Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Чепкав нешто по имдб, отидов на страницата за Тони Колет и налетав на ова.
Делува cheesy некако, ама исто ми се гледа како да има шанса да биде некоја нова верзија на Homeland. Јас ќе и дадам шанса, после разочарувањето од Following и посебно од Hannibal, следно во ова имам надеж. Плус и актерскава екипа е повеќе од солидна.

Касап направија со серииве, се живо диво испоукинаа или завршија колку да се рече дека дека ја откачиле.
Go on, 666 Park Avenue, Deception, The new normal што не заслужуваа да се укинат не заслужуваа.
Ма да штом АБЦ фамили почна да се кур*и и укина 2-3 серии што да кажам за другиве канали.
Ај барем да ги заменат си подобри од нив.

Па освен за Go On, за другиве ич не ми е криво :)

Еве на што ќе фрлам око од новиве/продолжам од старите.
Есен 2013

waw-Captur.jpg

Стартуваше првата нова серија од претстојната сезона, и помина импресивно.
Премиерата на Sleepy Hollow забележа 3.4 рејтинг и 10.05 милиони гледаност!

Финалето на Under the Dome заработи исто така фантастични 2.8 рејтинг и 11.84 милиони гледаност!

http://tvbythenumbers.zap2it.com/20...urns-for-bones-dancing-with-the-stars/202879/

Касап направија со серииве, се живо диво испоукинаа или завршија колку да се рече дека дека ја откачиле.
Go on, 666 Park Avenue, Deception, The new normal што не заслужуваа да се укинат не заслужуваа.
Ма да штом АБЦ фамили почна да се кур*и и укина 2-3 серии што да кажам за другиве канали.
Ај барем да ги заменат си подобри од нив.

Серии од 2-та класа, што очекуваше? има милион подобри од овие кои се активни во моментов, ти си се фатил/а за просечни, а од друга страна имаш серии како The Killing, Breaking Bad, The Fall, Homeland, GOT....кои се кладам дека не ги гледаш, или барем голем дел од нив не со сигурност.

И официјално започна новата телевизиска сезона 2013/2014 во САД. Ваква беше гледаноста за првиот ден (првите бројки се 18-49 рејтинг, вторите се вкупна гледаност во милиони):

ABC
Dancing with the Stars - 2.3 / 13.57
Castle - 2.2 / 11.46

CBS
How I Met Your Mother - 3.7 / 9.40
2 Broke Girls - 2.8 / 8.88
Mom - 2.5 / 7.99
Hostages - 1.8 / 7.41

NBC
The Voice - 5.1 / 14.98
The Blacklist - 3.8 / 12.58

FOX
Bones - 1.9 / 6.74
Sleepy Hollow - 3.1 / 8.59

-----

NBC победи во првиот ден благодарение на извонредниот старт на 5-тата сезона на The Voice, како и на пилотот на една од најхајпуваните серии за сезонава, The Blacklist.

Огромна конкуренција во вторник. Премиерата на Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. забележа најголема гледаност на пилот на драмска серија, по онаа на V во 2009-та. NBC и понатаму доминантна телевизиска мрежа благодарение на The Voice и премиерата на втората сезона на Chicago Fire.

Премиерата на 11-тата сезона на NCIS беше најгледана во вкупна гледаност и надмина 20 милиони гледачи.

vtornik.jpg

Телевизиите можат да бидат задоволни сега за сега, а и по квалитет има неколку што се издвојуваат. Од сите изгледани Sleepy Hollow и Brooklyn Nine-Nine сега засега по две епизоди уште ми го држат вниманието. S.H.I.E.L.D не е серија за мене, мразам суперхерои. Blacklist имаше ОК пилот, ќе видиме втора епизода.

Hostages слушнав дека е ужасна.

Некој да не ги изгледа Mom и Trophy Wife?

Некој да не ги изгледа Mom и Trophy Wife?

Ги немам изгледано, ама доста гледачи по форумите велат дека биле пријатно изненадени и од двете, иако очекувале да бидат лоши, базирано на трејлерите.

NCIS и NCIS:LA имаа феноменален старт, заслужена им е гледаноста, среќна сум! :D Да видам уште како Criminal Minds ќе ми помине утре. :D New Girl не ме изненадува што има мала гледаност, тапа некако овие две епизоди...:confused: Досадни до даска. Очекував подобро од Ник и Џес.

Ми се допаѓа Blacklist, се надевам дека со наредните епизоди приказната ќе биде подобра, како и глумата.

Во премиерната среда, најгледана серија беше Modern Family, но со огромен пад во споредба со минатосезонската премиера. Најголемо изненадување на вечерта е гледаноста на Law & Order: Special Victims Unit, која имаше најгледана епизода во 2,5 години.

sreda.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom