Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Спомнав и погоре, за пари го бива, ама бар да гради тим да му ебем, не само у џеп да ги става со Таре, им ебам тоа мафиозите..

Тоа е друг муабет, мислим дека и моментално најдобрите екипи од Италија неможат да ги задржат најдобрите играчи кој ќе чукна Сити, Псж, Реал и Барса на врата.
Мислиш да дојде некој од овие со 150 милиони евра одштета и 12 милиони годишна плата Интер и Јуве ќе може да ги задржат Дибала и Икарди и нема да ги продадат ?

Мене ми беше муабетот за (не)реалната цена за Сергеј, и мое мислење дека истата е апсолутно реална, и апсолутно верувам дека Лотито одбил 70 мил, човекот је бизнисмен пар екселанс, иако на моменти е хазардер и знаело тоа да му се одбие од глава како кога одби од Јунајтед 45 милиони евра за Андерсон, ама у повеќето случаи си ја знае работата.
А Лацио е таква екипа, и реално со 140-150 милиони ќе немаат зима едно 3-4 сезони

А Лацио е таква екипа, и реално со 140-150 милиони ќе немаат зима едно 3-4 сезони
Само да забележам дека Лацио со Лотито е таква екипа, јас кога почнав да ги следам со Серџо Крањоти на чело, ептен шампионски амбиции имаше тимот..

Само да забележам дека Лацио со Лотито е таква екипа, јас кога почнав да ги следам со Серџо Крањоти на чело, ептен шампионски амбиции имаше тимот..

Тоа време калчото беше толку јако што првите 7-8 екипи у Италија имаа ептен шампионски амбиции

^ Па добро, мене поише ми беше муабетот за вложувањата во тимот и во играчи шо ги праеше Крањоти во споредба со мафиозов сеа..

^ Па добро, мене поише ми беше муабетот за вложувањата во тимот и во играчи шо ги праеше Крањоти во споредба со мафиозов сеа..

Па да де, калчото беше еквивалент на денешната премиер лига по моќ, и финансиска, и менаџерска и ред други работе.

Ги имаше Јуве, Милан, Интер, Рома, Лацио, Фиорентина, Парма

Па да де, калчото беше еквивалент на денешната премиер лига по моќ, и финансиска, и менаџерска и ред други работе.

Ги има и сега бе, со исклучок на Парма :icon_lol:

Се сеќавам со другарче глеавме кај мене едно дерби на Сан Сиро, кога Анчелоти ви беше тренер, водевме 2-0 на полувреме, во второ израмнивте, на вториот гол стана другаров и лупна бокс у двоседот, двоседот се преврти наназад и лупна у цвеќињата партал направи таму позади, абе фацата у тие две секунди му беше priceless, од невероватна возбуда до изваденост од памет за бељата :D Му реков, седи брат, после ќе чистиме.. ќути не изгубивме на крај, иначе ќе чистеше сам..

Ни оддалеку не е, затоа што овие пари лапаат од буквално се додека во златната ера на калчото овие клубови што ги спомна зависеа од исклучиво од парите на хоштаплери како Берлускони, Морати, Крањоти, Чеки Гори, Taнци и останата банда преваранти. Додека другите се отвараа ко Азија овие си дремеа и умреа од смрт после прва глобална финансиска криза и нови услови во фудбалот, некои и порано. Единствено Јувентус успеа да се прилагоди и тоа му требаа добри 4-5 години, веројатно Шмондонико и ШиТреа подобро знаат хехехехехехехехехе

^ Абе шо ти е, според Вики - Sergio Cragnotti is an Italian entrepreneur and author :kuracc:

Шала на страна, без разлика шо е (бил) коруптивен бизнисмен, му го донесе на Лацио второто скудето, го донесе Свен Горан Ериксон на место на Земан, и да не зборам за играчите од таа генерација.

1315474030cragnotti_1.jpg

cragnotti-nedved_orig.jpg

Ни оддалеку не е, затоа што овие пари лапаат од буквално се додека во златната ера на калчото овие клубови што ги спомна зависеа од исклучиво од парите на хоштаплери како Берлускони, Морати, Крањоти, Чеки Гори, Taнци и останата банда преваранти. Додека другите се отвараа ко Азија овие си дремеа и умреа од смрт после прва глобална финансиска криза и нови услови во фудбалот, некои и порано. Единствено Јувентус успеа да се прилагоди и тоа му требаа добри 4-5 години, веројатно Шмондонико и ШиТреа подобро знаат хехехехехехехехехе

Не зборим за изворите на финансиската моќ на газдите туку стриктно за кешот што го имале на располагање. А го имале највише тој период, ко сега англиските екипи

Agnelli:"Moj se deda borio da Juventus pre stigne do trece zvezdice na dresu nego milanski klubovi do druge.Ja se borim da pre stignemo do cetvrte nego oni do druge".
26167525_1139446476191421_7394011306132364931_n.jpg

Andrea pisa po kinesku plastiku :misticen:

Море покриминални сопственици од Вашите и миланските нема... Чисто перење пари ...
Сладоледџија Катица Јанева
Сладоледџија Зврлевски
Сладоледција Фетаи
Сладоледџија Ленче

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom