сезонска(летна) работа во германија 2011 за студенти

• Креатор на темата Креатор на темата Milencheto
  • Време на започнување Време на започнување
Име на фирма? Седиште? Контакт телефон? Лице за контакт? Сумливо............

Треба со клешти инфо од уста да им вадиш на овие...
Незнам за вас ама ова страшно лошо ми смрди на мене.

Не е ништо сумливо....Германија си има агенција за вработување на интернет која функционира перфектно...имаат понуда за работа за странски студенти преку лето...многу мои колеги беа и се сосема задоволни контактирате преку мејл со агенцијата..они ви праќаат потребни формулари..ги праќате они ви наоѓаат работа..си барате смештај во градот кај шо ќе работите и тоа е тоа :)....времетраењето на работата е од 1 до 3 месеци......ова е добра можност за тие шо студираат јазик за усовршување и нормално има и заработка..:D

Страната на фејсбук им е оставена без никакви информации, додека луѓето молат за информации.
Се гледа од авион дека се работи за несериозен бизнис.
Напатени Македончиња, НЕ ДАВАЈТЕ СИ ГИ ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИЧКИ ДА ВИ ГИ ЗЕМЕ НЕКОЈ.
Код:
[URL="http://www.facebook.com/pages/Rabota-vo-Germanija/148997638470350"]Rabota vo  Germanija[/URL]                       Zainteresiranite  kandidati mozat da se prijavat preku mail na  [EMAIL="rabotavogermanija@yahoo.de"]rabotavogermanija@yahoo.de[/EMAIL], i nie naogjame 
rabota i smestuvanje za Vas!  Pobrzajte bidejki brojot na rabotni mesta e ogranicen! Zarabotkata  iznesuva okolu 1500 evra za mesec!

[LIST]
[*]
[LIST]
[*]Aleksandar  BaNja Velkov [B]so treba da prateme na mailot[/B]November 2,  2010 at 9:25pm
[*]
Aleksandar  BaNja Velkov [B]Moze li da mi kazete kako se  vika agencijata so koja posreduvame za rabota, i adresata kade se naoga[/B]November 9,  2010 at 7:53pm
[*]
Христина  Милчевска [B]i mene me interesira kaj se naoga  agencijata ako moze da mi kazete[/B]November 27, 2010 at 5:54pm
[*]
Aleksandar  Manailov [B]kade e vo skopje petstavnistvoto da  se dojde da se vide so e kako e?[/B]December 1, 2010 at 1:11am
[*]
Bosko Topkoski [B] a sto e problemot da kazete adresa ili treba 100  pati da ve prasaat!?[/B]December 24, 2010 at 3:06pm
[*]
Zoran  Dimitrovski dali ke ima letovo ponuda za  rabota vo germanija ? pozzJanuary 6 at 9:33pm
[/LIST]

[/LIST]

Вака како прво страницата што ја постирате од фејсбук и оваа овде немат никаков контакт,јас сум дипломиран студент по германски и имам работни искуства во Германија како сезонски така и на подолг период и имам познавања за посредувањето смештај и како функционира сето тоа.
Не барам габаритни трошоци од стотици евра туку само 1500 денари и тоа тие се уплакаат откако ке ја добиете работата и договорот директно од работодавачот ке ви биде испратен на домашна адреса.
И тоа тие 1500 ДЕНАРИ се манипулативни трошоци за поштарини,телефонски разговори за пронаоѓање сместување и слично.
Затоа пред да кажувате смрди и незнам какви се изрази информирајте се.
Поздрав до сите

Миленче, без разлика што и да кажеш мејлот се поклопува и тука и таму. Дај информација со седиште на агенција, за да биде веродостојна понудата. А вака некој да ти даде пари на слепо, нема да го поддржам, и понатаму ќе велам дека бараш пари со добро избрани зборови за манипулација и богатење на сметка на нечија пот.
Поминаа времињата кога се рекламираа секакви по интернетов. Ретки се оние кои даваат пари, без да знаат каде одат.

Поздрав и до тебе.

Најверојатно како што сфатив се уплаќаат 1500 денари (не евра, пошто е спомнати и 1500 евра, ваљда по грешка) откако лицето ќе се смести во Германија и ќе започне со работа кај конкретниот работодавец. Битни ми се општи детали пошто ако размислувам да го пратам некого од дома, треба да знам во што вложувам.

Најверојатно како што сфатив се уплаќаат 1500 денари (не евра, пошто е спомнати и 1500 евра, ваљда по грешка) откако лицето ќе се смести во Германија и ќе започне со работа кај конкретниот работодавец.
Не.
Сака да каже дека ти изготвува договор со "работодавецот" и тогаш плаќаш. А договор може секој да направи денес што знае барем името да си го напише на компјутер. Зошто името на агенцијата се крие во тајност? Или седиштето на агенцијата?

Најверојатно како што сфатив се уплаќаат 1500 денари (не евра, пошто е спомнати и 1500 евра, ваљда по грешка) откако лицето ќе се смести во Германија и ќе започне со работа кај конкретниот работодавец. Битни ми се ситните нешта пошто ако размислувам да го пратам некого од дома, треба да знам во што вложувам.

1500 ДЕНАРИ се уплаќаат откако ке бидете сигурно сместени во Германија и ќе започнете со работа.
Јас сум самостоен дипломиран германист не работам со никакви агенции повторно ке напоменам со искуство во ваквиот тип на работа то ест и јас сум работела во Германија и сум стекнала искуства и познавања како ова функционира.

Не.
Сака да каже дека ти изготвува договор со "работодавецот" и тогаш плаќаш. А договор може секој да направи денес што знае барем името да си го напише на компјутер. Зошто името на агенцијата се крие во тајност? Или седиштето на агенцијата?

Затоа што не е никаква агенција во прашање...:)

Затоа што не е никаква агенција во прашање...:)
Ако не е агенција во прашање, како може да нуди работа на други?
Зошто не одговара на поголем дел од прашањата?
Матно е и не сакав да кажам ама ќе морам, СМРДИ оддалеку

Ако не е агенција во прашање, како може да нуди работа на други?
Зошто не одговара на поголем дел од прашањата?
Матно е и не сакав да кажам ама ќе морам, СМРДИ оддалеку

Секој има право на сопствено мислење јас затоа ја изложив оваа понуда на форумот да слушнам мислења,критики
бидејки агенциите земаат габаритни суми на пари за посредување
Еве чист пример пред 4 години
Јас бев студент и бидејќи имаав живеено во Германија и имам тамо пријатели ми кажаа дека може да се аплицира за сезонска работа
прашував во агенции ми бара 300 500 евра за посредување а бидејки го немав тој износ почнав да се интересирам и да наогам сама да аплицирам,и ми успеа добив работа во Минхен и заработив солидно да можам а си ги платам студиите.
Доколку сакав да манипулирам немаше да објавувам на форум туку ке го ставев на фб како што некој друг направил.
поздрав и немојте толку да осудувате.

Е може...како шо кажав погоре(Германија има функционален интернет портал за вработување, имаат програма за студенти шо сакаат сезонска работа, ако аплицираш сам ништо немаш трошок(значи треба документите да ги собереш да аплицираш и кога ќе ти најдат работа сам си плаќаш превоз до таму сам наоѓаш смештај во градот кај што ќе ти најдат работа) е сега она била неколку пати знае како идат работите....ги праќа документите за апликација ти наоѓа ефтин смештај.....ако не сакаш да се замараш сам тоа те кошта 1500 ден...КапиШ!! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom