Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Јуве е казнет, а тимовите со кои правел трансфери, не.

Ајде нека објасни некој, зошто, кога и Џенова пример имала фајде од тие трансфери.
Ги нашле во јувентус глупи да плајкат големи пари за глупи играчи и што да прават вози го филмо.

Настрана заебанција со Деви. Немам апсолутно никакви негативни чувства кон Јувентус, а имам апсолутно голема симпатија кон Сериа А, особено историски.

Пресудава кон Јувентус е убав показател за дискусијата што се начна претходно, на тема Премиер Лига, колку трошат Англичаните и спречување на дивеењето.

Ај да бидеме реални сега. Помини-замини, клубови во Сериа А ги фаќаат во сериозен криминал. И тоа сериозни клубови, гиганти. А тоа не ги спречува Италијанците да патетизираат и да бараат формирање на Супер Лига, ограничувања, чуда. Ти имаш гигант како Јувентус, не од меѓународно тело, туку од италијанско јавно обвинителство, значи од самата држава, гонет за дебел криминал и сторени тешки прекршоци.

Епа не сум јас виновен што тоа не се случува како добро утро во Премиер Лига и што Англичаните првенствено знаат да создадат квалитет, а потоа истиот да го продадат по јака цена и да ги уживаат плодовите.
Ваквите настани само го намалуваат интегритетот на лигата, за жал. А со тоа и квалитетот на фудбалот и потенцијалната можност за негова комерцијализација на глобално ниво.

Жал ми е, навистина, ама самите се најголеми виновници.

Druze bukake ti se deshava na temava bolje trgni se so vreme, ostaj sea so navredive niso ne prais, gleas predmet na sprdnja si na pola forum u momentov od sto se sramish. Idi skri se nekade i placi si na raat nemoj vaka javno zaso cringe e da se gledaat vakvi javni meltdauni.
Јас само факти посочувам, тоа е, вистината боли.

Незнам зошто ама денеска никако неможам да се сложам со тебе. Јувентус единствено што ќе претрпи е овие минусни поени. Ниту ќе застане клубот ниту ќе запаѓа зошто сите забораваме дека Јувентус е најбогатиот клуб во италија. А оваа што ќе си замине влахович не е ништо трогателно пошто типот во Јуве не покажа ништо они мали блесоци на почетокот и штама а Киеса нема никад да го пуштат да си оди зошто е домородец плус најдобар нивен играч.
Верно е дека се најбогати, ама заради таа супер лига сега ФФП ќе им виси на врат од УЕФА.
Нема да може да инјектира 200М и да купува играчи. Ќе мора од приходи да реинвестира, а со падот сезонава и долгот што го имаат нема да имаат ни за леб. Верно е и за Влаховиќ, 0 учинок има у јуве од кога е дојден, ама нема да заврши се само со продажба на Влаховиќ и повеќе ќе продаваат. Се сеќавам и Канаваро им беше легенда па премина во Реал кога паднаа, ќе видиме како ќе надокнадат за тоа што нема да имаат никакви приходи.

За дечкото фан на јуве што ме цитирал. Да другар ќејф ми е што ви го судат клубот. Нелегално работеле ќе добијат казна за тоа. Денеска се расправаме оти Интер не може да покрие плати, оти мораше да ги продаде и Хакими и Лукаку, месецов и Шкриниар најверојатно, ама вашиот клуб со помош на овие малверзации за кои ви судат го држеше у постава Кристијано Роналдо. Правеше мега трансфери кои ако реално ја прикажувале финансиската состојба немало да ги направи, и ќе беше значително послаб со што немаше да бидете конкурентни за скудето.
Криво ми е за лигата да, и така е дно во однос на приходи спрема другите, тек сега ќе падне и подоле, ама тоа не го направиле ни Интер ни Милан туку криминалната багра на Јувентус. Тука вашиот криминален клуб должи извинување на сите останати во лигата за криминалот, должи извинување на фановите на сите во Серија А затоа што ја упропастува лигата и должи извинување пред се према вас како фанови затоа што со својот криминален однос не само вашиот клуб туку и цела лига ја носи во пропаст.

Верно е дека се најбогати, ама заради таа супер лига сега ФФП ќе им виси на врат од УЕФА.
Нема да може да инјектира 200М и да купува играчи. Ќе мора од приходи да реинвестира, а со падот сезонава и долгот што го имаат нема да имаат ни за леб. Верно е и за Влаховиќ, 0 учинок има у јуве од кога е дојден, ама нема да заврши се само со продажба на Влаховиќ и повеќе ќе продаваат. Се сеќавам и Канаваро им беше легенда па премина во Реал кога паднаа, ќе видиме како ќе надокнадат за тоа што нема да имаат никакви приходи.

За дечкото фан на јуве што ме цитирал. Да другар ќејф ми е што ви го судат клубот. Нелегално работеле ќе добијат казна за тоа. Денеска се расправаме оти Интер не може да покрие плати, оти мораше да ги продаде и Хакими и Лукаку, месецов и Шкриниар најверојатно, ама вашиот клуб со помош на овие малверзации за кои ви судат го држеше у постава Кристијано Роналдо. Правеше мега трансфери кои ако реално ја прикажувале финансиската состојба немало да ги направи, и ќе беше значително послаб со што немаше да бидете конкурентни за скудето.
Криво ми е за лигата да, и така е дно во однос на приходи спрема другите, тек сега ќе падне и подоле, ама тоа не го направиле ни Интер ни Милан туку криминалната багра на Јувентус. Тука вашиот криминален клуб должи извинување на сите останати во лигата за криминалот, должи извинување на фановите на сите во Серија А затоа што ја упропастува лигата и должи извинување пред се према вас како фанови затоа што со својот криминален однос не само вашиот клуб туку и цела лига ја носи во пропаст.
Ajdee Juve vi e kriv za finansiskata sostojba sega, finansiskata sostojba na klubovite koi ne se Juve poradi koja ligata e toa shto e. ,:))) Neverojatno.

Ajdee Juve vi e kriv za finansiskata sostojba sega, finansiskata sostojba na klubovite koi ne se Juve poradi koja ligata e toa shto e. ,:))) Neverojatno.
Каде пишав дека јуве му е крив на Интер? Неверојатно тука е само како можете да си спинувате реченици оти не ви годи ситуацијава и што клубов ви е посран до немај каде у моментов со 2 истраги од кои за едната веќе лапнавте -15.
Убаво си пишува. Додека другите крпеа крај со крај и продаваа играчи, јуве истураше пари за трансфери не се работи само за интер(го земав за пример), се работи и за милан и за цела лига каде што немало ваква ситуација. Мислиш Милан не сакаше да отиде кај Реал да ја отвори вреќата и да го земе Роналдо? Не сакаше Фиорентина да го задржи Влаховиќ или па да го земе Милан?
Читај убаво.

Не не. Серија А ви е крива што Јуве правеле криминали. Требаше да им прогледат низ прсти. Како така се осмелија Јуве да ги казнат ццц

Каде пишав дека јуве му е крив на Интер? Неверојатно тука е само како можете да си спинувате реченици оти не ви годи ситуацијава и што клубов ви е посран до немај каде у моментов со 2 истраги од кои за едната веќе лапнавте -15.
Убаво си пишува. Додека другите крпеа крај со крај и продаваа играчи, јуве истураше пари за трансфери не се работи само за интер(го земав за пример), се работи и за милан и за цела лига каде што немало ваква ситуација. Мислиш Милан не сакаше да отиде кај Реал да ја отвори вреќата и да го земе Роналдо? Не сакаше Фиорентина да го задржи Влаховиќ или па да го земе Милан?
Читај убаво.
Abe, jasno mi e deka pravele matni raboti i eve vekje go jadat kurot nemien za toa, a i ushte kje go jadat, ama deka nekoj drug kje go zemel Ronaldo ili deka Fiorentina ne sakala da go dade Vlahovich vo Juve :))) Vtora opcija na Vlahovich beshe nadvor od Italija, Milan ni priblizhno nemashe da ponudi na Fiorentina za nego, znachi pak Italija imala korist shto Juve dal tolku pari za nego, od edna strana Fiorentina se opari, od druga Vlahovich ostana vo Italija.
Автоматски споено мислење:

Не не. Серија А ви е крива што Јуве правеле криминали. Требаше да им прогледат низ прсти. Како така се осмелија Јуве да ги казнат ццц
Abe umren eden, ne negiram deka nekoj drug e kriv, kriv e Juve i kje go jade, vekje i go jade i toa nemien, ama i vie so sila izigravate neshto tuka a ne ste nishto poarni, ni Juve, a ni milanskite klubovi se cvekjinja za mirisanje.

мршојадците се навртија против јуве а не свакаат дека ова ке биде лошо за лигата и нивните клубови мислат дека нивните клубови ке станат поголеми од јуве гадно се заебале дебело ке патат финансиски пошто нема да има големи инвестиции во лигата тој тренд го почна вечитиот бог морати од кога го презема интер јуве му беше трн во око ова го пишувам за оние постари членови кои пратат сериа а повеке децении делумно во 2006 му успеа сонувајте дека сте поголеми од јуве :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom