПМНЕ, заедно ослободија безброј криминалци од секаков калибар.

Разликата е во тоа што истиот тој Маневски со истото ДПМНЕ, многу подобро ги менаџираат и прикриваат своите глупости, а уште подобро знајат на виделина да ги изнесат и изрекламираат глупостите на нивниот политички противник.

Значи разликата е само во маркетиншкиот менаџмент...најверојатно заради финансиските средства со кои располагаат едните или другите, или моменталната моќ која ја поседуваат.

Помилувањето на тешки осуденици е за секаква осуда, но да живееме во илузија дека другите се цвеќиња за мирисање е надвор од здрав разум.

Што се однесува до информациите.
Не е работата во масовноста, туку до квалитетот и сепарирањето на истите.

оф топик серпико , не го знам овој велјаноски и пуканја по кафичи, ама бев сведок додуше поднапиен бев на еден случај во американо негде 98-99 имаше еден мајорот го викаа на прекар и тој во 5 наутро револвераш изиграваше, ми се чини тоа утро како да бев на сниманје на некој ганг-банг филм

Мајорот е уште активен, не се има одамна испукано, ама им дила на дечињата дрога. Секогаш можете да го видите низ градот како весело си вози на неговиот чопер или џип. И никој не го гиба, без разлика кој е на власт.

Што се однесува до информациите.
Не е работата во масовноста, туку до квалитетот и сепарирањето на истите.

И начинот на сепарирање.
На темата за Пцуење во собрание, не излезе со контра пример дека и некој друг пцуел, него клипче постави од некултурниот пратеник, кај шо се дрка на говорница.

На оваа, побрза со контра пример да ни ја откриеш Америка.
Ама, стигна до Индија.

Реален, немам обичај да имплицирам стаж и начин со приврзаност за принципи (ко шо би рекол Љубе Б.), ама ептен ми забоде очи вечерва.
Реално.

И начинот на сепарирање.
На темата за Пцуење во собрание, не излезе со контра пример дека и некој друг пцуел, него клипче постави од некултурниот пратеник, кај шо се дрка на говорница.
Искрено не знам таков пример во кој пратениците на СДСМ им се обраќале со слични зборови на колегите од ДПМНЕ, и тоа во етер.
На оваа, побрза со контра пример да ни ја откриеш Америка.
Ама, стигна до Индија.
Немав намера да ја нарушам твојата неутралност, туку да парирам на аргументите на огледало со кои едните сака да ги претстави како анѓели наспрема другите.
Јас мислам дека не е така. Дури мислам и дека овие за кратко време ќе ги претркат во лошите работи оние. Од таа гледна точка, Јас застапувам позиција на жесток опозиционер...уште повеќе што опозиција во Македонија нема веќе три години.
Реален, немам обичај да имплицирам стаж и начин со приврзаност за принципи (ко шо би рекол Љубе Б.), ама ептен ми забоде очи вечерва.
Реално.
А твое субјективно право е врз основа на напишаното на форумов, да носиш заклучоци за накаква приврзаност кон некоја политичка опција.

И нормално Јас тоа твое право, немам никаква намера да го спорам.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom