- Член од
- 6 ноември 2024
- Мислења
- 1.588
- Поени од реакции
- 3.146
Богами и тебе мислењето ти е слаба страна. Ама кој да ти каже...Може да вежба и мислење не е на одмет има право на тоа...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Богами и тебе мислењето ти е слаба страна. Ама кој да ти каже...Може да вежба и мислење не е на одмет има право на тоа...
Личност која најмногу ја имам гледано на Јутуб (заедно со Агадматор), може многу да се научи од сите негови видеа од серијата Speed runs, меѓу малкуте што можел да прави потези прилагодени на секое ниво и да го приспособи мозокот да размислува според ранкингот на кое го игра видеото. Одличен едукатор, коментатор, секогаш скромен, присебен... Се утепав од радост кога го победи Фаби во класикал пред неколку години. Вест која многу ме потресе, благодарност за се што има направено за шахот.RIP Мајсторе
Od sto umrel ?Личност која најмногу ја имам гледано на Јутуб (заедно со Агадматор), може многу да се научи од сите негови видеа од серијата Speed runs, меѓу малкуте што можел да прави потези прилагодени на секое ниво и да го приспособи мозокот да размислува според ранкингот на кое го игра видеото. Одличен едукатор, коментатор, секогаш скромен, присебен... Се утепав од радост кога го победи Фаби во класикал пред неколку години. Вест која многу ме потресе, благодарност за се што има направено за шахот.
Нема објавено јавно причина за неговата смрт, но се претпоставува дека е самоубиство поради булингот од страна на Крамник кој подолго време го обвинуаше дека е читер.Od sto umrel ?
Он Не лути се човече може да игра само.Богами и тебе мислењето ти е слаба страна. Ама кој да ти каже...
A so kurac kramnik se ponasa ko deteНема објавено јавно причина за неговата смрт, но се претпоставува дека е самоубиство поради булингот од страна на Крамник кој подолго време го обвинуаше дека е читер.

Веќе е надолу заминат. Веќе и нема такви играчи, ако сака Магнус и 3200 рејтинг нека има. Сето е на пресметка и извежбано до максимум. Се игра зихерашки, како пц вс пц да играат. Мене и Магнус не ми е интересен за гледање, не па новите што би излегле за 5-10 години. Порано имало камикази како М Тал затоа што немало компјутери и пресметки, па се анализирало со денови дали тоа е најдобар потег, како да се одбраниш итн... сеа комп ќе ти го каже тоа за неколку секунди.Што мислите за иднината на шахот?
Јас мислам дека врвот е достигнат, во иднина не би имало играчи ко Карпов, Каспаров, Фишер, Магнус...плус со АИ и моќниве компјутери кои секоја комбинација и игра може у милисекунда да ја предвидат нема ни интерес од човекот да се натпреварува.
Не знам статистички али јас не познавам дете кое игра или барем знае да игра шах. Јас коа бев дете (пред 30год.)кај мене у маало на клупи имаше секое попладне барем 6-7 парови на пензионери кои играат шах и ние ко деца гледавме и чекавме шанса некој да ни даде и ние некоја партија да изиграме. Сега мислам дека шахови се купуваат само да ти стојат ко украс не познавам некој да игра, за жал.
Може грешам и сум у такво опколување али од мал сум со шахот а сега не гледам некој да игра.