Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
од кај сте толку сигурни дека Интер лесно ќе го тепа Емполи? и тие знаат да се незгодни, Интер апсолутно ништо не игра во поседно време, со глумата на Џеко дојдоа до победа против Удине, мислам дека можат Емполи 1-1 да изиграат со нив. или 0-0 . ( Патрик Кутроне, детето на Милан да им го зачука убаво хехе).
А тоа дека се зависи од Милан, се слагам.. да се е во нивни раце, сега ако не земат титула не знам стварно кога ќе имаат подобра шанса..
Абе озбилни сте со ова "глумата на Џеко"?
Па види ја снимката од пеналот и реакцијата на Пабло Мари. И самиот беше свесен дека го поткачи и после откако судијата остави да продолжи играта стана овој одма.

Screenshot_20220503-093532_Twitter.jpg

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
мене не ми се виде на снимката ко пенал, без гајле ќе им дадат и со Емполи и таман +3 поени ќе лапаат.

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.250
Абе озбилни сте со ова "глумата на Џеко"?
Па види ја снимката од пеналот и реакцијата на Пабло Мари. И самиот беше свесен дека го поткачи и после откако судијата остави да продолжи играта стана овој одма.

Прегледај го приврзокот 330999
Тоа е цел муабет, на играч на Интер да го покачат и одма им се суди пенал.
Колку ситуации имаше за Јуве сезонава кои се слични на ова па не свирнаа.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Колку?
Ајде дај да видиме бар една ситуација каде на ваков фаул Јуве не добил пенал.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
10.166
Епа значи свирнале праведен пенал пошо бил поткачен, ама за Јуве не суделе такви?
Пошо по првичниот твој пост, добив впечаток дека не било пенал..

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.250
Епа значи свирнале праведен пенал пошо бил поткачен, ама за Јуве не суделе такви?
Пошо по првичниот твој пост, добив впечаток дека не било пенал..
Според мене не е, јас да сум судија додека не му откорнат нога не свирам пенал.
Само критериумиве им се ден и ноќ на судииве, нема никаква појдовна точка од која се натака е пенал се испод тоа не е.

Тотално различно за сите тимови.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
не знам за Јуве ја, ама за Торино тогаш кога не им судеа пенал чист криминал, 2-0 ќе беше.. интер си се врати на 1-1 у 92ра Алексис Санчез дае, мртов играч пет години е ама битно тогаш даде, кога не треба.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Абе се создава слика тука дека интерашите плачат највеќе ама никој од интерашите не плачеше за овој момент со Болоња.

Ова е кога Интер изгуби посед и после ова Болоња го постигна израмнувачкиот гол.

Тука што имаше елементи за црвен а Тео не доби ни жолт, исто - штама.

Ама да, Интер го местеле да освои. :kajgana:

Да беа овие ситуации на штета на Милан, тука веќе ќе беше испишана петстотата страна.

И она на Тонали со Ачерби, да беше Лаутаро ќе бараа црвен и пет меча суспензија. Секако не мислам дека имаше фаул дека Ачерби и онака паѓаше, само сакам да ја доловам поентата за одредени росоњери (па и некои јувенташи) на темава.

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.250
Немој со овие видеа пошо цела тема ќе наполниме, што све е судено а што не е, нека си среди сојузот таму нека направи критериуми кои мора да се запазат, дали бил Интер, дали Емполи.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Тука што имаше елементи за црвен а Тео не доби ни жолт, исто - штама.

Стварно не сакам да коментирам пенали, мислам дека темата е исцрпена веќе и откако дојде ВАР-ов хаос е со критериумите ама за ова видео од Хернандез што го имаш стаено ако ја гледаше утакмицата ќе знаеше дека Фио требаше да е со играч помалку уште од 20-та минута.

Малех или како и да се вика, со жолт картон напраи уште едно 3-4 фаули од кој еден беше уште полошо забивање лакт во фаца од ова.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Немој со овие видеа пошо цела тема ќе наполниме, што све е судено а што не е, нека си среди сојузот таму нека направи критериуми кои мора да се запазат, дали бил Интер, дали Емполи.
Па тука лежи проблемот - судиите, сојузот. Имало грешки на сметка на Интер, на сметка на Јуве, Милан, Емполи, Торино...
Поентата е дека ниту еден тим не добил огромна помош за да речеме дека судиите се наклонети према некој.
Ама ова со Џеко да кажеш дека е глума, е во најмала рака патетично. Чиста победа за Интер. Исто како онаа со Милан во купот ама пак тука се пишуваа реферати.

Стварно не сакам да коментирам пенали, мислам дека темата е исцрпена веќе и откако дојде ВАР-ов хаос е со критериумите ама за ова видео од Хернандез што го имаш стаено ако ја гледаше утакмицата ќе знаеше дека Фио требаше да е со играч помалку уште од 20-та минута.

Малех или како и да се вика, со жолт картон напраи уште едно 3-4 фаули од кој еден беше уште полошо забивање лакт во фаца од ова.
Да, се сложувам. Добро ми текнува на ситуацијата и мислам дека судијата му прости.
Јас немаше ова со Тео да го постирам воопшто да не прочитав Јанкоф дека тропа глупости за Џеко. Секако тоа не беше одлучувачки за мечот туку грешката на голманот на Фиорентина.
Сакам само да покажам дека интерашите не плачат тука до тој степен како што некои членови сакаат тоа да го претстават. Имаат многу грешки сите судии ама да се форсира муабетот дека Интер го местат, а Интер изгуби водство за титула (многу можно и титула) на три кола пред крај, е во најмала рака глупо. Тим кој го "местат" нема да се моли на Верона, Аталанта и Сасуоло туку ќе има 10 бода предност.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Да, се сложувам. Добро ми текнува на ситуацијата и мислам дека судијата му прости.
Јас немаше ова со Тео да го постирам воопшто да не прочитав Јанкоф дека тропа глупости за Џеко. Секако тоа не беше одлучувачки за мечот туку грешката на голманот на Фиорентина.
Сакам само да покажам дека интерашите не плачат тука до тој степен како што некои членови сакаат тоа да го претстават. Имаат многу грешки сите судии ама да се форсира муабетот дека Интер го местат, а Интер изгуби водство за титула (многу можно и титула) на три кола пред крај, е во најмала рака глупо. Тим кој го "местат" нема да се моли на Верона, Аталанта и Сасуоло туку ќе има 10 бода предност.
Класика е тој муабет со години на темава, има поединци што така гледаат на фудбалот и поготово сега со ВАР и судење све и свашта доаѓа до огромни дискусии за ништо.

Пример за мене е океј да се збори за пеналот што не беше досуден кога Ранокија направи онаков фаул и буквално го отцепи Белоти ама за ова на Џеко мислам дека нема што да се бара игла у сено.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Пример за мене е океј да се збори за пеналот што не беше досуден кога Ранокија направи онаков фаул и буквално го отцепи Белоти ама за ова на Џеко мислам дека нема што да се бара игла у сено.
Или фаулот на Мората против Сасуоло со две раце кој беше преиначен во нужна одбрана. :pos:
Ок мала шала, идам да се напијам кафе додека не се вклучиле зебрите. :)

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
хахахахахахахахаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
ајде го сопнува, нека биде така, иако не е.
Уште од сега ви кажувам, Интер ако не води со Емполи до 70та, ќе им судат пенал пак.
Сакаш да кажеш дека ти си задоволен од играта на Интер и без пеналот?
Еве го спомнуваш мечот со Милан у купот, ајде нека победија тогаш да, ама играта е во најмала рака катастрофална и на Интер а и на Милан до негде( немаат завршница, ја имаат играта у просек по 15 шута у гол имаат у последниве мечови.).. за судењето стварно ми е мака да коментирам што све се суди, а што не.. да премногу е напишано во темава за пеналите и нема више да пишувам, зашто ПРЕКУ КУР МИ Е од судење непостоечки пенали, едноставно е, тоа што се судеше за јуве пред 3 години, сега се суди за интер, до толку е просто.
Тоа што го играше јуве пред 3 год, сега го игра интер, дури и полошо.
Очи ме болат кога ги гледав интер последен пат, исто и за јуве и милан важи, ОЧАЈ од фудбал, падната лига, скапано судење.. и после се чудите зашто дури португалска лига ги стига у рејтинзи, па ќе ги стига нормално..

D

dobramuzika

Гостин
Или фаулот на Мората против Сасуоло со две раце кој беше преиначен во нужна одбрана. :pos:
Ок мала шала, идам да се напијам кафе додека не се вклучиле зебрите. :)
Пази Зебра!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom