Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Гледам во разни фан клубови се расправа за Влаховиќ, за тоа колку навистина е добар.

Јас немам некое мислење уште за него, освен што пишував уште летово, дека статистиката од минатата сезона нема никогаш повеќе да ја повтори. А таа статистика создаде доста нереална слика за него, но ниту еден клуб, иако имаше доста заинтересирани, не загриза до крај и не го зема.

Сега малку работите стануваат некако пореални, иако можеби одреден проблем му претставуваат несогласувањата со клубот и навивачите.

Засега во овие 10 кола има постигнато 5 гола, што и не е лошо, но три од пенал, еден од слободен и еден од игра. Не е баш импресивно.

Е сега, тука не се брои негов придонес на друг начин...

Гледам во разни фан клубови се расправа за Влаховиќ, за тоа колку навистина е добар.

Јас немам некое мислење уште за него, освен што пишував уште летово, дека статистиката од минатата сезона нема никогаш повеќе да ја повтори. А таа статистика создаде доста нереална слика за него, но ниту еден клуб, иако имаше доста заинтересирани, не загриза до крај и не го зема.

Сега малку работите стануваат некако пореални, иако можеби одреден проблем му претставуваат несогласувањата со клубот и навивачите.

Засега во овие 10 кола има постигнато 5 гола, што и не е лошо, но три од пенал, еден од слободен и еден од игра. Не е баш импресивно.

Е сега, тука не се брои негов придонес на друг начин...

Значи според тебе Влаховиќ до крај на неговата кариера нема да даде повеќе од 20 голови?

Јас веќе го коментирав и за мене е еден од најперспективните напаѓачи во моментов и немам намера повторно да зборам за него.
Времето ќе покаже каква кариера ќе има и за што играч станува збор.
Ќе го оставам само тука видеово од викендов и неговиот гол против Каљари од слободен.

Па ваков гол да дадеше Халанд, имаше со недели да гори интернетот. Ќе беше прикажуван како комбинација од Меси и Роналдо.
Влаховиќ, мех...ништо посебно, не баш импресивно.
Не викам дека Халанд не е машина, ама мислам дека Влаховиќ затоа што игра во Фиорентина и затоа што е србин не го добива вниаманието кое го заслужува. Дечкото има само 21 година.
Нешто слично беше и со други срби кои играа подолго на високо ниво но никогаш не биле медиумски застапени како некои други играчи од нивни ранг.

Значи според тебе Влаховиќ до крај на неговата кариера нема да даде повеќе од 20 голови?

Може да даде. Не проверував колку играл, но се мислам дека таму некаде после 10 коло почна да дава голови, и од тогаш до крај имаше можеби во просек гол по натпревар. Затоа имам таков впечаток, не сум проверувал колку минути играл и колку биле од пенали.

Ќе видиме и сега што ќе направи.

Јас веќе го коментирав и за мене е еден од најперспективните напаѓачи во моментов и немам намера повторно да зборам за него.
Времето ќе покаже каква кариера ќе има и за што играч станува збор.
Ќе го оставам само тука видеово од викендов и неговиот гол против Каљари од слободен.

Па ваков гол да дадеше Халанд, имаше со недели да гори интернетот. Ќе беше прикажуван како комбинација од Меси и Роналдо.
Влаховиќ, мех...ништо посебно, не баш импресивно.
Не викам дека Халанд не е машина, ама мислам дека Влаховиќ затоа што игра во Фиорентина и затоа што е србин не го добива вниаманието кое го заслужува. Дечкото има само 21 година.
Нешто слично беше и со други срби кои играа подолго на високо ниво но никогаш не биле медиумски застапени како некои други играчи од нивни ранг.

Немам впечаток дека има завера за српски фудбалери. :) Иако има потценети, како Душан Тадиќ, но такви ќе најдеме скоро во секоја нација. Тука имаш и друга страна, затоа што е од овие простори и медиумите што ги пратиме, некогаш и ги преценуваме, се фаќаме на еуфоријата што ја прават.

Не викам дека и за него е истото, пишав дека и немам некое мислење, затоа ме интересира што мислат другите.

И нека си направи ѕверска кариера, само не мислам дека има "Халанд капацитет".

За годините се сложувам, тој допрва може да созрее. Гледаме еден куп напаѓачи кои во зрели години го достигнуваат врвот.

Нема Халанд капацитет затоа што не му е Раиола агент и не создава напатената глорихантерска јавност таков наратив за него.

Не снима Влаховиќ видеа на социјални мрежи како вежба на тренинг шут со три топки, не става фотографии од Миконос со дрес од Бока Јуниорс, не е арогантен и ладен на интервјуа. Затоа нема Халанд капацитет.

А тоа што е еден од најдобрите шпицови во Сериа А на 20 години и што решета со лева, десна, глава, од слободен удар, бела точка, во далеку посилна лига одошто Бундесот, секако, нема никаква врска.

Не биле импресивни од пенал и слободен головите на Влаховиќ, ама затоа тап ин головите на празна мрежа и головите исто така од 11 метри на Халанд се за паѓање на задник. Дополнително, Влаховиќ игра во една до све класи послаб колектив, па повторно испорачува.

Нема Халанд капацитет затоа што не му е Раиола агент и не создава напатената глорихантерска јавност таков наратив за него.

Не снима Влаховиќ видеа на социјални мрежи како вежба на тренинг шут со три топки, не става фотографии од Миконос со дрес од Бока Јуниорс, не е арогантен и ладен на интервјуа. Затоа нема Халанд капацитет.

А тоа што е еден од најдобрите шпицови во Сериа А на 20 години и што решета со лева, десна, глава, од слободен удар, бела точка, во далеку посилна лига одошто Бундесот, секако, нема никаква врска.

Не биле импресивни од пенал и слободен головите на Влаховиќ, ама затоа тап ин головите на празна мрежа и головите исто така од 11 метри на Халанд се за паѓање на задник. Дополнително, Влаховиќ игра во една до све класи послаб колектив, па повторно испорачува.

Има и он си снима, си позира...

Како и да е, Халанд моментално е подобар, игра на повисоко ниво и дава повеќе голови ама го нема потенцијалот на Влаховиќ да помине 3,4 играчи... Мислам дека Влахо има боље дриблинг...

Има и он си снима, си позира...

Како и да е, Халанд моментално е подобар, игра на повисоко ниво и дава повеќе голови ама го нема потенцијалот на Влаховиќ да помине 3,4 играчи... Мислам дека Влахо има боље дриблинг...

Да де, секако. Едно единствено, не ни излегува од плакар како Норвежанецот.

Не навлегувам во бесцелни споредби за тоа кој е подобар, само реагирам на деградацијата на Влаховиќ, односно користење идентични параметри селективно.
Не може головите на Халанд од пола метар и пенал да се импресивни, а истите на Влаховиќ да бидат мех.

Зошто толку емотивно влегувате во дискусија? :D

Се правило муабет за огромен број на фудбалери, сме пишувале секакви глупости, на крај времето сите не демантирало за многу од нив. :)
Автоматски споено мислење:

Не може головите на Халанд од пола метар и пенал да се импресивни, а истите на Влаховиќ да бидат мех.

А кој користеше таков аргумент?

Зошто толку емотивно влегувате во дискусија? :D

Се правило муабет за огромен број на фудбалери, сме пишувале секакви глупости, на крај времето сите не демантирало за многу од нив. :)
Автоматски споено мислење:

А кој користеше таков аргумент?

20211029_185930.jpg

Aјде другиве, ликови како Стефан-коби и слично, сфаќам. Ниту некогаш читале, ниту разбирале. Не разбирам како вие што ги пишувате тие работи, не се читате самите што пишувате.

Еве, не знам чие е ова. Сериозно, па два часа не поминаа од дискусијата побогу.

Баш дојдов да прашам за што зборува Андреацоли.

https://football-italia.net/andreazzoli-my-grandson-could-see-that-penalty/

@Джонтра Вохохолта не те разбирам, ако Емполи бил оштетен против Интер и Интер против Верона, што има врска тоа со пеналот на Јувентус?
Зошто и Јуве не беше вака оштетен? :D

Ај повели сега најди еден пост, коментар или цитат каде некој свршил или го воспевал Халанд кога дал гол од пенал или од пола метро тап ин. Свесен си дека сам измислуваш работи за да доловиш некоја поента која врска нема со реалноста? Хм хм имаше убава поента, Влаховиќ е млад и надежен играч тоа е точно, ама има изиграно точно половина и кусур добра сезона во животот и сега да се маваме од земја за таков играч ќе си го прашам Тасе. 70м одбија Фиорентина за него од Атлетико, што повеќе? Вреди ли овој играч во моментов 70м? Јас мислам не, иако нели некогаш вреди ризикот само во последно време 9 од 10 вакви трансфери се флопови. Да не ме сфатиш погрешно, и јас мислам дека Влаховиќ е и тек ќе биде одличен играч, ама споредбава со Халанд ти е безвезна и непотребна. Халанд е генерациски талент и во секој тим што играл до сеа, од јуниори па се до сегашниот негов клуб, газел безмилосно и на пат е да сруши доста рекорди.

Ај повели сега најди еден пост, коментар или цитат каде некој свршил или го воспевал Халанд кога дал гол од пенал или од пола метро тап ин. Свесен си дека сам измислуваш работи за да доловиш некоја поента која врска нема со реалноста? Хм хм имаше убава поента, Влаховиќ е млад и надежен играч тоа е точно, ама има изиграно точно половина и кусур добра сезона во животот и сега да се маваме од земја за таков играч ќе си го прашам Тасе. 70м одбија Фиорентина за него од Атлетико, што повеќе? Вреди ли овој играч во моментов 70м? Јас мислам не, иако нели некогаш вреди ризикот само во последно време 9 од 10 вакви трансфери се флопови. Да не ме сфатиш погрешно, и јас мислам дека Влаховиќ е и тек ќе биде одличен играч, ама споредбава со Халанд ти е безвезна и непотребна. Халанд е генерациски талент и во секој тим што играл до сеа, од јуниори па се до сегашниот негов клуб, газел безмилосно и на пат е да сруши доста рекорди.

Ете, не разбрал, како што и мислев. :pos: Па уште забележувам некои фрази кои токму јас ги имам користено во некоја демек дискусија со тебе пред година-две. Измислување работи за да се дојде до поента.

Не мора првичниот пост, уште три подолу има каде што буквално ти соџвакуваат.

Членот напишал дека головите на Влаховиќ сезонава биле од пенали, слободни удари, пет на број и тоа не било ништо импресивно.
Од друга страна, Халанд има исто така еден куп голови на празна мрежа и од пенали, па тоа никој не го забележува. И за членот тоа е импресивно.
Зборуваме за стандард во евалуација на играчи. Или, ептен вака како за првачиња: не може головите од неактива игра на Влаховиќ да се оценуваат како мех, додека пак головите на Халанд од неактивна игра да бидат некаков показател.
Никакво споредување на двајцата фудбалери, никакво ставање на кантар. Ниту ме интересира кој е подобар.

Две реченици, попрости здравје.

Последно уредено:
@Джонтра Вохохолта не те разбирам, ако Емполи бил оштетен против Интер и Интер против Верона, што има врска тоа со пеналот на Јувентус?
Епа според судиите, нити Емполи против Интер, нити Интер против Верона биле оштетени, правилно си одлучил ВАР да не се меша. Тоа е најголемиот проблем, различни критериуми за исти ситуации. Еве и друг пример, Болоња доби директен црвен за professional last man foul против Милан, у истото коло Верона за ист старт не доби црвен против Лацио (небитно шо изгубивме ко магариња, ова се деси на 0-0, од кај знаеме шо ќе беше ако имаше Верона играч мање од 15та минута). Тоа мене екстремно ми смета и го гледам секое коло, факт е дека има привилегирани тимови во очите на судиите, особено на тие од ВАР, кои секако во секоја ситуација си имаат оправдание. Ако викнат судијата да гледа (како последново за Интер) они се чисти, на судијата му оставиле, ако не викнат (како видеата од Џонтра) они се пак чисти, и можело и не морало, па оставиле на судијата. Така да, иако коса ми се крева од заговори, ова е преочигледно секое коло..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom