СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - предлог име на Љубчо Георгиевски

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Грешиш римз.

Јас на неколку наврати зборував за релацијата Албанци - Македонци ама некако не им се слуша на луѓево...

Како и да е.

Наместо деструктивната политика на „официјалната левица“ во Македонија, да се работи на добра социјализација, досега ќе бевме далеку понапред во сите погледи...А кога станува збор за граѓаните на Република Македонија, станува збор за сите граѓани на Македонија, без делење по религија, без делење по етникум.

Ама ај...

jas mislam deka ke se smeni imeto zatoa sto makedonija ne se izjasna za statusot na kosovo kako sto grcite se izjasnija deka ke priznat nezavisno kosovo pa zatoa amerikancite ke ja podrzat grcija.. moe mislenje

Епа тоа ми е целта и мене Трн, ете сам гледаш дека повеќето иако се прават ангели, се изјаснуваат дека албанците немаат право по ова прашање. Ги оставаат албанците како граѓани од втор ред, да немаат право да го кажат нивниот став за иднината на нивната држава. Такви права беа проблематични секогаш.
Ниеден албанец не сака името на Македонија да се смени...и верувам, дека со албанци во тимот може поголем притисок од сегашниов да се направи...голем инает сме албанците :)

Епа тоа ми е целта и мене Трн, ете сам гледаш дека повеќето иако се прават ангели, се изјаснуваат дека албанците немаат право по ова прашање. Ги оставаат албанците како граѓани од втор ред, да немаат право да го кажат нивниот став за иднината на нивната држава. Такви права беа проблематични секогаш.
Ниеден албанец не сака името на Македонија да се смени...и верувам, дека со албанци во тимот може поголем притисок од сегашниов да се направи...голем инает сме албанците :)
za kogo inaet da teram? nema sansi... mislam ne deka nejkam tuku nesakam na nekoj sto ne me saka da mu s pikam V'gz osven sto TRN podrugo razmisluva i gi gleda po realno rabotite.. zaboravate deka albanskoto lobi i vlashkoto bea tie sto lobiraa za amerika da go priznae imeto ama makedoncite ne dokazaa volja za sorabotka pa taka sto sega im se vraka...

za kogo inaet da teram? nema sansi... mislam ne deka nejkam tuku nesakam na nekoj sto ne me saka da mu s pikam V'gz osven sto TRN podrugo razmisluva i gi gleda po realno rabotite.. zaboravate deka albanskoto lobi i vlashkoto bea tie sto lobiraa za amerika da go priznae imeto ama makedoncite ne dokazaa volja za sorabotka pa taka sto sega im se vraka...

Епа чим Трн подруго размислува, нели мислиш дека има и други како него? Значи не се сите исти. Крај краева, не мора ти поради Трн да имаш конкретен став за името на државата, туку поради тоа што тука си роден.

:pos2:
Vie lobiravte Makedonija da se priznae od amerika?:pos2: Nemoj vakvi komedii tuka da pishish, samo budalite neznaat zosto ne priznaa refenredumot da ne bidi uspeshen i taka stana. Nesto sto narodot ke go plajka cel zivot.

:pos2:
Vie lobiravte Makedonija da se priznae od amerika?:pos2: Nemoj vakvi komedii tuka da pishish, samo budalite neznaat zosto ne priznaa refenredumot da ne bidi uspeshen i taka stana. Nesto sto narodot ke go plajka cel zivot.
Nema ni da se obidam da ti dokazam nesto zosto tesko ti e da prifatis :)

Епа чим Трн подруго размислува, нели мислиш дека има и други како него? Значи не се сите исти. Крај краева, не мора ти поради Трн да имаш конкретен став за името на државата, туку поради тоа што тука си роден.
pa nevikam deka samo trn e takov mislam ima i poznavam no poretki se realnite luge otkolku nereanite koi nemislat voopsto i nemozat da sfatat.. jbg

Обратно е шкендија...мнооогу повеќе се пореалните, и тоа од двете страни...индивидуите се тие што ја усеруваат работата...

Abe vidi ...
Te citam na mnogu postovi , i 99% (ne 98%) , mi se dopagja kako razmislivash i kakvi stavovi imash. Bi sakal , veruvaj site etnichki Albanci vo Makedonija da razmisluvaat kako tebe. Muabetov mi e , deka nemam nishto lichno protiv tebe.
No so post-ot pogore (na koj zestoko ti replicirav) , veruvam deka dlaboko me navredi.Sega , najverovatno ne si gi odbral najdobrite zborovi da go kristalizirash svoeto mislenje , no kako i da e ...
Ne e samo Trn , veruvaj tuka sum i jas ,a i mnogu drugi Makedonci koi go delime vo globala toa mislenje. I jas sum onoj koj sto sum za sozivot. No da bide baziran na dlaboka doverba od dvata etnikuma.Ne da e rabotata "ke vi dademe ova , ama glasajte ona" , "e nie ke napravime vaka , ama ako ni dadete taka". Taka nema napredok. Se nadevam deka ke me sfatish vo prava smisla. Na ova sakav da go nadovrzam tvoeto negoduvanje za nepovikuvanjeto na etnichko albanski pretstavnici za pregovori za imeto. I tuka sum 100% ZA , no neli so CESNI nameri i otvoreni karti. Vsuhsnost mislam , deka pred celata megjunarodna javnost moze da kjarime nekoj extra poen za eksponacijata na megjuetnichkiot sozivot i na ova , mnogu bitno pole , za Makedonija kako drzava.

Во кратки црти, огромен напредок ќе има кога нема на сите полиња да се удира националната припадност туку кога ќе се сплотиме во ист чекор напред.

Ist chekor napred da. No golem e brojot na tie koi posochuvaat prst, i obvinuvaat. Licno smetam deka nema gz ni fakti nieden makedonec mene da me obvini za bilo shto, a kamoli za protiv drzhavata. Ama ete, pak kje se najde nekoj ulav, i me napagja, me vregja, i shto ti ja znam shto drugo. Toa kaj mene budi revolt. Kaj sekogo budi revolt.

Sozivot neka ne drnda nikoj, tesko e da se ima, koa mizhime eden pokraj drug. So srbski dres da se shetam niz key 13 Noemvri, 2-3 curi kje kjaram, a so albanski dres, 2-3 pati kje me tepaat. Ete, tuka lezhi problemot :):)

Во кратки црти, огромен напредок ќе има кога нема на сите полиња да се удира националната припадност туку кога ќе се сплотиме во ист чекор напред.

а кога ќе биде тоа? се надевам за брзо време зошто го јадовме стапот.:smir:

Мислам дека најважно од се е да има соживот и да живееме заедно и мислам дека тој го има но е многу мал, а со тенденција да се зголеми.
На пример јас потекнувам од село близу Зајас, и таму помеѓу обичното население има соживот и тоа добар, живеат и си помагаат, и никогаш немало проблеми бидејќи и никогаш не сме сакале да го создадеме, како едните така другите. Тоа е една појдовна точка од која треба да се тргне.
За Љубче мислам дека не треба да се дискутира, тој све сам си кажа, а како ке го сватиме тоа, зависи од нас, јас лично не го сакам

Ist chekor napred da. No golem e brojot na tie koi posochuvaat prst, i obvinuvaat. Licno smetam deka nema gz ni fakti nieden makedonec mene da me obvini za bilo shto, a kamoli za protiv drzhavata. Ama ete, pak kje se najde nekoj ulav, i me napagja, me vregja, i shto ti ja znam shto drugo. Toa kaj mene budi revolt. Kaj sekogo budi revolt.

Sozivot neka ne drnda nikoj, tesko e da se ima, koa mizhime eden pokraj drug. So srbski dres da se shetam niz key 13 Noemvri, 2-3 curi kje kjaram, a so albanski dres, 2-3 pati kje me tepaat. Ete, tuka lezhi problemot :):)

Pa sto ne kazes ako ti doslo zort..ke ti najdeme nekoja :helou:

Dosadno stanuva veke znaes da slusame.. kako toa nie Makedoncite ne ve prifakjame samo poradi toa sto ste Albanci... ajde obratno svrti go muabetot za moment i obleci MAKEDONSKI DRES pa prosetaj se niz key pa sporedi reakciii.

Nema sozivot kako sto bi trebalo samo poradi nedoverbata,tuka mozes da zboris umereno i da se tolerirame eden so drug megjutoa na strana megju nas drugi muabeti se vrtat.. nikoj ne e isklucok.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom