Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
DRQCodCWkAIztuk.jpg

Важно Интер има 1 пораз во 17 утакмици. ;):cool:
ama sea bubreg bi dal da ste na pozicijata na inter na tabela, a inter da e tamu kade sto e milan, so 1 osvoen bod i 5 primeni gola od dvete najslabi ekipi u serija a, do dusa ednata e najslaba u istorija na postoenje na ligava. ;):cool:
tek togas kaj ke vi bese krajot u pm, posle wearesorich samobendisanosta u juni. :rolleyes:

ama sea bubreg bi dal da ste na pozicijata na inter na tabela, a inter da e tamu kade sto e milan, so 1 osvoen bod i 5 primeni gola od dvete najslabi ekipi u serija a, do dusa ednata e najslaba u istorija na postoenje na ligava. ;):cool:
tek togas kaj ke vi bese krajot u pm, posle wearesorich samobendisanosta u juni. :rolleyes:

Па тоа ми беше и поентата. :D Гледам вчера пола форум дошол во темава да пише за поразот на Интер, а они реално беа во фантастична серија од 16 натпревари без пораз, плус одиграни сите дерби натпревари, плус 3 гостувања кај Рома, Наполи и Јуве во тие 16 утакмици. Реално ни најголемите оптимисти не се надеваа на вакви резултати, но воспостави Спалети еден многу добар систем и ако ја истурка до крај работата како и до сега се може да биде. Проблем би можел да се јави заради непостоечката клупа, но и тоа е нешто што се средува, и тоа уште сеа во јануари.

Ни се смееа миланезиве за тоа како не ограбиле за Де Шиљо и како ни го украле за бадијала Бонучи.. Де Шиљо по лошиот старт и повредата на почеток од сезона еве го си гази веќе некое време и си обезбеди стартно место у Јуве. Бонучи од друга страна кловн го прави кој ќе стигне... :icon_lol:

Мераци.

Па тоа ми беше и поентата. :D Гледам вчера пола форум дошол во темава да пише за поразот на Интер, а они реално беа во фантастична серија од 16 натпревари без пораз, плус одиграни сите дерби натпревари, плус 3 гостувања кај Рома, Наполи и Јуве во тие 16 утакмици. Реално ни најголемите оптимисти не се надеваа на вакви резултати, но воспостави Спалети еден многу добар систем и ако ја истурка до крај работата како и до сега се може да биде. Проблем би можел да се јави заради непостоечката клупа, но и тоа е нешто што се средува, и тоа уште сеа во јануари.
a dobro, izvini ali pogresno te sfativ, iako cudno mi bese zaso gleam za milan sto pisuvas na tema kaj vas.

inace gore dole se slagam so tebe, u princip poveketo navivaci na inter i tuka na forumov i nadvor od nego svesni sme u kakva situacija e timov sezonava, rezultative doagaat po leto od koe site bevme nezadovolni kako pomina, taka da prijatno iznenaduvanje e ova i za nas.
Ja kazav uste letoska, timov moze do LS bez problem, bev spremen i u brisenje akaunt da se kladam, ama ne i za titula, letovo da se realiziraa najavite mozebi ke imavme tim i za takvo nesto, vaka treba apla da se poklopat kockite sto ne veruvam deka ke bide slucaj, juve premnogu otskoknuvaat u kvalitet, plus imaat i jak trener, treba apla da im se desi nekoj vnatresen raskol pa da tonat.

Kolku inter se kadarni za titula se vide sea, posle igranje u tek na nedela, nema veze seloto, 120 min se trosea klucnite igraci, a sea mislam deka i pred lazio so milan treba kup da igrame :), mamicata.

Интер за да биде кадарен за титула ќе треба уште 2-3 солидни засилувања зимово да напраи пошто стварно клупата им е никаква. Ако напраат некој добар трансфер ондак може и да се надеваат на титула. Со овој ростер шансите се минимални. А овој срам на Милан ништо не го пере треба чудо да се случи во ЛЕ па некако да ја спасат сезонава ако се може. Ама сами се си криви. Го оставија предолго Монтела на клупа, беа без кондиционен тренер скоро 3 месеци и си плаќаат сеа казните. Ова што го ставија Гатузо може им е уште една грешка ама па нема некој слободен солиден тренер, а и да дојде нема да може ништо посебно да напраи. Вака бар на лето да се обидат некое име на клупа да донесат што си ја знае работата. Ростерот не е толку лош колку што се резултатите. Физичка спремност е најголем проблем. На сите наптревари до сеа како лесно ги претрчуваат тоа е страшно. Најлош физички спремен тим е Милан општо во европа.

@џимеј криво ми е пацо шо не ви даде голче :(
брат денот ми почна со лајкање слика на пацо, човекот одамна немаше постирано слика се засекирав да не е болен нешто, али добро е :)

Колку што беше и е неочекувано од сите овде интер да го доживее првиот пораз против Удинезе у 17то коло (иако овие Удине вчера си одиграат топ, се оправија ептен со Одо, мора да се признае) после паметни и одлично изиграни дерби утакмици, толку е и за сите нас на темава изненадување што Милан испадна вакво дно сезонава.
Реално да збориме... Сите очекувавме (и вие очекувавте) дека Милан рамноправно ќе се бори за 2/3/4 место, муабетите за титула искрено беа одраз на моментална еуфоричност како последица од запоставеноста на клубот и фрлањето одеднаш толкави пари за трансфери после неколку сезони ценкање, позајмици и free agents. Не ме заебавај, екипава неможе да е толку слаба како што покажуваат резултатите. Неможе бе играчи кои до пред 9 месеци беа меѓу подобрите у лигава одеднаш толку драстично да опаднат. Но тоа беше резултат на несреќни околности, лоша координација и план на монтела, ќелавкото и мирабели... како и да е, Милан сезонава игра без тренер, односно без добар тренер кој ќе има цел и визија. Тука, претпоставувам е најголемиот проблем.
А и фактот што Мирабели и Фасоне се тазе поставени директори кои се со (претпоставувам) оскудно фудбалско познавање и искуство за таков врел костен, и како резултат на тоа премногу дадоа доверба у погрешен човек околу засилувањата на терен,и премногу пари не кошта(ше) Монтела. Иако се гледа дека дечките имаат одлични преговарачки вештини (што покажаа летово) и реално си го завршија својот дел, но се тоа е џабе кога пак ќе кажам - дадоа преголема доверба кон аеропланино.
Сезонава отиде у неповрат, освен минијатурните шанси кои ги имаме со ЛЕ да ја извадиме сезонава. Да идат all in на тоа натпреварување. Иако, тешко и тоа да се случи. Она што ме мене лично многу секира околу клубот е финансиската состојба, Кинезите, ФФП, разните новинарски статии за Кинезите.
И да не заборавиме, секој клуб и од Италија и од другите лиги имале тотално промашени трансфери и цели трансфер периоди. Реал, Сити, Челзи, Барса... станаа тоа што се денес преку континуирани вложувања секој трансфер рок по 150 милиони ГОДИНИ НАНАЗАД. И сосем нормални беа оние реакции летово од наша страна (до одредено ниво, се разбира) околу очекувањата за сезонава. А и не почнавме нешто претерано лошо. Си игравме ЛЕ сосема пристојно у август/септември, првите неколку утакмици у лигата беа и повеќе од океј ко за почеток на тим составен од 6/7/8 нови првотимци. Од лацио навака нештата тргнаа у ептен погрешна насока...

Како е можно ваква интервенција да не види некој бе, ова е за црвен и пенал, како голман одбрани :facepalm:

Ау Аталанта-Лацио каква утакмица по првите 25 минути :cuc: Папу Гомез си ги вози како сака одбранбените на Лацио,одлична асистенција имаше кон Иличиќ за вториот гол..а и СМС каков гол стегна сеа..секоја чест

Како е можно ваква интервенција да не види некој бе, ова е за црвен и пенал, како голман одбрани :facepalm:
Затоа што ВАР му има донесено бодови на Интер годинава луд, што ти е топ си е ВАР не бладај. :);););););)

Реков едно 500 пати и пак ќе кажам, огромна грешка е воведувањето на ВАР уште од сезонава, требаше прво да го дефинираат 100% па потоа да го воведат, вака срамота е. Не може на Интер да не му дадат пенал против Јувентус поради игра со рака при шут кон гол на Икарди, а Удинезе за иста таква ствар да добие пенал при нафрлена топка, и тоа гледаа дали искочила топката надвор од терен. :) Не велам дека не беше пенал и дека не беше правилна употребата на ВАР-от, ама нека бидат исти аршините за сите. Еве и оваа ситуација Маци што ја постираше, Лацио против Торино, пеналот на Верона против Интер, недосудениот пенал на Јуве против Џенова, поништениот гол против Аталанта на Јуве па потоа досудениот пенал, абе не се знае кој пие кој плаќа најозбилно. Доаѓаме на тоа дека пак главниот судија може директно да влијае врз исходот на мечот, нешто што требаше да биде искоренето со оваа технологија. :)

Не знам што да се направи али итно треба да се воведат конкретни мерки за употреба на ВАР, оти вака смешно и трагично изгледа неговата примена. Нека воведат на крај краева ко у тенис, еден тим да си има право на 3 челенџи и нека ги бара капитенот или тренерот и аукурац. Не може кога ќе му прдне на судијата да проверува, или тие судиите од горе кога ќе им прдне да му укажуваат на главниот дали е во право или не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom