Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Некој луѓе 9 години уживаат во титули на тимот за којшто навиваат, другите за жал имаат по еден до два дена во годината да шпартаат по темава и да објаснуваат како тоа Јувентус бил тиња, spot the difference. Продолжете со дебатите и со надежта како Јувентус ќе тонел :) .

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Човекот со најголемите фрустрации и комплекси во последните осум години.
110302_gallery.jpg

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
Не знам кои се тие грешно повлечени потези? Целите на Јувентус се исти, од наредната сезона ќе бидат надградени, а успесите до сега се слични на оние кои беа претходно и додека беше семоќниот Марота.
Реал 10 години по ред беа елиминарни у 8мина финале, па голем кур. Лш е, нок аут фаза, се може да се случи, лани Рома ги ишљака Барса им ја сврте, се вратија од најмртвите. Секој секого може да победи, ништо на никој не му е гарантирано. Баерн 25 години чекаше да освои ЛШ, а претходно освои 3 по ред во 70тите ми се чини.

Се фаќам за Интер исто како ти што се фаќаш за Јувентус. И не е некој прогрес да потрошиш 150 милиони и да го донесеш вториот најскап тренер во Европа и да не можеш да поминеш групи. Абе не ме интересира дали ги потрошил на 1 играч или на 15 битно, потрошил толку. Убедливо најмногу од сите екипи во Италија, ама џабе, успехот недостига, колку и да негираш и сами они си знаат дека сезоната им е неуспешна, минорен напредок, премногу средства вложени, а многу поголеми очекувања. Затоа Конте после секој пораз има тантрум у прес сала јавно го критикуваше после Дортмунд, ради добрата работа на марота :tvg:
Ги покри марота со Хакими, да ама тоа е од оваа сезона, пак сега ќе потроши нови150 милиони, ако не и поише, ама догодина кој ке ти биде изговорот? Или пак ќе речеш абе супер сие иаме напредок, поминавме групи у последно коло на боље гол разлика?

Смешно е да збориш за мртвите играчи на Јувентус коа два пати ги измочаа живите играчи на Интер. Не знам, какви се такви се, 2 пати победи Јувентус и као за инат или не сеедно, тие две утакмици беа најдобри на Јувентус, а Сари 2 пати му одржа лекција на Конте.
Aha, da, golem kur za real bea tie eliminacii i toa sto bea u senka na barsa i pep : )))))
Kolku samo se lazes i se tesis breeeej duri i tragicno izgledas veke.
Do vcera tuka zborese deka ne se zamaras so serija A, deka LS ti bilo prioritetno, sea teras sosem sprotiven muabet i se tesis ko nisto strasno da se ovie zadnji 2 godini na juve u LS kade imaa igrac koj prasanje e dali nekad pak bi imale, Ronaldo.

Vsusnost aposlutno so nisto ne go demantiras faktot deka se potonati bajagi posle Marota, ova sto se fakas za inter i provociras perfidno e dovolen pokazatel za toa.
Ja sum svesen na koe nivo se vo momentov inter u fudbalot, i na koe bea pred da dojdat Suning a potoa i Marota, i svesen sum deka uste dosta rabota treba za da dojdat do nekoe sampionsko nivo, ama ti ocigledno ne si svesen deka Juve e istisnat od fudbalskiot krem u fudbalot, faktor nula, dekor i nisto poveke vo LS, mackina kaslica za Lion u momentov. Ako toa bile celite na juve, ok, super, da se nadevame deka ke prodolzat so istoto tempo i slednata godina.
Автоматски споено мислење:

Човекот со најголемите фрустрации и комплекси во последните осум години.
Прегледај го приврзокот 261749
110302_gallery.jpg

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.792
Поени од реакции
3.865
Aha, da, golem kur za real bea tie eliminacii i toa sto bea u senka na barsa i pep : )))))
Kolku samo se lazes i se tesis breeeej duri i tragicno izgledas veke.
Do vcera tuka zborese deka ne se zamaras so serija A, deka LS ti bilo prioritetno, sea teras sosem sprotiven muabet i se tesis ko nisto strasno da se ovie zadnji 2 godini na juve u LS kade imaa igrac koj prasanje e dali nekad pak bi imale, Ronaldo.

Vsusnost aposlutno so nisto ne go demantiras faktot deka se potonati bajagi posle Marota, ova sto se fakas za inter i provociras perfidno e dovolen pokazatel za toa.
Ja sum svesen na koe nivo se vo momentov inter u fudbalot, i na koe bea pred da dojdat Suning a potoa i Marota, i svesen sum deka uste dosta rabota treba za da dojdat do nekoe sampionsko nivo, ama ti ocigledno ne si svesen deka Juve e istisnat od fudbalskiot krem u fudbalot, faktor nula, dekor i nisto poveke vo LS, mackina kaslica za Lion u momentov. Ako toa bile celite na juve, ok, super, da se nadevame deka ke prodolzat so istoto tempo i slednata godina.

Прегледај го приврзокот 261750
Абе седи не ме засмејувај, било каков субјект од Интер да ми збори за успех и крем, успех не сте виделе со очи 10 години, сте забораиле како изгледа успех. Имаше табела една пред некој ден, за 10 години освен Јувентус кој што освоил, милан има 2-3 титулчиња, Лацио, Наполи, интер компир. Една титула не виделе, порано се органзирише оноа трофео тим или како и да беше по 45 мин, па ви попуштаа со милан, бар таму да видите титула, сеа и тоа го укинаа па се радуваате на успех, супер успех иаме, не поминавме групи ама самото учество е рамно на титула, ти ќе ми кажуваш за крем и успеси. Прва цел ви е намалување на тоа гапот со Јувентус, појдовна точка за све ви е Јувентус, пред сезона трљате раце се лактате со другине екипи, ние да бидеме втори добро е, само да не бидеме трети, за поише ни у сон не размислувате, ситна боранија за Спарта Прага, на вас тактика се тренира у групна фаза.
Супер терајте си вашата визија, само пак ке те прашам што ке ти биде догодина изговорот, со нови 150 милиони потрошени?

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Што ако испаднале од седмо пласиран тим од Франција,битно е да учествува.
Се уште се први во Италија и втори во универзумот.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Што ако испаднале од седмо пласиран тим од Франција,битно е да учествува.
Се уште се први во Италија и втори во универзумот.
Што има врска ако Милан испаѓа од ЛЕ од Бетис и Дуделанж, битно е дека завршиле 6 у Серија А односно го поправиле за едно место ланскиот успех.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Кога шетал Исус по земјава, Не си ни бил роден кога се десило ова.

Кога шетал Исус по земјава, Не си ни бил роден кога се десило ова. Сега ви се реалност порази од Бетис, Дуделанж, Вердер и сл рекреативни екипи.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
Абе седи не ме засмејувај, било каков субјект од Интер да ми збори за успех и крем, успех не сте виделе со очи 10 години, сте забораиле како изгледа успех. Имаше табела една пред некој ден, за 10 години освен Јувентус кој што освоил, милан има 2-3 титулчиња, Лацио, Наполи, интер компир. Една титула не виделе, порано се органзирише оноа трофео тим или како и да беше по 45 мин, па ви попуштаа со милан, бар таму да видите титула, сеа и тоа го укинаа па се радуваате на успех, супер успех иаме, не поминавме групи ама самото учество е рамно на титула, ти ќе ми кажуваш за крем и успеси. Прва цел ви е намалување на тоа гапот со Јувентус, појдовна точка за све ви е Јувентус, пред сезона трљате раце се лактате со другине екипи, ние да бидеме втори добро е, само да не бидеме трети, за поише ни у сон не размислувате, ситна боранија за Спарта Прага, на вас тактика се тренира у групна фаза.
Супер терајте си вашата визија, само пак ке те прашам што ке ти биде догодина изговорот, со нови 150 милиони потрошени?
Ama bitno sme videle, znaeme kako e, ti uste ne, taka da ima (golema) razlika.
Bi odbral uste 100 godini da ne osvojat titula, taka ide zborot, samo za da ne gi gledam barem edna sezona u B liga, zaedno so nivnoto renome. :tvg:
Cim toa ste uspeale da go preziveete ko navivaci plus stagnacija od 8-9 godini bez titula, ova e pickin dim, ili togas ne si se zamaral za juve :))). Ja sekoj uspeh sto go nudi fudbalot od aspekt na eden fudbalski klub go iam doziveano, ti seuste ne, a ko kapak si prosvedocil i na eden sram koj u niedna varijanta ne bil, e, i ke bide tipicen za eden golem fudbalski velikan.

Ednostavno e, titulite vi gi mocame :tvg:, zal mi e sto retko koj ve percepira ko nesto wow u fudbalot, kolku i da sakate ovajno da e toa slucaj.
Sekoja ekipa sto dominirala u svoe prvenstvo nesto nalik na juve, ostavila beleg i vo Evropa, Junajted, Real, Barsa, Milan, Inter, Baern. Samo eden klub istapuva od ova, '' golemite '' juventus,i samo nivnite fanovi se cudat zasto e toa taka. I vcerasniot mec megjudrugoto vi iscrta zasto e toa slucaj, penalot sto bese svirnat kontra lion, i za lion, prviot slucaj, de ligt 10 ima napraveno takvi u italija, nedosudeni, vtoriot slucaj, takov penal protiv Juve nikad nema da svirnat u Italija narocito ne vo golem natprevar.
Tret slucaj, placenjeto i blamiranjeto zasto cist penal real dobile u 90ta minuta, potsvesno znaejki deka toa u Italija nikad nema da bide svirnato kontra juve, ako toa za niv bi znacelo poraz ili remi vo golem natprevar.

Koga ke se naviknes na takvi tretmani u 38 utakmici u liga, ko nesvirenje penali, pokloni od penali, fauli, crveni kartoni, nedavanje crveni kartoni, nepriznavanje na gol na protivnik iako topkata e 2 metra u gol, cudno ti e u normalni okolnosti da igras fudbal, makar bilo toa i protiv lion i ajax. :cenzura: Neka probaat da izdejstvuvaat ist tretman za site klubovi u prvenstvo, koga e u prasanje sudenje, mozebi togas polesno ke im bide igranjeto vo evropa, who knows.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
@Syn Интересно е како ги прикажуваш само овие две сезони за неуспешни во ЛШ мислиш со Марота секоја сезона освојувале. Не дека немале вакви работи и со Марота, под негово водство се дешавало испаѓање по групи од Галатасарај,па после и во ЛЕ од Бенфика кога финалето се играше во Торино. Очигледно е дека има проблеми моментално во клубов што треба да си ги решат. Али далеку од тоа дека со Марота освајале ЛШ,па сеа распад им се дешава со елиминацијава од вчера. И со Марота и без него истите титули се освоиле овие две сезони. Марота си отиде ради Роналдо,али тоа му беше најдобар потег на Паратичи колку и да сакаат некои да го прикажат како неуспех и џабе фрлени пари поради неуспехот во ЛШ.

Паратичи и Недвед си имаат кривица за некои трансфери во последниве две сезони. Иако она full of unsellable old players on huge wages e делумна вина на Марота кој купи доста вакви играчи,а му го продужи договорот на Кедира пред да си иде и иди продај го сеа него и Коста кои зимаат по 6м по сезона,а цела сезона се повредени.
Иначе Конте и Алегри претходно беа избор на Ањели,а не на Марота. Само Сари беше избор на Паратичи,па ништо чудно што е вака брзо му даде отказ Ањели,за сеа да искачаат шпекулации и за можна смена на Паратичи во пакет со него.
10 години доминирање на чизмата и никако да си дел од европскиот фудбалски крем константно ко секоја нормална голема екипа што би била, i wonder why.
И Сити и ПСЖ доминираа и доминираат во Англија и Франција со фрлени грдни пари,па истиот успех го имаат како Јуве во ЛШ.Така да ако глеаме по успесиве во европскиот фудбалски крем се само Барса,Реал и Ливерпул( од лани) кои освојуваат ЛШ овие 6-7 години.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.411
Јувентус што има downgrade овие 2 сезони, има и тоа како. Не може да се негира ова, сезоните 18/19 и 19/20 се далеку послаби во однос на периодот претходно.

Ама една работа и вие мора да признаете, особено фановите на Интер.

Фактот што ваков паднат и слаб Јувентус 2 пати сезонава го избриша подот со Интер, фактот што Интер со сериозни трансфери и со Конте не успеа да го освои Скудетото и да ја прекине доминацијата, мора да пече и да тежи. Особено ако земеме во предвид дека Ањели има пари да фрли 200 милиони и пак да отиде чекор напред, па шансата од оваа сезона да не се повтори.

Поштедете ме од Дарко Уфо муабети, со судии и глупости, знаеме дека се далеку од утеха.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
@JUVE_Ultras
Potezite sto se vlecea bea krajno amaterski, ne znam kako drugacie da ti objasnam, ama koga zimas trener ko Sari, koj nema apsolutno nisto golemo u kariera osvoeno, a pritoa go brkas alegri, logicno e da izdejstvuvas da gi ima najidealnite uslovi za toj negov eden edinstven sistem sto znae da go igra, i toa takodze bese jasno uste pred da dojde.
Ova e poteg sto marota apsolutno nikogas nemase da go izdejstvuva vo juve, ko prvo alegri apsolutno nikogas nemase da bide nogiran za da dojde sari.

Siti inace imaat razretcena dominacija, osvojuvaa tituli lester, celzi i sea liverpul, ama vo globala so roster i igra ako nisto drugo vazat za ekipa koja e favorit za LS, juve zadnji 2 godini ne e toa, narocito sezonava. Siti osvoija 2014, pa do 2018 ne, za da osvojat 2 u niza sto im se jedini back to back tituli i eve pak liverpul da im zeme titula. Tesko momentalno u anglija da vospostavis dominacija koja bi traela 4-5 sezoni.
Kako i da e aludirav poveke na timovi so nekoe renome i pobogata istorija, sto vazat za giganti u fudbalot so godini, City uste se vo faza da stanat eden den takov klub, a PSG i francusko ne mi se ni komentiraat najiskreno, se osvrnuvam samo na golemite prvenstva, germansko, spansko, anglisko i italijansko.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Многу добро се сеќавам Роке Јуниор го замени Костакурта во одбраната негде во 70 минута но многу набрзо ја повреди задната ложа но Анчелоти веќе ги направи сите три замени и Јуниор остана да игра кривејќи без една нога во одбрана но за жал и тогаш не можевте гол да дадете.
И тогаш Јуве беа први во Италија,Милан втори или трети но ЛШ беше и сеуште е само сон за Јуве.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628

Кога шетал Исус по земјава, Не си ни бил роден кога се десило ова. Сега ви се реалност порази од Бетис, Дуделанж, Вердер и сл рекреативни екипи.
Чекај чекај малце прееска збориш ти од 92 навиваш за јуве и се сеќаваш на титула лига шампиони и тоа ти беше аргумент ама 2003 било кога исус шетал по земјата и не се важи. Почна да бладаш. :pos: :pos: :pos:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Многу добро се сеќавам Роке Јуниор го замени Костакурта во одбраната негде во 70 минута но многу набрзо ја повреди задната ложа но Анчелоти веќе ги направи сите три замени и Јуниор остана да игра кривејќи без една нога во одбрана но за жал и тогаш не можевте гол да дадете.
И тогаш Јуве беа први во Италија,Милан втори или трети но ЛШ беше и сеуште е само сон за Јуве.
Никако не е сон за Јуве затоа што ја имаат освоено. Џабе форсирате муабети дека никад нема да ја освојат сите вие што сте родени после 2000та.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom