Сфатив дека...

• Креатор на темата Креатор на темата frose94
  • Време на започнување Време на започнување
Еднаш се живее , не се замарај со небитни работи ЖИВЕЈ НЕ ГЛЕДАЈ НАЗАД Е ТОА ГО СВАТИВ !

Сфатив дека од секое дрво свриче не бидвит.

Сфатив дека загубата на човек може да те поремети. Да те искасапи. Суштински да те изеде. Од тело да те претвори во мрша, прав или пепел. И постоа сфатив дека во тој облик уште може да те дотолчува. Како смрдлив разбеснет ветар на кој се сушат алишта,да ја распространува таа пепел насекаде и да не можеш да се собереш со милениуми.
Сфатив дека загубата на човек, кој е сеуште жив, може да трае со недели,месеци и години. Колку повеќе е тој жив, толку повеќе си ти мртов.
Сфатив дека од некои шокови човек не се опоравува. Нит на живо се смее, нит на мртво плаче. Хибернира. Вегетира. На шкрги дише.

Сфатив дека она срањето дај му време на времето се однесува само на тоа, уште колку време имаш за тотално да го изгубиш паметот и светогледот..од што? Од загуба. На човек кој е суште жив.

дека ГоТ, ти била некоја Тв-серија од островот, и баш ме заболе за неа.Јас ќе си ги гледам Камионџии.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
дека ГоТ, ти била некоја Тв-серија од островот, и баш ме заболе за неа.Јас ќе си ги гледам Камионџии.
Југословенско море чичко Анчо :) Ако не се се лажам кога прв пат ја емитуваа серијата негде седумдесетите накај осумдесети 70'-80' ?
Врати че се роде, ако немаш гледано ти препорачувам.:)

Сфатив дека...

На тој што си му важен - ќе те најде...
Тој што сака да те види - ќе најде некоја минута за тоа...
На тој што си му потребен - ќе те побара...
Се друго е - ИЗГОВОР!

:)

Sfativ deka nekoi luge ne zasluzuvaat da bidat vo mojot zivot... the end

Сфатив дека ако не се бориш и не го браниш своето, другите ќе ти го уништат.... :)

Дека јас можам само да дадам се од себе и да го направам тоа кое сум во можност да го направам, и да не се секирам за другото...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom