Shanghai Rolex Masters | 07-13 октомври, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на турнирот?

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ставре кога се појавува на подфорумов Надал не освојува трофеи, добро освен РГ. :D

Така да, како што ви кажав погоре, Дел Потро ќе тепа утре. А и за инат на него. xD

Ако јас сум Ставре, а не сум :), ќе кажам само дела Дел Потро, колку и да не го сакам, му е заебан противник на Надал. Всушност, настрана од големата четворка, Дел Потро му прави најмногу проблеми на Надал.

Од друга страна пак, Новак во последните 4 меча на брзи подлоги го канта Тсонга...

Јас утре ќе навивам за Тсонга и Дел Потро... :icon_mrgr:
--- надополнето: 11 октомври 2013 во 20:08 ---
Ставре го немаше нигде и непосредно пред финалето на УС Опен ни рече дека Новак ќе тепа 3-1, да не сме се жалеле после, па видовме колку тепаше. :)

Баниран бев, инаку ќе видеше Надал...

:sneaky:

Tи си Ставре на Кајгана, на галено.. :D Иначе може и да си Мартин, појма неам... :unsure:

Вавринка во тајбрејкот два пати беше оштетен од судиите. Тоа е премногу за во тајбрејк. Еднаш погоди чиста линија а викнат беше аут и поенот се повтори а беше чист поен. Вториот пат се прекина поенот иако беше чиста линија и на Надал му се даде прв сервис што Надал го искористи.

Posle Amerika denes Nole prv pat go izgledav '' asalno '' so ogled deka ukluciv na kraj od tajbrejk u prv set koj go izgubi, mnogu nervozen bese, nekolku pati samiot si go postavuvase prasanjeto Zosto, za potezite sto gi vlecese, onaa sudiskana koga mu bese dodelen poen na Monfils koga sudijata pokasno vikna aut dopolnitelno go iznervira ali na kondicija tepase, nekolku pati i se bunese sto Monfils posle sekoj poen skoro 45 sekundi odmarase sto e netipicno za Novak ali aj ednas dva pati, ja pretera Monfils denes, fizicki seuste e mnogu loso podgotven inaku mozese denes da mu go zeme skalpot so ogled deka site znaeme deka nervozen Novak i od Grabul moze da padne.

Za Wawrinka sta reci, psihicka blokada protiv Nadal standard, on a vidi deka treba so nego da igra si se pakuva sve si se sredue u hotelot kaj sto e smesten i im kazuva deka posle mecot so Nadal si ide, da si znaat toa sobarkite i ostanatiot del od personalot deka se oslobodue soba.

Вавринка во тајбрејкот два пати беше оштетен од судиите. Тоа е премногу за во тајбрејк. Еднаш погоди чиста линија а викнат беше аут и поенот се повтори а беше чист поен. Вториот пат се прекина поенот иако беше чиста линија и на Надал му се даде прв сервис што Надал го искористи.

Ова е точно, многу лошо судеа судиите денес. И Рафа беше оштетен во два наврати ако не се лажам, ама оние на Вавринка беа поклучни. До душа во тај брејкот кога го прекинаа поенот повеќе Рафа беше оштетен затоа што ја имаше иницијативата и наеднаш се прекина поенот. Нема везе, поентата ти е добра, стварно катастрофа беше судењето и со таа една лоша судиска одлука се наруши ритамот на Стан, во одредена мера.

@Ставрогрин
Скоро сите што играат против Надал освен Ноле, Енди и Роџер, знам дека уште у соблекувална го губат мечот. Е арно ама Делпо го ставам во ист кош со оние тројца што ги набројав, и тоа не само кога игра против Рафа него против било кого од нив четворица. Делпо има муда и не го боли уво кој му е противник, он си ја игра неговата игра. Ќе биде тешко за Рафа утре, али верувам во негова победа, се гледа дека е дојден по титула тука, денес изгина за секој поен, а и реално доста добро сервира на турниров, би требало ова да е клучот за неговата победа утре. А Ноле 2-0 ќе го тепа Цонга, марк мај вордс. :)

Novak servisot denes vo prviot set mu beshe na nivo na Shaquile Oneal shutiranje slobodni .Se podoprai vo vtoriot set i si dojdoa rabotite na mesto . Monfils denes nalikuvashe na Marej vo glumenjeto , pochna da gubi i se pochna da go boli , a i vrvkite na patikite se posebna prikazna. Pa ili vikaj medical time out ili igraj ebate belja, ke go gledam kako se trkala na zemja,nemam druga rabota . Ako nema kondicija koj go ebe , ima pari neka si kupi .Toa e isto kako trka na osumsto metri , istrchi gi prvite dvesta so sprint tempo i pobegni im na drugite , a posle vikaj im na drugite atletichari da pochekaat da zemesh zdiv. I so Federer vchera beshe slichno. Pa ushte i se rasprava so sudijata.
I kaj Vavrinka nishto novo , se super ama reshavachkiot poteg nikako da go vidime , i protiv Federer , i protiv Novak a i so Nadal . Ili nema muda ili ima gz , edno od dvete e .
Shtef , samo da probam da te rezimiram, znachi , Nadal vo Peking beshe radi reda , vo Shangaj e reshen da osvoi , vo Peking formata mu beshe vo opagjanje , vo Shangaj si ja podigna na negovoto nivo , i se toa smesteno vo dve nedeli vremenski period. Taka nekako te razbrav ili gresham ?

Novak servisot denes vo prviot set mu beshe na nivo na Shaquile Oneal shutiranje slobodni .Se podoprai vo vtoriot set i si dojdoa rabotite na mesto . Monfils denes nalikuvashe na Marej vo glumenjeto , pochna da gubi i se pochna da go boli , a i vrvkite na patikite se posebna prikazna. Pa ili vikaj medical time out ili igraj ebate belja, ke go gledam kako se trkala na zemja,nemam druga rabota . Ako nema kondicija koj go ebe , ima pari neka si kupi .Toa e isto kako trka na osumsto metri , istrchi gi prvite dvesta so sprint tempo i pobegni im na drugite , a posle vikaj im na drugite atletichari da pochekaat da zemesh zdiv. I so Federer vchera beshe slichno. Pa ushte i se rasprava so sudijata.
I kaj Vavrinka nishto novo , se super ama reshavachkiot poteg nikako da go vidime , i protiv Federer , i protiv Novak a i so Nadal . Ili nema muda ili ima gz , edno od dvete e .
Shtef , samo da probam da te rezimiram, znachi , Nadal vo Peking beshe radi reda , vo Shangaj e reshen da osvoi , vo Peking formata mu beshe vo opagjanje , vo Shangaj si ja podigna na negovoto nivo , i se toa smesteno vo dve nedeli vremenski period. Taka nekako te razbrav ili gresham ?

Да де Монфилс виде губи и почна да глуми, а можеше да победи.
А зошто на Новак цело време му беше крива публиката дека ги маваше во аут?

Кажи му ти од кај да купи кондиција.

Kiko , odma u start sam se diskvalifikuvash. E ne ti kazuvam od kaj da kupi kondicija :facepalm: .

Така некако. Во Шангај не играше со 100%, тука игра со 110%.

Има правило у тенис, 25 секунди максимум после еден и друг поен, Монфилс тераше просечно 40, ај еднаш, два пати, али на овој навика му стана и тоа беше шлаг на торта за нервозниот Ноле, кој пак беше изиритиран од својата игра и од онаа одлука на главниот судија кога му се додели поен на Монфилс кога сервираше втор сервис а Ноле ја отера во аут а линискиот сигнализираше дека сервисот на Монфилс не е добар, па као демек покасно викнал аут судијата а не било, па тоа не влијаело врз Новак.

Како и да е, и да не беше Новак нервозен, имаше и те каква основа да се буни што Монфилс ја претеруваше, а и врвките од патиките ги утепа од врзување, ја мислам дека уште ги одврзуе од што ги чвороса вчера.
Тоа што немал кондиција, јебига, боље да викнеше тајмаутче едно отколку да иритира со одовлекувањето кое не е дозволено и е контра правилата, за негова среќа доста му се прогледуваше низ прсти тука.

Има правило у тенис, 25 секунди максимум после еден и друг поен, Монфилс тераше просечно 40, ај еднаш, два пати, али на овој навика му стана и тоа беше шлаг на торта за нервозниот Ноле, кој пак беше изиритиран од својата игра и од онаа одлука на главниот судија кога му се додели поен на Монфилс кога сервираше втор сервис а Ноле ја отера во аут а линискиот сигнализираше дека сервисот на Монфилс не е добар, па као демек покасно викнал аут судијата а не било, па тоа не влијаело врз Новак.

Како и да е, и да не беше Новак нервозен, имаше и те каква основа да се буни што Монфилс ја претеруваше, а и врвките од патиките ги утепа од врзување, ја мислам дека уште ги одврзуе од што ги чвороса вчера.
Тоа што немал кондиција, јебига, боље да викнеше тајмаутче едно отколку да иритира со одовлекувањето кое не е дозволено и е контра правилата, за негова среќа доста му се прогледуваше низ прсти тука.

Така де, ама undercover го критикува само Монфилс, а и Новак имаше за шо да се критикува.

Почна drama queen-ов да се кара со судиите.
Син, дај линк да симнам некоја епизода од Gigli, боље тоа ќе гледам него распадов Цонга.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom