Сериозно прашање: Kel-Tec P3AT 0.38?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Непрактичен е, ама за домашна колекција е мерак :)

Инаку, слики од моите парчиња нема да поставам ама ќе пишам дека сум горд сопственик на ТОЗ 34
Чичко ми има таква бокерица иста :smir:

Решија Американскиве комуњари да го забранат оружјето! На удар на администрацијата на Хусеин сега е полуавтоматкото оружје. Изговорот е да се спречи насчлството кое се прелева од Мексико.

The Obama administration has announced a sweeping plan to help curb Mexican violence across the border – ban "assault weapons" in the United States. "As President Obama indicated during the campaign, there are just a few gun-related changes that we would like to make, and among them would be to reinstitute the ban on the sale of assault weapons," Attorney General Eric Holder said in a news conference at the Justice Department yesterday. While he said the ban would be a good move for the U.S., he also claims it will reduce the number of guns reaching Mexico's brutal drug cartels. :nenene:
http://worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=90096

gun_control_works2.jpg

Ма не бе, ја само вакво признавам и ништо повеќе... ем си има песна ем кога пука не се шали, него пуца срце распали... :pipi:
ak.jpg

77880974.N6jiQ8pe.SW291.jpg

ова го има татко ми за недај господ дома си стој Remington Magnum 44 5куршуми од кои глава боли шо ке ги видиш само

за реактив, мислам дека ова моено ке ти заврши поголема работа за недај господ да ти провали некој дома, иако нема песна за него

Ја на пример поише би сакал да иам нешо вакво,или некоја беретка во мене со која знам дека во ниеден момент нема да ме изневери,отколку со некое такво мало пиштолче(да не речам на диаболи).Сепак не потценувам и такви пиштоли,може да се покорисни одколку овие,ама сепак не ми прават ќејф...

Ништо Garfiled, не си во игра со тоа оружје.:wink: Кажи го тоа другото што еднаш го спомена.

Како што реков, држам дека секој Македонец (и Македонка) треба да има свое сопствено оружје дома, исто како што имале нашите стари, но и да знае да го употребува! Кој не ги учи лекциите од историјата, ќе ја повторува како фарса - а обично многу висока цена плаќа.

Ова ко на џејмс бонд пиштолот ,подебела јакна може да го сопре и ако погодиш некој само ќе го изнервираш.

Да се разбереме, дебела јакна не може да сопре речиси ништо, а не пак куршум од 9 mm пиштол (нема врска со “дијабили’’ како што спомена некој погоре). Значи пиштолот е дефанзивен (за разлика од напаѓачки), но комбинацијата од големина, тежина, калибар и прецизност, мене барем ме воодушевија.

Погледни тука, нова генерација куршуми, подруга приказна од обичните:

http://www.midsouthshooterssupply.com/pdf/09-critical_defense.pdf

.

Colt_King_Cobra_4in.jpg

Colt_Cobra_poster.jpg

туку што му фали на ова:

t_handGrenade_ezg_5.jpg

Уште едно ептен техничарче, новиот револвер на Smith & Wesson 357/38+P (Model 586 L-Comp). Боли глава!!!

Има 7 куршуми, комп буренце, тритиумски нишан, специјални дрвени обвивки за рачката...

Толку е нов што многу продавници за оружје не ни слушнале за него.

170170_large.jpg

http://www.smith-wesson.com/webapp/...d=10001&productId=43926&langId=-1&isFirearm=Y

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom