Школски глупости

• Креатор на темата Креатор на темата simona_ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
Наставникот по математика во 6-то навиваше за јувентус(многу го мрзеше милан),и ние еден ден сите машки до еден на час отидовме со дресови од милан.Човеков побудале и фати да испрашува.

последна работа шо направме пред 2 недели 6 души седиме на клупа во ходник и почнавме да се туркаме и наеднаш нешто праи трааас се вртиме стаклото сме го скршиле и не гледаат 10тина души стануваме и кога фативме да се смееме хаха и оп дојде шефицата и божем ќе го плаќаме ама ништо и одиме на час кај класната и ни вика шо ви е на вас за 2 недели 2 стакла скршивте истата група :)

Без имиња...

1. Во 6то одделение, едно типче од нашиот клас кењаше во еден друг клас додека тие беа на физичко/спорт.

2. Прв ден на школо, 5то одделение. Детенцето се потпре на прозорецот, и заедно со прозорецот надвор отидоа, арно не си пукна главата кога падна (1-1,5 метри високо).

3. Во 2ра година, гимназија. Ни заглави вратата и едно пријателче, дали од многу возбуда/исплашеност/незнам баш точно да ви кажам, скокна надвор... Висина, околу 3-4 метри (на сред центар во Струмица ни е гимназијата, доста народ го виде).

4. Се затепаа едни типци од класот (3 година гимназија) и едното почна да го дави на другото.. Едвај ги разделивме, после кога му рековме дека не е нормален дека ке го задавеше, тој ни рече "не бе само сакав да го онесвестам".

5. Да фрли едно типче лижавче низ прозорецот, наместо низ тие 3-4те отворени, тој го погоди баш тој затворениот. Стакла на сите страни...

5' (5 прим, лол математика така пишува задачите лол). Многу ги има, доста за денеска, утре/друг ден пак.. :pos2:

Мене татко ми ко ми кажуваше за некој професор во средно се цепеф смеејне.
Класниоф имал многу грд речник и на се наоѓал мана. И така една професорка нанервирана листала дневникот и на несакајне го летнала листот. И кај класниоф на час татко ми дежурен, како шо го дал гопо професороф прашал
Професор: која свиња реформатор ми го скина дневнико
Татко ми: професорката по физика професоре :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Игравме вистина или предизвик со мојот соклупник....и јас морав да фрлам столица пред професорката (и ја фрлив) а он требаше да и ја извади периката (и и ја извади).
Ама ништо не ни направија:)

Можеби оти сум девојче не сум правела лично јас толку големи глупости како машките,ама секогаш кога они праеле јас сум најголемиот поддржувач.Најголеми глупости се прават кај мене у средно,бидејќи од оправдани причини не смеев да мрдам многу во основното..:baeh:
Да почнеме од фактот што проф физичко не ми ги видел очите,и кој и да бега од клас јас сум му придружник..На оние бубалици од клас им ги кинеме книгите лист по лист,а они тужи-баби кај класната.Префрлам на професори обавезно,и тоа на проф физика у лице,зошто ужасно ме нервира веќе трета година..И се дерам у фаца,ја навредувам зошто е дебела и ниска..Не кажувам причини за отсуство,по 3-4 часа седам на кафе,а подоцна носам оправдание од клубот,како демек сме имале важен тренинг..Страшни препишувања од листовите на професорката имаат паѓано,имам поправано оценки на другите во класот..Имам пцуено професор у лице пред директорка,ама ретко кој го знае тоа...:toe:Милион пати имам пишувано лекции математика по рацете за казна,мобилниот ми прошетал низ сите професори..И сето тоа покрај секогаш добро поведение и тотално сите петки од кога сум го пречекорила прагот на средното школо!Тоа само у Македонија го има луѓе!=)

Ou gluposti kolku li sme pravele :pipi: uste vo prva na vrameto koga bev idevme vo dte smeni, i vtora smena 6-7 cas crtane pa use petok nema sansi. Prviot pat gi izvadivme neonkite ( nekoi gi izvadivme, nekoi samo gi rasipavme) i ne zeznaa ne prefrlia vo druga ucilna. Pouka od prviot pat, vtoriot vreke gi izbadivme busonite od clo skolo i moraa da ne pustat :vozbud:
koka ni dadoa nasa ucilan i ne stavija samo prva smena ni bese dosadno pa go dupnavme zidot nekolku pati ama prviot bese najdobar koga na profesorkata od drugata strana t.e. drugata ucilna i ipadnal na glava
i imase mnogu gluposti ama neam vreme za da pisuvam ke treba cel tom da izdadam :D

Kaj nas vo osnovno imase eden ucenik i ja zede cantata na ova po makednoski so ni pedava:
Nastavnicka: Ostaj ja cantata vpolicija ke te prijavam.
Ucenik: Ako saka i alfite vikni gi pojaki se.
:pos2:

Na zezanje neso mi se pustaat dve devojcinja, demek ke me siluvaat, i ja se fativ za Lavaboto, naednas se otkaci toa, padnav, ostanatiot del od lavaboto vrz glava, i baska pocna da mi tece voda vrz glava........ VRISTENJE BESE....... Posle dojde klasnata i vika, nekoj krsat sampanj za uspesen pocetok nie LAVABO....... pa dojde cuvarot me vide takov krvav i mi rece daleku e od srce hahah:smir::smir:

imavme fizika i nie na posledna usta ne zatvorivme i nas. mi vika aj ti na tabla i jas stanuvam i mi vika koj bil PASKAL i jas mu vikam tatko i na aneta a tatko i na toa devojce se vika paskal

nas. po geografija bese otsuten nekolku denovi i dojde eden drug nastavnik
i i vika na edno devojce aj na tabla i i vika da raskazuva za crna gora i ona kuti kuti kuti... i nas vika a ti znaes so e crna gora on se misli i vika grad
nastavnikot vika aj jas ke izlezam nadvor ti razmisli i ke mi kazes posle
on izleguva i nie site i vikame crna gora e selo
vleguva nas. i ovaa vika crna gora e selo :tapp:i nas. vika kakvo selo e golemo ili malo ovaa vika golemo:pos2:i i vika posle da napisala izjava do klasniot deka rekla deka crna gora e golemo selo i da go pokazala toa na roditelite i da se potisale :pos2::pos2::pos2:

Еднаш во нашето одделение преку прозорецот земавме еден велосиед од оние старите тркачки и се возевме по ходник , Доаѓа историја на час а ние го паркираме одзади, и наставникот коа го види велосипедот рече на кој е ?
Ние рековна на Александар од нашето одд што е .
Наставникот се качи на него и поцна да го вози во училница и кога се сопна од масата се испружи на земјата а ние се згазивме од смеење:pos2::pos2::pos2:

Еднаш во нашето одделение преку прозорецот земавме еден велосиед од оние старите тркачки и се возевме по ходник , Доаѓа историја на час а ние го паркираме одзади, и наставникот коа го види велосипедот рече на кој е ?
Ние рековна на Александар од нашето одд што е .
Наставникот се качи на него и поцна да го вози во училница и кога се сопна од масата се испружи на земјата а ние се згазивме од смеење:pos2::pos2::pos2:
Omg, малце лажеш...:tapp:

Малце повеќе.

ednash u 6 odd nastavnikot po OTP beshe na boleduvanje i vo zamena dojde eden nov nastavnik i 2ca moj drugari smetajki deka noviot nastavnik nema da poznae go nachekaaa dnevnikot i pochnaaa da pishuvaat ocenki na site ama nastavnikoot primeti i prijavi kaj direktorkata i celo odd namaleno povedenie na nezadovolitelno :bip:

u 7 odd gleam edno jabolko vo uchilna nekoj go frlil od prozor go zeam i mu vikam na eden drugar glej sea head shot i frlam so jabolkoto i se slushaa nekoj vika auuu jas ja zatvaram vratata od uchilnata i pochnav da se gazam od smeenje posle toa vo uchilnata vlaga nastavnichka od 1 do 4 odd i vika koj me pogodi so ova jabolko i vo raka go drzhi jabolkoto so koe ja gagjav xD i posle mi staija pismena opomena :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom