Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Дај пишете и за големиот кетеларе кој среќа што си отишол чаканоглу,па го земале и полека да легнуваме :D

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Де Кетеларе ќе биде подобар фудбалер од "чаканоглу".

Ете, сега можеш и да си легнеш, да не те мислиме.

Де Кетеларе ќе биде подобар фудбалер од "чаканоглу".

Ете, сега можеш и да си легнеш, да не те мислиме.
Такви превари у белгиско првенство има со лопата да ринеш ;)
Иначе фала ти за инфо,сеа ќе си легнам спокоен :)

Се извинувам малце касно што ти враќам, да не речеш те игнорирам.
Веќе неколку месеци повторуваш работи кои не сум ги напишал. Ќе те демантирам, но ти пак ќе си продолжиш со истите муабети.

Каде сум напишал дека Милан се деца и поради тоа не треба да освојат титула, туку тоа ќе се очекува во иднина?

Работата е што Милан минатата сезона освои титила, па не е сега под таков притисок. Овие во Наполи немаат од Марадона, со Сари и преку 90 бодови не им беа доволни, уште со ваков старт, не знам како би поднеле пак да останат без титула. Темпераментни се, нестабилни со емоции. Нормално дека нема буквално да извршат колективно самоубиство, но има такви "малерозни" клубови и навивачи, кои тешко се опоравуваат од такви работи.

Милан сигурно полесно ќе поднесе. Дури и полесно тие да освојат отколку Интер.

За Интер, поточно за Инзаги, таков впечаток имам од неговите изјави (па ни Мората и фудбалерите не заостануваат многу). Колку пати само и летово, па и пред дербито сега, повторуваше "до 75 минута"?!
Минатиот пат пиша, може не баш со такви зборови ама така сакаше да кажеш, така изгледаше, дека потенцијално неосвојување кај Милан годинава ќе помине многу полесно од кај Интер пошто Милан имал млад состав креиран за иднината, не за моментален успех, а кај Интер е обратното.

Е сеа, тим што ќе освои титула и чие неодбранување на истата нема да се смета за нешто многу трагично е тим од рангот на Лестер, или некој сличен што на среќа се домогнал до истата.
Ако нејќете да ве сметаме за Лестер и дека на среќа освоивте лани ондак немој на -3 (ехеххе), уште на незавршена полусезона да се откажуваш.

За Лестер беше така, освоија и следната ај бе кур ги боли нека испаднат, битно освоија една.

Милан лани -7, потенцијални -10 стигна и освои.
Јас секое коло, исто како и вие, очекувам Наполи да киксне и се надевам дека сте во право за тој пад што го очекувате.

Но, фер е да се признае кога некој е подобар. Моментално Наполи ми изгледа подобро, затоа така и коментирам. Милан игра променливо, се мачи на моменти, некогаш и на цел натпревар, ја нема таа леснотија како Наполи. Камо среќа да сте во право и да се промени нешто, не толку Наполи да падне, туку Милан да заигра подобро. Што е можно после СП, доколку се стабилизираат со повреди. Но и тогаш, ако остане ваков Наполи, повторно заслужува честитки и да се смета за фаворит за титула.

На почетокот не мислев така, но ова што го гледам ми изгледа многу добро и подобро од Милан.

Кој покажа повеќе до сега, кој беше подобар, поубедлив?

Кога играат со некој како Сасуоло, Верона, Торино и слични, а треба пари да вложиш, на кога би ги ставил полесно, на Милан или на Наполи?

И еве, повторно прашувам, освен на некаква традиција, на што друго ги темелиш очекувањата дека Наполи ќе има голем пад?
Боље се бе Наполи, никој не го негира тоа, моментално најлесно и најубедливо победуваат, никој не го спори тоа.
Имам сомнежи пред се у самиот нивен колектив каде има играчи што никад ништо не освоиле, неискусни, лузери, тренер кој иако 20 години никогаш не бил испод 4то место, знае да киксне кога ќе дојде густо, кога ќе почнат да му дишат у врат и слично.

Мада, ко што рече и самиот, некад и ќе дојде крај на тој муабет абе Спалети е тоа, ко што беше случај и со Пиоли лани.
Иако, еве да речеме Интер фати серија од 10-12 победи у низа и го преземе првото место, мислиш дека нема да има коментари од таков тип? Абе Инзаги е тоа? Ќе има.

Така да, рано е у 12то коло да се прогласува шампион било каде, поготово па кога станува збор за екипа што 40 години нема титула.

Е сеа, тим што ќе освои титула и чие неодбранување на истата нема да се смета за нешто многу трагично е тим од рангот на Лестер, или некој сличен што на среќа се домогнал до истата.
Ако нејќете да ве сметаме за Лестер и дека на среќа освоивте лани ондак немој на -3 (ехеххе), уште на незавршена полусезона да се откажуваш.

За Лестер беше така, освоија и следната ај бе кур ги боли нека испаднат, битно освоија една.

Милан лани -7, потенцијални -10 стигна и освои.

Не се откажувам, ниту велам дека Милан нема цел да освои титула. Се вртиме во круг неколку месеци веќе.

Еве да пробам најкратко да напишам што мислам:

1) Зборувам за тоа кои клубови, тренери, навивачи најтешко ќе поднесат евентуален неуспех. А нормално дека е неуспех да не се одбрани титулата, како и што Милан има за цел да ја одбрани, тоа го велат сите, од Малдини, преку Пиоли до фудбалерите. Па еве и ние од фан клуб Милан. :)

2) Интер го изеде здраво лани. Да оставиме почеток на сезона кога со Јуве беа главни фаворити, потоа се одеше кон тоа дека Интер ќе освои. Начинот на кој ја изгубија, поточно тоа што тие го мислат, пораз во дерби со легендарната бевме подобри до 74та минута, што се вртеше до последното дерби сега во новата сезона, киксот на Раду, увереноста дека се подобри или ако збориме за навивачите и потценувањето на Милан... Се на се, губењето на титула беше болно и неочекувано.

2) Сега е сезона за откуп на Интер, за исправање на неправдата. Иако се во лоша економска состојба, зачуван е тимот, донесен е Лукаку како огромно засилување (да не губиме време и Де Кетеларе е донесен со големи очекувања), донесени играчи за ротација. Како што изјави Марота, работеле да ги поправат сите ситници поради која ја изгубиле титулата.

И тоа што го потенцирав уште во август или септември, Интер ќе има проблеми да го задржи тимот и да го надоградува, па наредните сезони може да биде послаб.

3) Тоа ми е поентата кога зборам дека Милан може полесно да поднесе сега да не освои. Си живееме во филм дека допрва овој тим, со се нови засилувања ќе биде подобар и ќе достигне зенит, додека за Интер се очекува или барем ние очекуваме обратен процес. Колку што гледам и меѓу вас доминира таков наратив за Интер.

Е сега, што ќе биде и колку ќе се реализираат овие очекувања е друг муабет.

4) А и кога зборам за Интер најмногу го истакнувам Инзаги. Се уби од плачење од февруари, а уште од првиот натпревар со Лече се виде колку му значи сега да освои.

5) Кај Наполи навивачите. Наполи, Марсеј, Сплит, се специфични средини кога се работи за фудбал. Сигурен сум дека моментално нема град, навивачи во Италија што повеќе ја посакуваат титулата, ја очекуваат и што поемитивно поминуваат низ тоа.

Така да, рано е у 12то коло да се прогласува шампион било каде, поготово па кога станува збор за екипа што 40 години нема титула.

Не ги прогласив за шампиони, туку за главни фаворити.

Таман работа да е завршена сезоната. И сите се надеваат, не само Милан, Наполи, Интер, туку и Лацио, Аталанта, па дури и кај Јуве постои некоја надеж. Да ве тепаат сега, веднаш ќе се свртат работите и очекувањата.

И уште нешто што ми се врти во глава во последно време...

Доста реална опција ми е и дека некој што не очекува, здраво ќе го изеде за ЛШ, а притоа можеби тоа и да не биде Јуве. Можеби навистина наполи влезат во некоја криза, од која ќе немаат сили да излезат добро. Интер одвај преживеа овој период, на крај остана во борба за титула, а многу малку фалеше натпреварите со Торино, Сасуоло, Фиорентина да отидат во друг правец, што ќе значеше и грчевита борба за ЛШ, можеби промена на тренер, лоша атмосфера... Сега делуваат како тој период да е позади нив. Милан еден период ми делува како озбилен тим, што дури би можел да игра и со подобрите во Европа, друг период игра толку лошо, колку што ниту еден друг од овие што се на врвот не може да изигра против послабите клубови. Можеби најмногу го гледам, па и нивните слабости ми изгледаат најголеми, но најнесигурни ми се кога играат со долниот дел од табелата. Наполи, Интер, па и некои други, ми делуваат дека порутински ќе можат да освојуваат бодови против такви клубови.

Последно уредено:
Марли, шампионот вчера што направи?

tenor.gif

Што е со бузиве на братов? Ко да исекле дел од гзот на бабун и му го сошиле испод нос...

Прегледај го приврзокот 349952
Овој и некој како Балотели утре ќе му отидат на некој италијанец да му објаснуваат дека се автохтони и дека античките Римјани биле црнци, а итаљанците ги опресирале и ги колонизирале во сред Италија.

Толку беше силата на Удинезе.... 6 утакмици по ред немаат победа, битно извадија опстанок у првите кола да не се мучат све на крај [emoji28][emoji1787]

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Толку беше силата на Удинезе.... 6 утакмици по ред немаат победа, битно извадија опстанок у првите кола да не се мучат све на крај [emoji28][emoji1787]

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Битно Мурињо 4 комадиња го почастија :jeeee:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom